1 din 2
1
IPhone 3G - Modem?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 01.04.08

Poate fi folosit IPhone-ul 3G (de la Orange) pe post de modem de conectat laptopul la net? Si daca da, cum/cu ce interfata/program?

Semnătură 

iPhone 4 - 16 GB - fw 4.1

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Am uitat sa precizez. E vb de un laptop “normal”, pe Windows XP, nu de un Mac (din pacate)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07

Se poate, exista niste aplicatii in Cydia…cred. In installer erau dar nu mai stiu cum se numeau. Faza e urmatoarea…..daca reusesti sa il faci modem o sa intampini 2 probleme (posibil): isi dau seama cei de la Orange si iti dau 2 palme sau isi dau seama cei de la Orange si iti fac ceva legal legat de contractul tau in momentul achizitionarii unui iPhone 3G unde scrie clar “alb pe negru” ca nu ai voie sa il folosesti ca modem. Defapt nu ai avea voie sa folosesti astfel reteaua lor, decat prin modemurile alea mici stick cu mufa USB sau cardurile lor de c*c*t care sunt vandute la alte pakete de date etc etc etc bla bla bla. In rest daca nu isi da seama nimeni poti sa il folosesti…..procesul de conectare nu stiu cum se face…..am incercat si eu dar m-am dat batut ca mi-era prea lene si deja aveam stick-urile mai sus mentionate :D

http://www.iphonemodem.com/ :uite aici o varianta relativ ieftina 9,99$ (instructiuniile sunt mai in josu paginii….modu de instalare etc….dar e numai pt Mac deocamdata)

http://www.iphonemodem.de/en/index.html :sau asta care e gratis, tot pt mac (instructiuniile sunt pe site)

[ Modificat: 29 Septembrie 2008 09:48 PM de Chucky ]
 Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.03.08

netshare, am testat si pe mac si pe win.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

@como

zi-mi si mie de unde ai facut rost de netshare pentru ca nu-l gasesc nicaieri… Am cont de US si RO… Stiu ca pot sa-l fac modem daca fac jailbreak dar nu ma tenteaza…

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Nu se mai găsește netshare, nici altă aplicație de gen, pe AppStore. Au fost interzise de Apple, la presiunile AT&T. Se mai poate găsi dar trebuie musai jailbreak. Baftă!

[ Modificat: 30 Septembrie 2008 04:06 AM de toma ]
 Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.03.08

@szlaeyer ai PM

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Deci, in concluzie, nu se poate pe Windows si fara Jailbreak.. Nashpa.. Deja stau si numar cate din functiile unui N95, de exemplu, NU le poti foilosi pe un iPhone… Si se strang… Si nu e de bine.. Dar cu toate astea iPhonul e destul de cautat. Mi-ar placea sa stiu cati din utilizatorii de iPhone 3G luat de Orange cu un car de bani il folosesc la macar 20% din capacitate smile)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Skring - 30 Septembrie 2008 09:44 PM

Deci, in concluzie, nu se poate pe Windows si fara Jailbreak.. Nashpa.. Deja stau si numar cate din functiile unui N95, de exemplu, NU le poti foilosi pe un iPhone…

Pentru limitarea asta trebuie să “mulțumești” operatorilor de telefonie mobilă care vând oficial iPhone, începând cu AT&T în SUA și terminând cu Orange în România. Așa cum s-a mai spus ei sunt cei care interzic accesul internet pe un alt device prin intermediul iPhone.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Afumati / Ilfov
Macuser din: 30.11.07

http://www.helpdeskofficer.ro/cum-sa-intri-pe-internet-de-pe-calculator-prin-phone/
Eu am incercat dar…am omis ceva cred, nu stiu mai incerc o data cand am o pauza.

Semnătură 

lucrurile nu sunt greu de facut;greu e sa te pui in pozitia de a le face”~Constantin Brancusi

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Va anunt pe aceasta cale ca am gasit o solutie mai buna: http://www.ismashphone.com/2008/09/pdanet.html Este foarte rapid de configurat fata de NetShare si merge beton. Acest mesaj a fost postat de pe laptop conectat la iPhone si netul se misca foarte OK. Desi presupune sa faci jailbreak (care merge bine, deocamdata, dupa ce a facut cateva figuri), daca esti omul care se plimba mult si care are nevoie de net mobil din cand in cand, e o solutie buna, mai ales ca Orange nu-ti va vinde un modem USB la “liber”, fara sa faci un abonament separat.

Eu pe iPhone-ul meu n-am luat abonamentul de date dedicat lui 3G, ci unul de date normal (12 euro cu TVA, 1,5 GB de trafic inclus), la care am incercat sa cumpar de la Orange un modem USB, ca sa nu mai fac jailbreak… dar nu vor sa-mi vanda unul, deci asta e… am fost impins in bratele jailbreak-ului chiar de Oranje, sa le fie de bine, daca-s vite.

