Mi-am luat şi eu un Mighty Mouse. Iată primele impresii:
- Este uşor ca greutate, la fel ca Apple Mouse. Comparativ, Logitech-ul meu cordless este ca o cărămidă, din cauza bateriilor. Nu voi mai folosi niciodată un maus cordless, fără să merg zilnic la sala de forţă 
- Cablul este scurt, ideal pentru folosirea mausului cuplat la portul USB de la tastatură sau monitor. Dacă aveţi de gând să-l puneţi la un computer aşezat pe podea, aveţi nevoie de un prelungitor USB.
- Se mişcă cam la fel cu Apple Mouse cu un buton, încă nu sunt convins ce rezoluţie are. Dar la acest capitol este mulţumitor pentru mine, nu am de ce să mă plâng.
- Biluţa face toţi banii. Este mai utilă decât un scroll wheel, mai ales în Photoshop. În Illustrator nu merge scroll pe orizontală. Scroll-ul pe diagonală merge cam sacadat, dar acest lucru nu este deranjant.
- Butoanele laterale sunt într-adevăr greu de utilizat. Sunt puse prea sus şi trebuie sa-mi repoziţionez mâna ca să le apăs. Le voi folosi destul de rar. Oricum, am folosit foarte rar la un maus mai mult de 2 butoane + rotiţă.
- Butonul drept este configurat la instalare ca “primary button”, deci tot click stânga. L-am setat ca “secondary button” în intenţia de a lucra din nou, după aproape un an, cu un mouse cu două butoane. He he… nici o speranţă... M-am trezit că dau mai mereu click dreapta în loc de click stânga. Asta deoarece în ultimele luni m-am obişnuit aşa de tare cu mausul cu un buton (fiind mult mai comod), încât tind să apăs mai mult pe partea dreaptă a mausului. Aşa că am trecut urgent din nou la modul de funcţionare “uni-buton”. Dar în principiu butonul al doilea funcţionează bine, cu menţiunea că trebuie să ridici degetul de pe partea stângă dacă vrei click dreapta.
Concluzii. Recomand Mighty Mouse celor care lucrează cu un maus cu un singur buton. Pentru ei, biluţa este un accesoriu binevenit. Cei care deja folosesc un maus cu mai multe butoane s-ar putea să nu găsească prea multe avantaje. Dacă aveţi deja un scroll wheel, biluţa nu mai e aşa de importantă.