1 din 2
1
Gmail in Mail
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Duminică după-amiază am observat că gmail nu mai este citibil/descărcabil în Mail.app, iar problema persistă pînă în clipa asta. Știe cineva de ce? E intenționat sau soft-ul de gestionare a crăpat? Cu alte aplicații de e-mail e la fel?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

la mine merge perfect. mai activeaza o data POP3 in preferinte la gmail, poate isi revine…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

si la mine e ok

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
Cattus Thraex - 05 Aprilie 2006 02:23 AM

Duminică după-amiază am observat că gmail nu mai este citibil/descărcabil în Mail.app, iar problema persistă pînă în clipa asta. Știe cineva de ce? E intenționat sau soft-ul de gestionare a crăpat? Cu alte aplicații de e-mail e la fel?

pe osx pana la 10.3.9 daca fisierul inbox.mbox din user:home:library:mail:user@mailserver este in jur de 2 gb, applemail nu mai functioneaza. singura solutie pe care eu am gasit’o (e posibil sa fie si altele) a fost sa sterg acel fisier. pentru tiger nu stiu daca mai e valabila aceasta eroare.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
@lcor - 05 Aprilie 2006 01:01 PM

pe osx pana la 10.3.9 daca fisierul inbox.mbox din user:home:library:mail:user@mailserver este in jur de 2 gb, applemail nu mai functioneaza. singura solutie pe care eu am gasit’o (e posibil sa fie si altele) a fost sa sterg acel fisier. pentru tiger nu stiu daca mai e valabila aceasta eroare.

Pe tiger fiecare email in mail.app e un fisier distinct. Problema nu are cum sa fie asta. E si mai rapid, ca tot ne intrebam de ce OS 10.n+1 emai rapid decat oS 10.n .grin

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cum zice huk - am avut si eu aceeasi problema (am 3 useri gmail in mail app)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 05 Aprilie 2006 02:03 PM

cum zice huk - am avut si eu aceeasi problema (am 3 useri gmail in mail app)

eu am un singur user pe PB-ul meu si un alt user (consoarta) pe imac g5-ul ei, pe ambele e la fel de duminica seara. eu zic ca e urmarea lui fools day, alta explicatie nu am: pe 1 aprilie, serverul google.mail s-a setat pe glume.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

ar mai putea fi o explicatie:
sa nu fie de la provider. mie mi s-a intamplat sa fiu restrictionat pe anumite porturi spre anumite servere. am semnalat problema si au rezolvat-o. ia incearca cu alt provider (pe modem la Clicknet e cel mai simplu, BT pe WAP sau GPRS, sau fizic in alta parte - la munca)

banuiesc ca ai semnalat problema intai la gmail, nu?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 06 Aprilie 2006 02:32 AM

ar mai putea fi o explicatie:
sa nu fie de la provider. mie mi s-a intamplat sa fiu restrictionat pe anumite porturi spre anumite servere. am semnalat problema si au rezolvat-o. ia incearca cu alt provider (pe modem la Clicknet e cel mai simplu, BT pe WAP sau GPRS, sau fizic in alta parte - la munca)

banuiesc ca ai semnalat problema intai la gmail, nu?

Evident ca am semnalat-o, dupa ce m-am convins ca pe 2 mac-uri, cu 2 conturi distincte, se intampla acelasi lucru. Cei care mi-au spus ca la ei e OK, nu mi-au precizat daca folosesc tot Mail.app sau altceva (e important).
Am sa reiau de la zero setarile, dar nu pare ceva de setare, sunt cum zic ei ca trebuie sa fie, doar daca nu au modificat ceva de 1 aprilie. smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

pai la mine e mail.app si gmail. La fel si la consoarta. totul merge bine.

ah, mi-am adus aminte, odata, mai demult, mailul de la munca a crapat ca la tine subit. mergea cu altceva si pe webmail dar in app nu. nu-mi aduc aminte sa fi schimbat eu ceva dar in loc de password era NTLM. mi-a luat vreo 2 zile sa ma prind si o gramada de mailuri la help.desk

cred ca am cam epuizat ideile… sorry.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Cattus Thraex - 06 Aprilie 2006 02:48 AM

Cei care mi-au spus ca la ei e OK, nu mi-au precizat daca folosesc tot Mail.app sau altceva (e important).

Sorry, si la mine merge fain pe Mail.app, pe ambele Macuri.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cum ziceam, in mail.app am 3 conturi gmail / la un moment dat, unul era offline

am intrat cu browserul pe gmail, click pe setari, click pe “redirectionare si POP’ si activat din nou redirectionarea

wink

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 06 Aprilie 2006 03:30 PM

cum ziceam, in mail.app am 3 conturi gmail / la un moment dat, unul era offline

am intrat cu browserul pe gmail, click pe setari, click pe “redirectionare si POP’ si activat din nou redirectionarea

wink

Dacule,  asta am facut, am resetat tot, nu merge. Eu zic ca e cu 1 aprilie treaba asta, pentru toate conturile care contin .paliga, adica eu si consoarta. smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Se pare ca problema se extinde. Nici la mine nu mai mergea de nici o culoare. Am mai auzit ca la cineva merge f prost si sporadic.

Li s-o fi terminand spatiul de stocare LOL

La mine s-a rezolvat asa (acu nu stiu daca e vreo intamplare sau chiar asta e fixu, oricum e ciudat…):
intri pe site si trimiti un mail de acolo. asta e tot. teoretic ar trebui sa-l primesti si pe ala. Sunt sigur ca ai trimis deja mailuri asa, dar sunt in pana de explicatii! pana mea de gmail.

EDIT: Shit, iara nu merge.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 07 Aprilie 2006 09:15 PM

Se pare ca problema se extinde. Nici la mine nu mai mergea de nici o culoare. Am mai auzit ca la cineva merge f prost si sporadic.

Li s-o fi terminand spatiul de stocare LOL

La mine s-a rezolvat asa (acu nu stiu daca e vreo intamplare sau chiar asta e fixu, oricum e ciudat…):
intri pe site si trimiti un mail de acolo. asta e tot. teoretic ar trebui sa-l primesti si pe ala. Sunt sigur ca ai trimis deja mailuri asa, dar sunt in pana de explicatii! pana mea de gmail.

EDIT: Shit, iara nu merge.

ei, vezi? e ceva necurat la mijloc, ceva s-a intamplat pe 1 aprilie, eu nu eram acasa, am venit pe 2 si, pac. Acum ma tot chinui, am sters contul din Mail.app si-l iau de la zero. Sa vad…
nu putea fi ceva legat de pierderea setarilor, deoarece s-a intamplatla fel pe 2 mac-uri cu 2 conturi diferite….

P.S. Tot nu merge. Nu merge nici cu Opera. Nu cred ca m-am tampit brusc pe 2 aprilie, adica nu mai stiu sa setez gmail ca pop.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

La mine mai face figuri cateodata, de genul ca Time Out, sau similar. Uneori imi spune ca nu e buna parola. Dar il ignor si in principiu in cateva ore cel tarziu (de obicei la urmatorul check) isi revine.
Azi a fost mort gmail-ul pe Macul mare, dar mergea pe cel mic. Acum e OK pe ambele.

Sunt momente cand trebuie taiata o gaina neagra pe clar de luna…  guy

1 din 2
1