1 din 8
1
music, music, music…
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: London - UK
Macuser din: 28.04.06

muzica, muzica, muzica…
pentru putini, muzica e o cale de expresie, insa pentru cei mai multi este un loc de refugiu de intalnire cu dragostea cu ura cu furia, cu razvratirea cu haosul si cu misterul.

pentru cei putini care au creat muzica si incearca in continuare. respect.
pentru cei ce reusesc sa asculte muzica sa caute sa o inteleaga si sa isi infasoare viata in jurul ei ... la fel, respect si numai bine.
Mi se pare ca putin din cei daruiti cu talent au reusit sa duca destul de departe ce le-a fost dat…
Pentru multi darul sau talentul a fost si o povara, au incercat sa scape sau sa fuga de el in alcool si droguri,dorindu-si poate ca sa fie un ascultator de muzica sau sa cante doar pentru prieteni oriunde oricand fara programari si bilete, turnee de promovare, reclame, manageri si asistenti , producatori si contracte…

Nu cred ca putem avea pretentia sub nici o forma sa cerem cuiva sa traiasca si sa faca ce si cum vrem noi….  si nici nu putem prelungi viata cuiva…
putem sa il pastram in amintirea noastra si sa povestim despre darul lui de a descreti fruntile sau a inmuia inimile…

Am impresia ca talentul sau darul apasa intr-o anumita forma pe umerii artistului.. il sufoca…
Incerc sa inteleg ce ii impinge in situatii extreme pe multi dintre artisti…
Sunt o sumedenie de artisti ce au murit tineri sunt insa si o sumedenie contemporani ce traiesc pe muchie de cutit…insa, produc senzatii de la extrema de la care se afla… fac valuri cantand pe jumatate beti sau drogati, descriu clar emotii si te fac sa te infiori….sa razi sau sa plangi si sa poti sa fii intr-o clipa acolo unde doresti.
Trairile interioare constientizate, transpuse in culoare sunet sau forma….
emotii si ganduri…nu ar putea fi posibile fara ascultator.. pentru ca e nevoie de receptori si de mediu de transmitere…
Cred ca impreuna cu artistii suntem o masa uriasa vie, care simte muzica, inspira emotii expira ritmuri si trece de la o stare la alta in 3 minute.
va urma…..

[ Modificat: 21 Septembrie 2008 03:25 PM de synapse ]
 Semnătură 

Absența dovezilor este doar dovada absenței.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
synapse - 21 Septembrie 2008 03:20 PM

Incerc sa inteleg ce ii impinge in situatii extreme pe multi dintre artisti… Sunt o sumedenie de artisti ce au murit tineri sunt insa si o sumedenie contemporani ce traiesc pe muchie de cutit…

Între artiștii cu adevărat valoroși, diferența o face, probabil, inteligența (mai ales inteligența emoțională). De ce doi oameni cu averi uriașe și talent la fel au știut să trăiască atât de diferit precum Paul McCartney și Michael Jackson? De ce John Lydon (Sex Pistols) nu folosește droguri iar Pete Doherty are sânge în droguri și nu invers? De ce Keith Flint (Prodigy) a consumat la viața lui cantități de narcotice cât pentru 1000 de elefanți dar e bine-mersi iar una ca Amy Winehouse, cu un talent incredibil, e zilnic pe prima pagină a presei de scandal britanice cu poze care-o arată mai distrusă de la o zi la alta? Unii știu să practice moderația chiar și în excese.

Alți “artiști” ca Spritney Bears se droghează și ei. Indiferent ce s-ar întâmpla, n-ar fi nici o pierdere totuși…

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

Poate exagerez, poate n-am inteles nimic…

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

poate ai inteles prea bine nea convertor…
poate traiesti si tu in lumea in care traiesc si io unde freddie era blamat si hulit ca fiind gay…
iar la aniversarea mortii lui aceeasi “competenti” ca sa isi faca rating il ridica in slavi si il pun unde de fapt ii era locul…
o lume ipocrita care are tupeu sa sara la gatu oricui nu e pe intelesul ei…
o lume ce nu respecta desfasurarea unui spectacol.
Calitatea in muzica e disputata de mase, muzicieni si babe in fata televizorului pe taraf tv.
am avut ocazia a merg prin alte tari la concerte rock cu trupe de nu am auzit ever…
Si am fost uimit cum fani inraiti ai muzicii jazz (pe care ii cunosc) frematau si bateau darabana cu degetele pe picior sau dand usor din cap…
eh..
tine de cultura muzicala in tara asta…
si cum aproape orice legat de istorie, literatura sau muzica nu e luat in serios la scoala.. voila….
te trezesti cu oameni la 25 de ani ca nu stiu cine e Voltaire sau John Lee Hooker, sau Antonin Dvorák.
si nu ar fi nici asta o chestie…..
nu conteaza ca nu stii nume de formatii componenta sau versuri, date ale spectacolelor si discografii…
conteaza ca sunt atata de astupati incat daca in liceu au ascultat cu gasca numa EDDA sau Mottorhead ori Iron Maiden… nu sunt in stare sa deschida urechea si la Mozart Erikah Badu sau Susheela Raman,  BB KING, Doyle Bramhall, Lightnin’ Hopkins si altii.
Yup, this is the world we live in….
Da nu e bai asa cum spunea un nene, Dave ...
We just have to teach our children well…
Sa le dam oportunitatea de la o varsta frageda sa cunoasca muzica si de ce nu ...sa poata alege un instrument…
Cine stie poate cel pe care il tuci pe crestet cand pleci la munca dimineata e un alt Hooker sau Vivaldi…
cine stie, sau poate un ascultator de muzica fara prejudecati…
smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

