2 din 3
2
ILLUSTRATOR CS4
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 17.08.07
STef… - 30 Iunie 2009 09:17 PM

Decat sa-mi analizezi workflow-ul, mai bine ai veni cu o solutie, daca te dai atat de… cunoscator.
Desi ceva imi spune ca habar n-ai, altfel te-ai fi rezumat la un raspuns concret.
Dar se pare ca forumul asta a ajuns loc de defulare pt toti urechistii.
Tineti ironiile ieftine pt cunoscuti, cat despre semantica….
“un pdf” nu insemna neaparat o bucata, desteptu’ pamantului!!!
Ma si vad facand un action ca sa rasterizez 1 (un) PDF.
Si da, am scris intr-un loc PSD in loc de PDF. Ma poti ierta oare?
Uite, o sa scriu asa, pe intelesul tau: am 250 PDF-uri a cate 2 sau 3 pagini fiecare, pe care vreau sa le rasterizez in Photoshop cu un action. Cum ii spui PS sa raterisese toate paginile PDF-ului, fara sa se opreasca din action si sa te puna sa alegi din cele 2-3 pagini; s-o faca automat, ca altfel actionul nu-si mai are rostul. Daca sti, iti dau si o bere, daca nu, lasa-i pe altii.

In final, imi permit sa-ti dau un sfat: pe viitor, casca bine ochii la ce intrebari se pun pe forum, si raspunde numai daca sti. Ai avut si tu “momentele tale”, cand nu stiai sa trimiti un jpg pe mail. Pentru unii poate ca a fost de rasul curcii, dar tu ai primit raspunsul asteptat. Nu de alta, da cu asemenea atitudini si raspunsuri sa ne aflam in treaba, s-ar putea ca in curind sa nu mai avem loc pe server.

Amice… citeste-l pe Caragiale…

Daca nu-ti analizez workflow-ul, nu inteleg ce vrei, deci nu stiu ce sa-ti raspund. Daca ti-ai fi luat pastilele cand mai era inca oportun, ai fi vazut ca ti-am dat deja solutia.

A propos de aritmetica: “un pdf” cate bucati inseamna, de fapt? Ca daca ti-a trecut,cumva, matematica prin fata, ai fi aflat, cred, ca in anumite cazuri “unul” poate insemna un grup, o serie etc. Sau nu.

Lasand deoparte faptul ca vorbesti de un workflow de PS intr-un thread de ILL, logica/ experienta/ bunul simt ar trebui sa te faca sa intelegi ca un program de grafica nu are cum sa citeasca informatia “analoga” din pdf ca sa decida pe baza unui script care pagini sa-ti prelucreze si care nu. Asa ca nu eu ma aflu in treaba.

In ce priveste atitudinea, fa o revizie a “discutiei” pe care am purtat-o si, cand te-oi calma, vezi cine are o problema (reminder: “daca stii ceva, zi-mi si mie, daca nu, nu-mi irosi timpul”).

Si ca sa intelegi si tu ce scrii, hai sa-ti mai fac o analiza mica, iote asa, de’al dreak:
“Uite, o sa scriu asa, pe intelesul tau: am 250 PDF-uri a cate 2 sau 3 pagini fiecare, pe care vreau sa le rasterizez in Photoshop cu un action. Cum ii spui PS sa raterisese toate paginile PDF-ului, fara sa se opreasca din action si sa te puna sa alegi din cele 2-3 pagini; s-o faca automat, ca altfel actionul nu-si mai are rostul. Daca sti, iti dau si o bere, daca nu, lasa-i pe altii.”

Ia vezi acum, merge?

Acu’ ma dau jos din server, ca sa-ti fac tie loc.

In concluzie: daca nu te-ai fi inflamat ca prostu’ la primu’ post, crede-ma ca m-as fi pus un pic pe sapat si, poate, as fi venit cu o solutie. Asa cum ai condus discutia, eu cred ca nu esti altceva decat un pusti frustrat care vrea si el sa fie bagat in seama. Deci - ca sa-ti dau si eu sfat la schimb: cand mai ceri ajutor comunitatii, fi intelept, accepta-i si pe “desteptii pamantului” si, daca ti se pare ca nu ai primit un raspuns care sa te ajute, ignora. Nu scuipa.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

