Codare MPEG1
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cu ce pot coda niste filmulete in formatul MPEG1 la o calitate buna? Am incercat cu Sorenson Squeeze si rezultatele sunt slabe. Sa explic. Am niste filme MPG la care trebuie sa fac niste mici retusuri. In QuickTime imi zice ca sunt format MPEG1 muxed. Filmele se vad foarte bine, foarte clar. Pentru retusarea lor folosesc un trial de AfterEffects, care din pacate nu stie sa lucreze cu MPG, asa ca procesul este urmatorul:

1. Utilizez SnapzPro ca sa capturez filmul, si-l export format QuickTime Lossless, importabil in AE.
2. Retusez filmul in After Effects, dupa care export de acolo iar QuickTime Lossless.
3. Trec filmul prin Squeeze ca sa-l fac MPEG1.

Problema e ca MPG-urile rezultate sunt vizibil mai slab calitativ decat cele originale. Parca ar fi low-rezolution in comparatie cu originalele. Am setat acelasi bit rate, si chiar si dimensiunea fisierelor (in MB) este cam aceeasi cu cea a fisierelor originale. Cum sa fac sa iasa mai bine?

Este neaparat necesar sa le livrez MPG - deh, formatul universal.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Un film comprimat daca il decomprimi si il comprimi la loc va pierde intotdeauna din calitate - nu ai ce face :(
Daca nu poti face rost de original la calitate mai buna - nasol.
Ai incercat sa comprimi cu Quicktime PRO-ul (daca il ai) ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nici QTpro nu stie MPEG. Intre timp mi-am adus aminte de ffmpegX. Ce diferenta! Calitatea este 95% ca la filmul original! Un produs gratuit bate unul care costa $500. Si sunt aproape sigur ca n-am gresit cu nimic la setarile din Sorenson Squeeze.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 27 Octombrie 2005 02:08 AM

Cu ce pot coda niste filmulete in formatul MPEG1 la o calitate buna? Am incercat cu Sorenson Squeeze si rezultatele sunt slabe. Sa explic. Am niste filme MPG la care trebuie sa fac niste mici retusuri. In QuickTime imi zice ca sunt format MPEG1 muxed. Filmele se vad foarte bine, foarte clar. Pentru retusarea lor folosesc un trial de AfterEffects, care din pacate nu stie sa lucreze cu MPG, asa ca procesul este urmatorul:

1. Utilizez SnapzPro ca sa capturez filmul, si-l export format QuickTime Lossless, importabil in AE.
2. Retusez filmul in After Effects, dupa care export de acolo iar QuickTime Lossless.
3. Trec filmul prin Squeeze ca sa-l fac MPEG1.

Problema e ca MPG-urile rezultate sunt vizibil mai slab calitativ decat cele originale. Parca ar fi low-rezolution in comparatie cu originalele. Am setat acelasi bit rate, si chiar si dimensiunea fisierelor (in MB) este cam aceeasi cu cea a fisierelor originale. Cum sa fac sa iasa mai bine?

Este neaparat necesar sa le livrez MPG - deh, formatul universal.

DivIllusion ar trebui să meargă, free download de pe site-ul http://www.vmenager.ch/mct/
sau folosește motorul intern al lui Toast 6.x
Evident, dacă tot plimbi codarea prin diverse formate, în final vei pierde din calitate

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Se dau niște filmulețe format MPEG-1, despre care Quicktime zice doar “Format: MPEG1 Muxed”, fără nimic la audio. Vreau să le scot într-un format mai prelucrabil, cu video și audio convertite în altceva (să zicem MPEG1 + WAV, DV, sau M4V pentru iPod). Partea proastă este că după conversie, se păstrează doar track-ul video și nici urmă de audio în fișierul rezultat, indiferent ce format aleg (și în plus, la export în M4V zice “error -2014, failed”). Nici ffmpeg nu reușește să facă ceva.

Vreo idee ?

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uff, e cam vag tot ce ai spus…
QT poate sa nu vada audio daca este AC3. Gasesti un codec aici.
Alta posibila solutie ar putea fi D-Vision.
E nasol cu video/audio, sunt jdemii de combinatii; mai spune si tu ce rezultate ai.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

QT vede perfect filmulețele - inclusiv audio, doar că nu vede separat track-ul audio de cel video (în “Movie Properties”, +J, apare un singur track denumit “MPEG1 Muxed” și nu Video Track + Sound Track cum apare la un film normal.

No, se pare că am rezolvat totuși. MPEG1 Muxed ăsta înseamnă că video este intercalat cu audio, într-un singur track. Unii pe forumuri discutau despre programe care să parcurgă streamul și să extragă pachet cu pachet, după care să reasambleze trackurile și să “unească” cele două trackuri din nou într-un singur film. Evident, se punea problema desincronizării ... așa c-am săpat mai mult, și am reușit să găsesc o aplicație (culmea, FREEWARE) care-a făcut treaba perfect:

MPEG Streamclip - http://www.alfanet.it/squared5/mpegstreamclip.html

Am încărcat filmul, File, Export to Quicktime, ales H.264 pentru video și MPEG-4 AAC pentru audio, a mers perfect. Rezultatul - un fișier .mov care are 2 trackuri separate pentru audio și video, adică exact ceea ce îmi trebuia smile

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ei, bravo!
Dar si banuiala mea era buna, ti-ai fi facut treaba si cu D-Vision. Free si el.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buftea, Bucuresti
Macuser din: 13.12.05
Tudor - 27 Octombrie 2005 04:24 AM

Nici QTpro nu stie MPEG. Intre timp mi-am adus aminte de ffmpegX. Ce diferenta! Calitatea este 95% ca la filmul original! Un produs gratuit bate unul care costa $500. Si sunt aproape sigur ca n-am gresit cu nimic la setarile din Sorenson Squeeze.

Am citit aseara topicul asta ptr ca aveam aceeasi problema, trebuia sa inlocuiesc audio intr-un Mpeg. Super tare ffmpegx !!! Fac demux la mpeg apoi mux inapoi cu fisierul audio nou (care este fix la aceeasi lungime cu originalul) si rezulta un mpeg aproape identic cu originalul.  Gata, am uitat de Cleaner 6 (care e foarte misto, dar nu face decat conversii la un singur fisier, nu ma lasa sa unesc un audio cu un video)