Si zic ca-s vite pentru ca intr-un orange shop mi-au spus ca se poate cumpara modemul USB la liber (80 de euro), dar ca n-au pe stoc si m-au indemnat sa ma duc la alt orange shop, unde mi-au spus ca nu se poate…. Viteeeee!

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
Skring - 27 Septembrie 2008 03:38 AM

Poate fi folosit IPhone-ul 3G (de la Orange) pe post de modem de conectat laptopul la net? Si daca da, cum/cu ce interfata/program?

Termeni şi condiţii
Poţi folosi traficul de date inclus în abonamentele şi în opţiunea pentru iPhone 3G numai pe acest telefon.

Pentru a asigura o calitate optimă a serviciului de date în întreaga reţea şi pentru a oferi acces tuturor la acest serviciu, Orange îşi rezervă dreptul de a suspenda oferta de date pentru iPhone 3G în situaţia unei utilizări abuzive a acestui serviciu, cum ar fi:

folosirea telefonului ca modem
voice over IP
transfer de fişiere de tip peer to peer etc.
Orange are dreptul de a efectua controale în scopul protejării reţelei sale ori de câte ori va suspecta existenţa vreunui comportament similar celor enumerate anterior. La orice astfel de utilizare abuzivă, Orange are dreptul să suspende oricând serviciul de date de care beneficiezi.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Din cate inteleg eu e vorba de cele doua abonamente si optiunea dedicata de 12 euro plus TVA, deci se poate scapa din aceasta situatie…

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bun, am tot folosit PDAnet si merge binisor, dar am observat o chestie naspa: daca se descarca bateria telefonului si il pun la incarcat, respectiv continui sa folosesc PDAnet observ ca dupa o vreme (maximum 5 minute) nu mai incarca. Deci, nu poti folosi PDAnet decat pana ti se descarca bateria, caci dupa se va tot opri din incarcat…

Eu am observat ca se incalzeste destul de tare telefonul, asta o fi cauza? A folosit cineva netshare si a patit ceva similar? O sa mai incerc si pe alt laptop, dar, deocamdata, pe un Air face la fel cu doua aifoane diferite….

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szlaeyer - 12 Octombrie 2008 07:00 PM

Bun, am tot folosit PDAnet si merge binisor, dar am observat o chestie naspa: daca se descarca bateria telefonului si il pun la incarcat, respectiv continui sa folosesc PDAnet observ ca dupa o vreme (maximum 5 minute) nu mai incarca. Deci, nu poti folosi PDAnet decat pana ti se descarca bateria, caci dupa se va tot opri din incarcat…

Eu am observat ca se incalzeste destul de tare telefonul, asta o fi cauza? A folosit cineva netshare si a patit ceva similar? O sa mai incerc si pe alt laptop, dar, deocamdata, pe un Air face la fel cu doua aifoane diferite….

A aparut update si eram tentat sa spun ca s-a rezolvat problema, dar la fel face: pus la incarcat daca folosesti PDAnet telefonul iti arata ca se incarca vreo cinci minute, dupa care zice ca-i incarcat (ceea ce nu se poate, evident) si de acolo, practic, esti pe baterie… N-a mai folosit nimeni PDAnet sa vedem daca se comporta la fel si la altii?

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06
Ǻﭏdяei - 12 Octombrie 2008 03:20 AM
Skring - 27 Septembrie 2008 03:38 AM

Termeni şi condiţii
Poţi folosi traficul de date inclus în abonamentele şi în opţiunea pentru iPhone 3G numai pe acest telefon.

Pentru a asigura o calitate optimă a serviciului de date în întreaga reţea şi pentru a oferi acces tuturor la acest serviciu, Orange îşi rezervă dreptul de a suspenda oferta de date pentru iPhone 3G în situaţia unei utilizări abuzive a acestui serviciu, cum ar fi:

folosirea telefonului ca modem
voice over IP
transfer de fişiere de tip peer to peer etc.
Orange are dreptul de a efectua controale în scopul protejării reţelei sale ori de câte ori va suspecta existenţa vreunui comportament similar celor enumerate anterior. La orice astfel de utilizare abuzivă, Orange are dreptul să suspende oricând serviciul de date de care beneficiezi.

daca citim atenti e vb de optiunea pentru iphone 3g,si anumte 1gb trafic si 500 sms-uri.
eu am ab de 10euro +tva de date si e acelasi nr pe care am vb de voce.
iphone-ul l-am luat la ab de 3 euro cand nu se dadea la liber,deci fara net,si acum folosesc pdanet pe el,nu cred ca are nimeni treaba…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

1 din 2
1