Hai mai Florine ca nu ne-am facut inca troaca de porci. LOL
Eu pusesem, mai mult retoric, o intrebare, sau mai bine zis sesizasem un neajuns pe care il am eu (si numai eu) cu Illustratorul asta CS4. Stiu ca nu se poate, da cautam si eu un umar pe care sa plang. downer
In CS3 am un action care exporta din ILL direct tif sau, daca e prea mare, in eps sau pdf. Aici am o problema in momentul de fata, daca export eps si am un document cu n pagini, imi export n+1, iar cand un eps ajunge la 200-300 MB sau chiar mai mul, dupa ce ca stai de ti se lungesc urechile, mai astept sa exporte si un format de care nu am nevoie (adica un eps cu toate n artboardurile). La 300 de bucati mai am 100 in plus.
Dumnealui are o problema, ca de ce e documentul asa de mare daca e vectorial. Pai uite ca nu e doar vectorial, are si tif-uri pe ici pe colo si daca ti se pare neprofesianal sa mai rasterizesi in PS un documet cu tif link-uit, e problema ta. Gaseste tu alta solutie. Aaa probabil le-ai lucra direct in PS! Merci. (eu unul le-as preda pdf, dar furnizorul vrea musai tif)
Atunci am zis hai sa export pdf, ca asta nu face nazuri. Da ce te faci daca vrei sa folosesti un action care sa-ti deschida PDF-uri cu n pagini, ca saracu PS nu stie.
Faza cu extractul din Acrobatul nu ma coafeaza deloc. Se dubleaza timpul. Nu ma intereseaza cai ocolite, ca d-astea sunt destule. Poti sa le iei at labam pe fiecare, pana la calendele grecesti

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
Rank
Newbie
Din: 
iaru - 01 Iulie 2009 01:47 AM

Staţi aşa şi nu mîn(i)aţi. E clar că n-a înţeles cineva că un pdf poate avea mai multe pagini. OK. Ăsta nu e un motiv să vă faceţi troacă de porci… OK?
Poţi să faci un Batch cu care să deschizi în Photoshop toate pdf-urile dintr-un folder. Asta e simplu. Dar să îi spui lu Magazinudepoze să caute în pdfee, asta e imposibil.
Totuşi, pe o cale mai ocolită, ar fi posibil aşa:
Mai întîi faci un batch să deschizi toate pdf-urile şi să rasterizezi prima pagină. Apoi, muţi într-un alt folder pdf-urile cu mai multe pagini şi faci in batch să deschidă pagina doi şi s-o rasterizeze. Etc.
Dar, hai să nu mă potolesc. Mai întîi, din Acrobat, extrag şi export TOATE paginile separat. Apoi aplic batch-ul cu rasterizarea.

Off topic: Io am inteles, io stiam, mi-au zis la scoala ca pdf-urile poa’ sa aiba mai multe pagini. Iar pentru o troaca mica, la natia asta orice motiv e bun.

On topic: Ma gandisem si eu la separarea paginilor din Acrobat, dar daca are 250 de pdf-uri cu 2-3 pagini fiecare, asta inseamna ca are de ales din 500-750 de pdf-uri rezultate. Deci varianta asta pica. Se poate doar daca ia fiecare pdf, exporta intr-un folder dedicat doar paginile care il intereseaza si apoi le rasterizeaza. Da’ tot manual tre’ sa faca si asta.

In pdf-urile alea trebuie introdusa o regula oarecare, ce poate fi inteleasa de PS si, pe baza ei, scriptul din PS sa ia decizia.

S-ar putea ca nu PS sa aibe solutia, ci Acrobat-ul.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: 
STef… - 01 Iulie 2009 03:16 AM

Hai mai Florine ca nu ne-am facut inca troaca de porci. LOL
Eu pusesem, mai mult retoric, o intrebare, sau mai bine zis sesizasem un neajuns pe care il am eu (si numai eu) cu Illustratorul asta CS4. Stiu ca nu se poate, da cautam si eu un umar pe care sa plang. downer
In CS3 am un action care exporta din ILL direct tif sau, daca e prea mare, in eps sau pdf. Aici am o problema in momentul de fata, daca export eps si am un document cu n pagini, imi export n+1, iar cand un eps ajunge la 200-300 MB sau chiar mai mul, dupa ce ca stai de ti se lungesc urechile, mai astept sa exporte si un format de care nu am nevoie (adica un eps cu toate n artboardurile). La 300 de bucati mai am 100 in plus.
Dumnealui are o problema, ca de ce e documentul asa de mare daca e vectorial. Pai uite ca nu e doar vectorial, are si tif-uri pe ici pe colo si daca ti se pare neprofesianal sa mai rasterizesi in PS un documet cu tif link-uit, e problema ta. Gaseste tu alta solutie. Aaa probabil le-ai lucra direct in PS! Merci. (eu unul le-as preda pdf, dar furnizorul vrea musai tif)
Atunci am zis hai sa export pdf, ca asta nu face nazuri. Da ce te faci daca vrei sa folosesti un action care sa-ti deschida PDF-uri cu n pagini, ca saracu PS nu stie.
Faza cu extractul din Acrobatul nu ma coafeaza deloc. Se dubleaza timpul. Nu ma intereseaza cai ocolite, ca d-astea sunt destule. Poti sa le iei at labam pe fiecare, pana la calendele grecesti

Off topic: daca sunt documente foarte mari (de sute de MB), sigur ca furnizorul le vrea musai .tif. Nici eu nu le-as lucra in PS, dar sigur ca le-as livra .tif. Pentru siguranta mea, in primul rand.

On topic: am incercat cu 3 documente mici, de 9 pagini fiecare, numerotate si atat (numa’ text).

