iPhone File Sharing ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

Buna

Am vazut ca au aparut cateva app de File Sharing pt iPhone OS 2.0

Voi ce folositi sau ati incercat careva sa folositi ceva de genul ... ?

Atentie : ma refer la app care se instaleaza doar pe iPhone si faciliteaza File Sharing si NU necesita instalare de soft / driver pe OSX / Windoze ... deci ma refer la cele care sunt de genul asta asazis plug&play;sau prin WiFi

Eu tot ce am gasit este :

DataCase

Mobile Finder

Air Sharing

A testat careva una din ele ? Sau ma apuc sa le cumpar pe toate smile

Mai stiti si altele ?

Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Din cate vad :

Data Case
... se pare ca e cel mai bun
... e singurul dintre cele trei listate de mine care NU necesita instalare / configurare complexa
... de fapt din ce am cititi si vazut pe YouTube (Reviews)
... intreaga app e bazata pe Apple Bonjour ... deci nu necesita nici cea mai mica configuratie

Celelalte :

Mobile Finder - necesita FTP Client ca sa te poti conecta la iPhone

Air Sharing - e simplu pe OSX prin CMD+K dar e mai complicat putin prin Windoze ... trebuie sa scrii un IP la care te conectezi indiferent de metoda la care apelezi

Deci numai DataCase se pare ca e cel mai simplist posibil :

- instalezii app pe iPhone
- deschizi app pe iphone
- se monteaza automat in Finder ca un HDD extern (OSX) si pastreaza denumirea iPhone in Windoze ramane mai complicat putin trebuie tastat in Explorer (FTP://.....) sau in Internet Explorer (http://...)
- si incepi treaba

Sper sa fie o alternativa buna la un MemoryStik ... sunt la al 2-lea memorystik care il pierd si acum ma gandeam sa cumpar alt memorystyk (care ma costa ±200 ron ) sau sa cumpar o app de pe AppStore de maxim 10$

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 11.03.08

Eu unu folosesc air sharing, care are un mare avantaj, acela de a fi gratuit. Si pe mac merge foarte simplu, doar scrii IP-ul care ti-l da , si esti conectat.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
LuciBv - 25 Septembrie 2008 05:15 PM

Eu unu folosesc air sharing, care are un mare avantaj, acela de a fi gratuit. Si pe mac merge foarte simplu, doar scrii IP-ul care ti-l da , si esti conectat.

A fost gratuit la aparitie timp de 2 saptamani acum e pe bani smile ... 6.99 $

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
LST - 25 Septembrie 2008 05:31 PM
LuciBv - 25 Septembrie 2008 05:15 PM

A fost gratuit la aparitie timp de 2 saptamani acum e pe bani smile ... 6.99 $

Well… eu il am de cand era free. Sunt sanse ca pe viitor sa nu mai functioneze? Acum e functional!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08

Mobile finder avea probleme mari cu deschisul documetelor. Se bloc si mergea foarte greu. M-a exasperat.
Air Sharing merge struna. Nu simt nevoia sa schimb.

Semnătură 

iPhone 2G
mac mini 2009
PowerMac G4
iPhone 4
iPad2

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am cumparat mai mult aiurea azi din AppStore : DataCase

Zic mai mult aiurea constient ca nu am FW 2.xx eu sunt inca pe FW 1.1.4

Si inca stau in dubii daca sa fac update la FW 2.xx

Dar de curiozitate daca am cumparat o app din AppStore ... in acest caz (DataCase 1.1.1 1.ipa) daca o dau la altii se intampla ceva naspa smile pierd licenta ceva

Eu am cumparat din iTunes de pe iMac aceasta app ... si e downloadata pe HDD ... daca o dau cuiva sa o testeze pierd licenta sau ????

HABAR N-AM smile

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
LST - 26 Septembrie 2008 03:29 AM

Eu am cumparat din iTunes de pe iMac aceasta app ... si e downloadata pe HDD ... daca o dau cuiva sa o testeze pierd licenta sau ????

HABAR N-AM smile

Orice e cumparat de pe iTunes Store poate fi activat pe 5 computere. Asta inseamna ca autentifici 5 computere sa foloseasca fisierul in cauza. Autorizarea se face prin scrierea id-ului si parolei (iar atat timp cat nu se face Sign Out de pe contul de iTunes, orice fisier cumparat poate fi impartit cu computerele ce sunt logate cu acelasi ID).

Partea proasta este ca nu poti dezautoriza un computer decat prin sign out de la computerul respectiv; nu ai vreo optiune prin care sa dezautorizezi un computer de la un altul.
Asa se face ca pe unde am mers, am avut fisiere cumparate de pe iTunes si am autorizat diferite computere, deci cu tot cu al meu sunt 5 computere autorizate, si nu pot sa dezautorizez un computer stricat de exemplu care nu mai e in folosinta, ci abandonat pe alte meleaguri.

[ Modificat: 26 Septembrie 2008 03:38 AM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

_______
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Ǻﭏdяei - 26 Septembrie 2008 03:33 AM
LST - 26 Septembrie 2008 03:29 AM

HABAR N-AM smile

Orice e cumparat de pe iTunes Store poate fi activat pe 5 computere. Asta inseamna ca autentifici 5 computere sa foloseasca fisierul in cauza. Autorizarea se face prin scrierea id-ului si parolei (iar atat timp cat nu se face Sign Out de pe contul de iTunes, orice fisier cumparat poate fi impartit cu computerele ce sunt logate cu acelasi ID).