un post destul de melancolic sustinut de scurte reply-uri pe sfarsit de septembrie…
muzica…
la ora asta acompaniaza in diferite ritmuri pe mai toti macuserii ce scriu sau doar citesc cate un post…
ce ziceti…
cand o sa cetiti ast post dati un reply numa cu melodia si artistu care va acompaniaza printre litere pe forumu asta….
io acuma ascult:
John Mayer - The Heart of Life
spor…
smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

http://www.youtube.com/watch?v=tmzoN_afPGk

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

duffy= stepping stone

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Sex Pistols: live @ Isle of Wight

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

la ora asta.. led zeppelin all the way :D

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Eu cred ca muzica e una din cele mai frumoase cai de exprimare alaturi de pictura. Din pacate ochii si urechile din zilele noastre se inchid sau se prefac, iar muzica si arta au devenit niste chitch-uri.
Cu greu mai gasesti adevarati artisti in aceasta lumea unde e promovat prost-gustul. Am constatat cu stupoare ca in ultimii ani valoare muzicala a scazut foarte mult, din cate am vazut eu pana pe la sfarsitul anilor 80, la noi inca existau trupe din mai multe categorii muzicale care faceau muzica buna, de la rock, folk, muzica usoara, pana la cea populara, dupa 90 pana acum nu cred ca au aparut formatii de muzica buna. Doar pe ici-colo cate o trupa care adopta un stil al unei formatii mai vechi sau vre-un artist rupt dintr-o formatie mai veche.

AC/DC - Highway To Hell

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Madonna - give it to me

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Si am fost uimit cum fani inraiti ai muzicii jazz (pe care ii cunosc) frematau si bateau darabana cu degetele pe picior sau dand usor din cap…

Ca fan înrăit al muzicii jazz (şi timp de câțiva ani şi cu încercări muzicale în domeniu smile ) îți pot spune că nu e nimic fenomenal; muzica, atunci când e bună, gâdilă orice fel de suflet, indiferent cu ce muzică e învățat. Educația muzicală nu se manifestă prin faptul că ştii tot ce se poate ştii despre genul preferat, ci în faptul că poți oricând să asculți şi să apreciezi muzica frumoasă, indiferent de gen.

Edit: http://www.myspace.com/celelaltecuvinte , chiar prima melodie din playlist (Zmeie). E una din cele mai triste pe care am ascultat-o recent.

[ Modificat: 23 Septembrie 2008 02:11 PM de donkey ]
 Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.12.07

Pink Floyd -the great gig in the sky

Semnătură 

Cats can hear ultrasound

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Amy Macdonald…Let’s start a band…
smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

Scuzati de interventie, Liviu Vasilica - Fira’ai tu sa fii de murg . Mai am si preferinte “occidentale”, dar asta e adevaratul zenit pt mine. Hmm…oare exista pe iTunes ?  LOL

@Donkey: Nu sunt asa versat ca tine, mai mult din curiozitate am dat peste Trio Rosenberg(jazz manouche), un fel de gypsy jazz olandez. Da si olandezii au niste rromi de-ai lor grin . Dupa cum observi acestia au un talent nenatural pentru chitara.

PS: Synapse oi fi iesit tu melancolic banuiesc la profilul psihologic smile. Bravo pentru acest topic.

[ Modificat: 24 Septembrie 2008 01:42 AM de companyofheroes ]
 Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

DONKEY: scuze, fira’ai tu de forum care dupa 15 minute nu ma mai lasi sa modific post-ul. Am uitat linkul pentru tine: http://www.youtube.com/watch?v=Kp4K-DLv4oQ
Sa ma scuze administratorul pentru double post.

Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

1 din 8
1