Din ILL, save as pdf cu optiuni HiRes, iar din pdf-ul/ -urile rezultate, din Acrobat, export multiple files/ as tiff.

Nu am incercat cu documente complexe. Nu stiu ce se poate intampla daca ai vreun purcoi de documente sau documente foarte “grele”.

Nu-i nevoie sa-mi raspunzi.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Amice, dupa ce ca esti prost mai ai si gura mare. Sti proverbul ala cu barna din ochi?

Sa-ti reamintesc ce am intrebat eu si apoi sa vedem ce ai raspuns tu
1. cand export eps pagina cu pagina, ca sa zic asa, imi mai exporta si o varianata cu toate paginile
adica il loc se 2 eps-uri imi face 3. nu inteleg de ce si cum pot scapa de varianta cu mai multe artboarduri
2. am un pdf cu 2 sau mai multe pagini. cum il raterizez in ps fara sa-i zic de fiecare data ce pagina (din cele 2 sau mai multe) sa o rasterizeze n-are nimic de genul “all pages”. poti sa le selectez pe toate cu shift, dar urmeaza sa fac un action si… no bun

ce raspunzi tu

Asta nu are legatura cu Illustrator-ul. Toate astea sunt optiuni ale Photoshop.”

Adica exportul unui document de illustrator in eps nu are legatura cu illustratorul ci cu photoshopul. Esti beton

La documente pdf multipage, poti sa selectezi total sau aleator paginile pe care vrei sa ti le rasterizeze.

Total zici. Sa mori tu. Moooaaaaama ce tare esti. Cu ce Photoshop lucreti tu, mai Garcea
Am nevoie sa fac un action, n-ai cum sa-i zici sa selecteze tot, tocmai asta e problema

Pe onoarea mea ca daca imi spui cum se face, uit de toate mojiciile tale, Bibicule

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu-ti mai raspund
te las sa mai capeti experienta

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie
Din: 

Las’ ca-ti raspund eu.

E adevarat ca m-am cam grabit si am cam amestecat lucrurile.
Ce voiam sa spun e ca nu ai cum sa scapi de acea pagina in plus din .eps-ul exportat. Doar daca o stergi manual din folderul unde faci exportul.

In ce priveste rasterizarea unui document ILL multipage:

“In CS3 am un action care exporta din ILL direct tif sau, daca e prea mare, in eps sau pdf.” In CS4 exista chestia asta la “Export…”. Poti sa selectezi din documentul ILL multipage, toate sau doar paginile dorite. Cu optiuni.

“Total zici. Sa mori tu. Moooaaaaama ce tare esti. Cu ce Photoshop lucreti tu, mai Garcea
Am nevoie sa fac un action, n-ai cum sa-i zici sa selecteze tot, tocmai asta e problema”

poti sa le selectez pe toate cu shift

Cu CS4. Iar eu ti-am raspuns pentru cazul in care ai un pdf, nu 250.

“Pe onoarea mea ca daca imi spui cum se face, uit de toate mojiciile tale, Bibicule”. Nu-i nevoie. Multumesc.

Mai stai? Ca ma duc sa-mi fac o cafea…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

nota bene

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
Rank
Newbie
Din: 
Administrator - 01 Iulie 2009 04:32 AM

nota bene

Nu io, nenea. Nu dadea. Nea Fane a’nceput si mi-a spart mingia.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am spus de la inceput ca am nevoie de action
crede-ma ca fac asta de ani buni (poate mai multi decat mi-as fi dorit)
stiam de la inceput ca nu se poate, dar am zis hai sa intreb, ca poate o avea careva o idee, ceva
si ai aparut tu ca musca-n lapte

eu ma duc sa ma culc

ceasul forumului minte
e 00:50

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

Stef, rezervă cateva minute să pui la bookmarks http://www.ps-scripts.com/bb/ și sa te înregistrezi acolo. Este posibil să găsești răspuns. Eu cred că se poate, am văzut multe automatizări în OsX care nu mă gândeam că se pot face. Dacă ei știu scripting in ps sigur nici os-ul nu le este necunoscut și poate rezolvi.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Action nu te ajuta decât în photoshop, în afara lui dar și în el poți folosi scripturile.

După câteva minute de stat pe goagăl, am dat peste asta. cum spuneam, este un început.

edit: cred că ăsta este cel pe care îl cauți? trimite berea la cluj raspberry

[ Modificat: 01 Iulie 2009 01:21 PM de szhoul ]

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

bravo nene
este fix ce aveam nevoie
merge de n-are aer
si culmea merge si in CS4 chiar daca pe forum spun ca e doar de CS2 si CS3

iti multumesc

PS. da de cand stai tu in Cluj, ca parca veneai des pe la intalniri in Bucuresti wink

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si eu am cautat ceva de genul asta dar m-a amuzat discutia din topicul asta si am zis hai sa caut.
Am schimbat tot: oras, job, prietena/sotie mai nou si am adus si tunning: o fetita pe care o cheama Maria.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

foarte frumos
sa-ti traiasca

2 din 3
2