Canon EOS 5D MKII
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

http://blog.vincentlaforet.com/2008/09/20/something-very-interesting-is-comingboth-to-this-blog-and-to-our-industry/
21MP
1080p 30fps RAW video
Lentile standard de Canon

Comentați. Eu încă îmi ridic falca de pe podea.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

RAW video nu ma pasioneaza pentru ca n-am nevoie, dar sunt de acord ca 1.080 la 30 fps este impresionant.

Cat despre 21 MP: foarte putine reviste din tara asta sunt tiparite klumea, deci pur si simplu n-ai nevoie de atatia… Eu inca mai invat fotografie, n-am pretentii si nici nu vreau sa ma dau mai destept decat trebuie, dar va veni si raspunsul de la Nikon & Co, si tot asa.

Tot ce vreau sa spun este ca razboiul asta nu se termina niciodata si e o tampanie sa incerci sa tii pasul. Eu mi-am luat D300 si la putin timp a aparut D700, care, fireste (?), e mai bun… si atunci sa sar eu repede sa-l cumpar, ca-i mai bun, dar eu inca nu sunt in regula cu multe notiuni de baza? Deci, mai bine stii sa faci poze si dupa aia discutam si de aparate ultimul-ultimul-racnet; cel putin asa cred mai multi fotografi de renume mondial.

Revenind la MkII asta, pozele sunt impresionante, dar Laforet “stie meserie”. Mi-l dai mie si fac un mare kkt, desi inteleg ca simplifica mult treburile. Sunt fotografi la noi in tara, care au agentii foarte bine cotate, dar care trag cu profilul automat de culoare si cu programe (prioritate de timp, etc.), ceea ce mi se pare un lucru meschin. Simplificarea, plus automatizarea fac ca esenta fotografiei sa se piarda, zic eu, sa dispara toata placerea ca ai studiat un cadru poate ani, dar cand ti-a iesit, apai ti-a iesit tata!

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 7 coline
Macuser din: 11.01.07

De ce să iei un Canon, când e promoție la Hasselblad H3D-31?!
11.995 EUR+TVA
snake

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Da, vreau si io doua… :D

Serios acuma, la calitatea pe careo afiseaza Canon-ul asta nu e afacere rea la 2.700 USD… Doar sa ai pe cineva care sa-ti aduca din State sau sa-ti iei direct de acolo, ca la 2.700 de euro plus vama de 40% (parca) deja numai e combinatie… raspberry

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

dap, deja digitalele incep sa redea f bine la calitate si contrast si daca e pasiune in asta chiar se merita sa achizitionezi o dracie dinasta pe la 3000 de coco raspberry

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uau! M-a dat pe spate. Si nici macar nu e scumpa.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

Fraţilor da nu e filmarea nu e raw…fişierele au *.mov. Sau vă referiţi la faptu că nu au compresie şi că ocupă mult?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

and that’s with the video that is downsized to 960 x 540 (which is 1/4 of 1080p!) in the Apple H.264 format from the full resolution 1080p RAW footage

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

Ahem….bubu contraatacă smile)

[...] Benjamin - by RAW I mean straight out of the camera - the format is indeed a .mov file that you double click and watch instantly on any computer with the Quicktime player… [...] şi We quickly started to work with one of the cameras - to see what the video format was in… at that point - no one even knew what exact video format the camera would produce (things change during the production of a camera…) It produces Apple’s Quicktime .mov files btw - simply copy them off of your CF Cards - double click on them - and they open up in the Quicktime player w/o a single hiccup at 1080p…

ambele sunt afirmaţii de-ale lui La Forret. Sau doar e creierul meu care nu mai procesează nimic la ora asta? smile)

[ Modificat: 23 Septembrie 2008 04:26 AM de B-u-B-u ]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu stiu de ce, dar mie incepe sa-mi miroasa a dubiosenie toata povestea asta (adica a cascadorie publicitara). Sa vedem ce-o mai fi.

Uite aici ceva detalii si 2 mostre de film la sfarsit.

[ Modificat: 23 Septembrie 2008 04:31 AM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Si-a pus filmele.
Daca asta e diferenta dintre Canon XH A1 si 5D MKII, atunci Canon a spart piata. Cand or sa puna tehnologia asta intr-o camera video, Sony o sa se duca sa faca nani.
Poza cu zgomotul ala naspa e din XH A1; acuma, naiba stie ce setari o fi folosit.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

nikon D90 filmeaza si el, si este deja pe piata. diferente nu cred ca sunt.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

nu crezi ca sunt diferente intre nikon d90 si canon 5d? hmmm… smile

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

Where interchangeable lens video cameras cost thousands of dollars, with the EOS 5D Mark II their operation, including HDMI output, is simply an added bonus to a remarkable camera.

De fapt asta consideră Canon filmarea cu 5MkII an added bonus to a remarkable camera  tongue wink

Altminteri… wow! Ăsta da upgrade ! Și este la mai puțin de jumătate din prețul lui 1Ds care are tot 21mp ! Dacă strâng puțin din ... poate îl văd în primăvară; deși la noi va fi precis 3100 eur cool grin

Iar asta mi-a plăcut dintotdeauna la Canon:

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
sigxcpu - 23 Septembrie 2008 09:33 PM

nu crezi ca sunt diferente intre nikon d90 si canon 5d? hmmm… smile

la filmare ma refeream, dar se pare ca sunt si acolo

nikon - 1280 x 720; 24 fps
canon- 1920 x 1080 30 fps

Semnătură 

Mcintoshing…