Mighty Mouse: cati DPi are?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

A gasit cineva vreo informatie referitoare la cati DPI are Mighty Mouse question

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

nu mai tin minte unde am vazut…dar daca nu ma insel, are 800 dpi.

Semnătură 

Mac Pro - Dual Quad-Core 2.26Mhz / 18GB Ram / GTX 480

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mi-am luat şi eu un Mighty Mouse. Iată primele impresii:
- Este uşor ca greutate, la fel ca Apple Mouse. Comparativ, Logitech-ul meu cordless este ca o cărămidă, din cauza bateriilor. Nu voi mai folosi niciodată un maus cordless, fără să merg zilnic la sala de forţă grin
- Cablul este scurt, ideal pentru folosirea mausului cuplat la portul USB de la tastatură sau monitor. Dacă aveţi de gând să-l puneţi la un computer aşezat pe podea, aveţi nevoie de un prelungitor USB.
- Se mişcă cam la fel cu Apple Mouse cu un buton, încă nu sunt convins ce rezoluţie are. Dar la acest capitol este mulţumitor pentru mine, nu am de ce să mă plâng.
- Biluţa face toţi banii. Este mai utilă decât un scroll wheel, mai ales în Photoshop. În Illustrator nu merge scroll pe orizontală. Scroll-ul pe diagonală merge cam sacadat, dar acest lucru nu este deranjant.
- Butoanele laterale sunt într-adevăr greu de utilizat. Sunt puse prea sus şi trebuie sa-mi repoziţionez mâna ca să le apăs. Le voi folosi destul de rar. Oricum, am folosit foarte rar la un maus mai mult de 2 butoane + rotiţă.
- Butonul drept este configurat la instalare ca “primary button”, deci tot click stânga. L-am setat ca “secondary button” în intenţia de a lucra din nou, după aproape un an, cu un mouse cu două butoane. He he… nici o speranţă... M-am trezit că dau mai mereu click dreapta în loc de click stânga. Asta deoarece în ultimele luni m-am obişnuit aşa de tare cu mausul cu un buton (fiind mult mai comod), încât tind să apăs mai mult pe partea dreaptă a mausului. Aşa că am trecut urgent din nou la modul de funcţionare “uni-buton”. Dar în principiu butonul al doilea funcţionează bine, cu menţiunea că trebuie să ridici degetul de pe partea stângă dacă vrei click dreapta.

Concluzii. Recomand Mighty Mouse celor care lucrează cu un maus cu un singur buton. Pentru ei, biluţa este un accesoriu binevenit. Cei care deja folosesc un maus cu mai multe butoane s-ar putea să nu găsească prea multe avantaje. Dacă aveţi deja un scroll wheel, biluţa nu mai e aşa de importantă.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Tudor - 04 Noiembrie 2005 05:13 PM

Mi-am luat şi eu un Mighty Mouse. Iată primele impresii:
- Este uşor ca greutate, la fel ca Apple Mouse. Comparativ, Logitech-ul meu cordless este ca o cărămidă, din cauza bateriilor. Nu voi mai folosi niciodată un maus cordless, fără să merg zilnic la sala de forţă grin
- Cablul este scurt, ideal pentru folosirea mausului cuplat la portul USB de la tastatură sau monitor. Dacă aveţi de gând să-l puneţi la un computer aşezat pe podea, aveţi nevoie de un prelungitor USB.
- Se mişcă cam la fel cu Apple Mouse cu un buton, încă nu sunt convins ce rezoluţie are. Dar la acest capitol este mulţumitor pentru mine, nu am de ce să mă plâng.
- Biluţa face toţi banii. Este mai utilă decât un scroll wheel, mai ales în Photoshop. În Illustrator nu merge scroll pe orizontală. Scroll-ul pe diagonală merge cam sacadat, dar acest lucru nu este deranjant.
- Butoanele laterale sunt într-adevăr greu de utilizat. Sunt puse prea sus şi trebuie sa-mi repoziţionez mâna ca să le apăs. Le voi folosi destul de rar. Oricum, am folosit foarte rar la un maus mai mult de 2 butoane + rotiţă.
- Butonul drept este configurat la instalare ca “primary button”, deci tot click stânga. L-am setat ca “secondary button” în intenţia de a lucra din nou, după aproape un an, cu un mouse cu două butoane. He he… nici o speranţă... M-am trezit că dau mai mereu click dreapta în loc de click stânga. Asta deoarece în ultimele luni m-am obişnuit aşa de tare cu mausul cu un buton (fiind mult mai comod), încât tind să apăs mai mult pe partea dreaptă a mausului. Aşa că am trecut urgent din nou la modul de funcţionare “uni-buton”. Dar în principiu butonul al doilea funcţionează bine, cu menţiunea că trebuie să ridici degetul de pe partea stângă dacă vrei click dreapta.

Concluzii. Recomand Mighty Mouse celor care lucrează cu un maus cu un singur buton. Pentru ei, biluţa este un accesoriu binevenit. Cei care deja folosesc un maus cu mai multe butoane s-ar putea să nu găsească prea multe avantaje. Dacă aveţi deja un scroll wheel, biluţa nu mai e aşa de importantă.

M-ai convins. Ii iau unul consoartei.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si inca o chestie: la rotirea bilutei si la apasarea butoanelor laterale, se aude un click foarte discret, care intr-adevar este produs de un difuzor din interiorului mausului. Daca decuplez mausul, nu se mai aude.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai la generatia urmatoare, mausul o sa fie mai mic si cu rol de casca… wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

mie per ansamblu imi place mouseul. scrolul 360 este super. cu butoanele din lateral e mai greu, trebuiesc apasate mai tare dar te obisnuiesti

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Mi-am luat si eu ieri unul :D
I love the scroll
Eu aveam un Logitech Black la care se cam slabisera butoanele.. si ma stresa ca aveau un mic joc.
Insa Mighty Mouse e o bijuterie. Si de fapt butoanele din parti nu sunt butoane… sunt niste senzori de presiune :D Ele de fapt nu se apasa. Misto si click-ul din interior… genial

EDITARE:
Cred ca are ceva mai multi decat vechiul meu mouse… cand misc de sliderele alea prin Fireworks… are precizie de o unitate de masura.. adica nu mai sare din 2 in2 :D
Nice.. dar a costat cam mult :(

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)