2 din 2
2
oare nu merit si eu sa fiu respectat daca am cumparat un device apple?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.02.08
Tudor - 02 Octombrie 2008 01:47 PM

Adevărul e că faza cu prețul de $199 a fost o abureală. Sincer și eu am crezut ce-a zis Jobs în momentul ăla și am fost dezamăgit când am văzut realitatea. Practic numai în 2-3 țări a fost acest preț. Degeaba dăm vina doar pe Orange. Apple putea să impună un anumit preț pentru iPhone dacă ar fi dorit…

Mie nu mi se pare normal ca Apple sa impuna pretul cu care se vinde iPhoenul in toate tarile lumii. Indiferent de pretul de vanzare, Apple isi scoate aceeasi bani la un telefon vandut (probabil undeva pe la 500 -600 $), diferenta fata de pretul (mai mic) cu care se vinde e suportata de operatorul de telefonie mobila si nu de Apple. Deci Orange au dreptul sa-si seteze singuri marja de profitabilitate, care la noi pare sa fie una frumusica.

In rest, sunt de acord ca faza cu 199$ a fost o abureala. Steve Jobs n-ar fi trebuit sa faca asemenea declaratii daca stia ca n-o sa se tina de cuvant. Dar marketingul e mai puternic decat onoarea.

Semnătură 

Macbook Pro 15”  &  iPhone 8Gb

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

Nu e nicio abureală. Apple a sugerat un preţ, ceilalţi trebuiau să respecte această sugestie. E adevărat ca Apple nu a făcut mare lucru în privinţa asta.
Ca să dau un exemplu clar, pe etichetele unor produse apare preţul sugerat de producător.  Acest preţ trebuie să fie şi preţul pe care clientul îl plăteşte în magazin (ceea ce de regulă nu se întamplă). Dacă vorbeşti cu cei de la protecţia consumatorului îţi vor zice că preţul de pe etichetă trebuie să fie acelaşi cu preţul pe care îl plăteşti tu.
Cei care cumpără produsul de la producător au două opţiuni: ori comercializează produsul cu preţul sugerat de producător, ori refuză comercializarea lui. Dacă nu respectă preţul impus de producător, atunci el poate fi amendat de protecţia consumatorului. Iar aceste reguli se aplica de la o simplă “Eugenia” până la cele mai sofisticate produse.

Nu ştiu cum funcţionează legile între tări dar…

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara, Romania
Macuser din: 10.07.07

Din moment ce in Romania ,si da, mi sila sa scriu cu “r” mare….dar aici orice e posibil, pretul e impus de apple ca si produs inainte de distributie ,firmele, distribuidorii acelor produse au pus bani peste,sa fim seriosi acum, unde cumperi in Romania un ipod la pretul la care e declarat de apple (in dolari,nu in euro) ....asa ca aia 500 si ceva sau 600 si ceva de euro ,is bani pe care orange i-a pus peste pretul aparatului.Dar inca ceva, pretul nu poate fi modificat decat daca apple e de acord cu asta smile si se pare ca au fost de acord de la 199 sa ajunga la peste 500 euro pt cel de 8 Gb.Oricum, oamenii cumpara,si nu au idee ca orange ia banii de i omoara…iar serviciile lasa inca de dorit.

[ Modificat: 05 Octombrie 2008 10:50 AM de rvxtm ]
 Semnătură 

iPod 30Gb 5G
White MacBook (Late 2006)
iPod Nano 4G 16Gb Black
iPhone 4   iOS 5
iPad 1 WiFi 64Gb iOS 5
Core 2 Quad Retail-Install Hakintosh

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

si cu toate astea, se vinde…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Avem si noi iPhone la 179 Euro la abonament de 59 Euro/luna!
In State e 199 Usd la 70 usd/luna.
Greaseala pe care At&t NU o face este ca ofera telefonul la acelasi pret indiferent de tipul abonamentului ales.

Semnătură 

_______
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

179 € = $247.
59 € + TVA = $90. 
Oricum ai lua-o, suntem departe de prețurile SUA. Și asta în condițiile în care unele servicii care-i dau valoare iPhone-ului sunt absente la noi.

iPhone nu e o sticlă de cola pe care scrie “preț recomandat”. E un produs de nișă, iar vânzarea lui se face numai pe baza unor contracte speciale, majoritatea cu clauză de exclusivitate. Nu-l putem compara cu iPod-urile și cu nici un alt produs care se comercializează în modul tradițional, adică: îl iei la un preț de la producător, pui adaos cât crezi tu și îl vinzi mai departe. Cum ziceam mai sus, Apple ar fi putut să impună prin contracte un anumit preț la nivel mondial, dacă ar fi vrut. Să ne aducem aminte că unul din punctele forte ale prezentării ăleia a fost ideea că iPhone 3G este mai accesibil ca preț decât prima generație. Sala a urlat când a văzut prețul iar Jobs a zis că e un preț valabil în aproape toate țările din toată lumea. Acel “aproape” este diferența dintre minciună și abureala de marketing.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu ştiu că ai dreptate omule, încerc să nu abordez comportamentul predominant al românului care-şi plânge de milă.
Iar dacă mai facem şi paralelă între nivelul de trai, salariu şamd… e urât “peisajul”.

Semnătură 

_______

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu e niciun plâns de milă. Dacă Jobs nu scăpa păsărica aia nu mai avea loc discuția asta, putea iPhone să coste și 1000 euro.

Semnătură 

⌘-N

2 din 2
2