Partea proasta este ca nu poti dezautoriza un computer decat prin sign out de la computerul respectiv; nu ai vreo optiune prin care sa dezautorizezi un computer de la un altul.
Asa se face ca pe unde am mers, am avut fisiere cumparate de pe iTunes si am autorizat diferite computere, deci cu tot cu al meu sunt 5 computere autorizate, si nu pot sa dezautorizez un computer stricat de exemplu care nu mai e in folosinta, ci abandonat pe alte meleaguri.

Recunosc nu am avut deaface cu achizitiile de pe iTunes niciodata

Dar ce sunt curios eu am cuparat / downloadat o app din AppStore dat prin intermediu Macului nu prin iPhone
Deci aceasta app DataCase 1.1.1 1.ipa in cazul in care imi fac update la FW 2.xx sper ca nu e super complex ca sa o pun pe iPhone sau prin faptul ca am cumparat-o cand ma loghez in AppStore de pe iphone si ii dau install sau get app sau buy recunoaste ca de pe contul respectiv am achizitionat deja acea app si nu o sa am probleme nu ?

Dar daca eu acum vreau sa-ti dau tie prin mail sa zicem DataCase 1.1.1 1.ipa tu daca ai FW 2.xx si imi inchipui ca ai o poti folosi ?

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
LST - 26 Septembrie 2008 03:55 AM

Recunosc nu am avut deaface cu achizitiile de pe iTunes niciodata

Dar ce sunt curios eu am cuparat / downloadat o app din AppStore dat prin intermediu Macului nu prin iPhone
Deci aceasta app DataCase 1.1.1 1.ipa in cazul in care imi fac update la FW 2.xx sper ca nu e super complex ca sa o pun pe iPhone sau prin faptul ca am cumparat-o cand ma loghez in AppStore de pe iphone si ii dau install sau get app sau buy recunoaste ca de pe contul respectiv am achizitionat deja acea app si nu o sa am probleme nu ?

Dar daca eu acum vreau sa-ti dau tie prin mail sa zicem DataCase 1.1.1 1.ipa tu daca ai FW 2.xx si imi inchipui ca ai o poti folosi ?

Aplicatiile se sincronizeaza > computer - iPhone/iPod. (poti selecta chiar cu care din aplicatiile din libraria iTunes sa se sincronizeze telefonul. )Daca s-a folosit acelasi cont nu cred sa ai probleme.
daca imi trimiti aplicatia, o pot autoriza pe computer-ul meu folosind username-ul si parola ta. (imi va cere asta).

Odata ce ai cumparat o aplicatie din AppStore, implicit ai cumparat din iTunes, deci ai avut deaface cu achizitii din iTunes.

Chiar daca ce downloadezi din Appstore e gratuit, e considerat tot “purchase”, cumoaraturi pentru care primesti si “extras de cont” prin email din timp in timp (cel putin eu asa primesc).

[ Modificat: 26 Septembrie 2008 04:07 AM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

_______

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Uite pun aici discutiile avute cu cei de la DataCase pe mail ... mi se pare o discutie interesanta ... si incerc sa ii corup poate iese ceva smile ... cititi si voi smile

Mail-ul meu catre ei :

Hello

First of all, i want to congratulate you for this application.

Datacase, in my opinion, it’s the best application in the field, far superior to AirSharing/Mobile Finder.

But, it will be truly complete and something unique in the market if it would be able to connect the Iphone to Mac or (especially) PC through the dedicated USB cable.

I don’t know how hard it is to implement since i am not a programmer, but i guess it’s a good idea (also commercially speaking).

I am a Mac owner and I am in contact with many PC users that lack WiFi, and even if I have a 16Gb IPhone, i still use a memory stick because it’s a simple plug&play;device.

Thank you for your work

Raspunsul lor :

Hi, I’m glad you like DataCase. USB support would actually be fairly easy for us to do; and we very much would like to. The reason why no app (including DataCase) supports this, or is likely to ever support this is because Apple forbids it. I think they are trying to make it harder to pirate music, or hack the iPhone; something like that. In any event, we could write the code but Apple would never let us put it on the store, and we’d be in violation of our agreement with Apple just making it.

Should Apple ever lift the restriction we’ll be the first to implement it because we want that feature as well.

—Mike

Si azi am trimis mail-ul 2 catre ei smile :

I see the problem now ...

Altough I am an Apple fan, some of their rules are pretty dumb.

A while ago, you were able to use an IPod as a storage device ... now this is changed.

You are not able to transfer data through USB, you are not able to do it via Bluetooth.

I can understand that they try to fight piracy, but why they don’t let me to send my pictures from Photos or the pictures taken with IPhone’s cam ?

Those pictures (my wife and kids ) are my property, and i can do whatever i want with them .

At least the bluetooth to be enabled for the pics in Photo / CameraRoll.

At least let me do that Apple via BlueTooht ... smile

Going back to Datacase ...

I’m just wondering ...

There is nothing that can be done ?

Apple even restricts you for creating and selling a USB Patch that can be installed with Cydia for example ?

And if they find out that you do this separately (not using their store), the throw you out of AppStore ?

There are many .app in Cydia that are DEMO version, and if you want all the options you must pay.

I don’t know, it is just an idea. I think that there are many users that bought DataCase that want also USB support ... and Apple does not need to know who did that patch

Sincerely, I’ve bought an IPhone especially to use JailBreak, because i love to have a device that is able to do almost everything i want (not like WinMobile, Symbian).

Thank you

Sunt foarte curios ce raspuns imi dau smile stiu ca mai mult ca sigur intrebarile / insistenta mea e poate aiurea dar uite am aflat ceva din aceasta discutie :

USB support would actually be fairly easy for us to do; and we very much would like to.

[ Modificat: 30 Septembrie 2008 09:38 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]