Eu spun ca se si exagereaza un pic cand se vorbeste de protul mac-ului, sincer, sunt scumpe dar nu chiar asa de scumpe cand le iei la bani marunti, in plus in state e mai mic pretul si daca iei comparativ cu sony de exemplu care face desktop-uri la preturi chiar mai mari o sa vedeti ca nu e asa grava situatia.
mda… Ca sa nu creada lumea ca sunt vreun dilimachis care are numai apple-n cap, subliniez urmatoarele: am si eu nevoie de un PC, chiar foarte des. De accea am un PC LANGA Mac, in retea, si, zic eu, e mai rapid de folosit decat sa-i dau reboot la Mac. F. IMPORTANT: Salut ideea unui XP de Mac (din curiozitate si placerea de a vedea ca Redmont-ii nu mai au monopol pe harddware-ul necesar softului lor).
Deci, as fi dispus sa instalez acest Frankenstein al IT-ului doar pentru a putea raspunde “Da, l-am pus si eu si m-a lasat rece” daca ma va intreba cineva, candva despre el.
cam asa gindesc si eu, e mult mai comod sa ma duc alaturi, la pc (de fapt il accesez prin vnc).... citeoadata, e mai comod virtual pc // acuma, cred ca userii vor alege intre virtual pc si acesta solutie, in functie de puterea masinii pe care o au si cit de usor le va fi
Si cu asta cred ca ai tras singura concluzie care se putea trage si cea care era L.M.C. (dupa cum spunea tata ). La urma urmelor, totul este la latitudinea utilizatorului, chiar si utilizarea unui MAC.
Ne revedem peste vreo 2 - 3 ore la “Internet si networking” . Zic ca n ecunoastem destul pt. a incepe sa va asaltez cu intrebarile…
Totul e foarte adevarat, dar sunt pe lume si altfel de situatii: o persoana care n-are nici un calculator, nu vrea sa bage prea multi bani, nu vrea sa-si aglomereze casa si ii plac Macurile, dar ii trebuie si Windows. Solutia perfecta in acest moment este un mini cu Intel. Daca isi pune si un Linux (o sa apara si asta), o sa aiba trei sisteme de operare care ruleaza nativ intr-o cutiuta cat 5 carcase de CD. Mi se pare excelent!
Uite din egoismul nativ al fiintei umane, m-am gandit doar la mine si am presupus ca toata lumea are (la servici ) conditiile pe care le am eu… Scuze celor care s-au simtit lezati, scuze si celor pe care i-am ofensat (in orice grad) si, nu in ultimul rand, scuze tuturor ca am fost asha capos… Dupa aceasta mea culpa vreau sa ma si justific: la servici am ce vreau (in limitele bugetului si al bunului simt, bineinteles) iar acasa am o retea (doar PC-uri, spre disperarea mea). Asha ca mi-a fost usor sa uit de ceilalti care n-au decat un singur comp. si ala MAC (fericitii ).
Un MacBook Pro care sa faca dual boot ar fi computerul ideal pentru mine. N-am nici loc si nici chef sa mai instalez un PC prin jurul meu, iar de Virtual PC m-am saturat.
Eu am Virtual PC pe G5ul 2x2,7 giga, cu 2 giga RAM; o scula bunicica, zic eu. Am incercat si XP si 2k, se misca cu viteza luminii stinse…
VMware nu vad cum ar face sa se miste semnificativ mai bine. L-am inceract acum niste ani cu Linux, pana la urma e doar o alta solutie de virtualizare.
Un Mac Intel cu partitia de windows facuta FAT e tot ce-mi trebuie (pana s-o face, daca se poate, un sistem care sa permita bootarea nativa in paralel).
Eu am Virtual PC pe G5ul 2x2,7 giga, cu 2 giga RAM; o scula bunicica, zic eu. Am incercat si XP si 2k, se misca cu viteza luminii stinse…
VMware nu vad cum ar face sa se miste semnificativ mai bine. L-am inceract acum niste ani cu Linux, pana la urma e doar o alta solutie de virtualizare.
Un Mac Intel cu partitia de windows facuta FAT e tot ce-mi trebuie (pana s-o face, daca se poate, un sistem care sa permita bootarea nativa in paralel).
Parerea mea…
Ba poate să se mişte muuult mai bine - VirtualPC merge prost pe procesoare PowerPC pentru că sunt excepţional de prosaste la emularea unui procesor x86. VMware face altfel de emulare, care în general merge la viteze aproape native. Plus că procesoarele CoreDuo din mac-urile Intel au tehnologie de virtualizare hardware; nu mai e mult până apare şi software adecvat, care să permită boot-are în paralel.
Edit: în orice caz, orice soluţie de virtualizare are nevoie de o interfaţă (mouse, tastatură, display) emulată, şi asta cu siguranţă o să meargă ceva mai încet. Chiar dacă boot-ează “în paralel” 2 OS-uri, unul singur o să aibă acces direct la placa grafică; celălalt funcţionează ca “guest”.
Nu stiu exact cum e cu virtualizarea asta. Tot ce banuiesc eu, e ca programele din - sa zicem - Windows, ruleaza cot la cot cu cele din Mac OS X, nu? Buuun, dar daca am un device al carui driver este disponibil numai pentru Windows, atunci banuiesc ca virtualizarea asta nu prea ma ajuta, nu? Ca driverul este comandat de sistemul “host”, in cazul meu Mac OS X, nu?
Caz concret: cu un laptop, as folosi in deplasari internetul prin telefonul Zapp H150. El merge oarecum si pe Mac OS X, dar e foarte buggy: driverele se instaleaza cand vor ele, dau disconnect si ma trezesc ca telefonul ramane conectat… etc. In Windows merge impecabil. Intr-o vreme, eram cat pe ce sa dau banii pe un laptop PC numai ca sa am internet mobil la nevoie. Acum, un MacBook Pro ar fi excelent, pentru ca daca Zapp-ul ar merge aiurea pe Mac, as putea trece pe Windows si mi-as rezolva treburile.