Am o problema: muzica mea e impartita asa: o mica parte pe PB, o parte mai mare pe PM si toata pe un HDD extern. Am incercat sa ii trimit unui amic lista cu ce am (ca printare pdf) si pentru asta i-am zis lui iTunes-ul de pe PM ca libraria lui este cea de pe HDD extern. I-am dat voie sa “move and rename…”, dar numarul de piese, dimensiunea, durata e aceeasi cu cea de dinainte de operatie. Adica, nu pare ca vede ca i-am dat o biblioteca mai mare.
Am repetat asta de vreo doua ori, tot aia e…
Nu am pierdut nimic, ca iTunes-ul de pe HDD extern are 60 gigi, iar cel de pe PM are 52. Dar de ce nu pot sa fac iTunesul sa vada biblioteca mare???
Nu e solutia la problema ta dar:
de ce nu adaugi tu muzica de pe HDD extern, fara copy songs, intr-un playlist si apoi iti faci treaba acolo? Playlist-uri multe?
Cand mi-am mutat Library de pe partitia de sistem pe cea media stiu ca folosind acea optiune am mutat-o, dar am dat de vreo 15 ori ca tot imi facea in folderul home/music fisierul. Intr-un final am renuntat si l-am lasat acolo. A mutat doar muzica. ceva tot a mutat
De ce nu e simplu? probabil pentru ca asa vrea Apple. poze intr-un loc, web intr-un loc, muzica la fel… e iLife
Tot caut pe net vreo solutie mai desteapta si am gasit un mic utilitar free, a carui idee e GENIALA: This program takes songs that you’ve chosen in your iTunes Library, that have incorrect or missing information for Title, Artist or Album , and then uses the sound of each song to match it with the correct information maintained in the MusicBrainz Database (musicbrainz.org). This processing typically takes several seconds per song, and then it allows you to verify before updating your iTunes Library.
Ii spune iEatBrainz.
Normal ca nu merge la toate, dar mi-a gasit deja cateva Annie Lennox-uri care nu aveau nici un tag. Poate cu ocazia asta vad si eu cine canta piesa aia de pe site-ul meu, banuita a fi Norah Jones…
edit: a gasit-o dom’le: e Diana Krall, Why Sould I Care, de pe When I Look In Your Eyes.
e super misto programelul ala // l-am gasit mai de mult, din cauza unui coleg care-si luase o scula care afisa tagurile melodiilor / m-a secat batindu-ma la cap sa-i fac mp3 care sa fie afisate
e super misto iEatBrainul; il folosesc si eu de mult timp da nu vad cum te ajuta
eu am de ex. am toata muzica pe o alta partitie decat iTune Library
Library a ramas in folderul Music din User
cat despre Libra e super cool, nu inteleg de ce nu iti place
intr-adevar cand creezi o librarie noua e si normal sa-ti reseteze tot
nu ai ce sa pierzi
trust me
Foarte tare Brainzul, a scos aproximativ 75% taguri bune (iar la restul a dat niște dude tari de tot, de exemplu la o melodie a Sex Pistols a găsit “Le ragazze fanno grandi sogni” ).
Foarte tare Brainzul, a scos aproximativ 75% taguri bune (iar la restul a dat niște dude tari de tot, de exemplu la o melodie a Sex Pistols a găsit “Le ragazze fanno grandi sogni” ).
nu stiu ce muzica au astia in baza lor de date dar maxim 10 % din muzicile mele (in principal jazz si indie/alternative) s’au regasit acolo (si din pacate alea la care aveam tag’urile)
amuzant: iarba prin par ale celorlalte cuvinte este de fapt heart of stone - cher
evident ca au si ei ce e mai mainstream. si din cate am vazut, cauta dupa durata piesei, asa ca daca avem piese rippuite de pe casete sau viniluri: oha!
parca au o optiune sa contribui la baza de date; ar fi bine, ca si gracenote tot asa s-a dezvoltat.
altero: mutarea library-ului înseamnă mutarea directorului unde copiază iTunes melodiile când dai “consolidate library”. Pentru ce vrei tu, mai bine goleşti library-ul (de pe PB), dezactivezi opţiunea “Preferences > Advanced > Copy files to iTunes music folder when adding to library”, după care adaugi în library-ul gol tot ce e pe HD-ul extern.