Am(aveam de fapt:)) 2 partitii:system 50 g si storage 200 g.Astazi am avut ideea sa ma joc la permisiuni la storage.Nu stiu ce am facut pe acolo,dar la un moment dat puteam sa intru in storege dar erau goale toate folderele.I-am dat un restart ,poate isi revine,iar acum nu mai vad deloc partitia storage,adica parca nu mai exista.Am deschis disk utility dar tot nu reusesc sa fac nimic,iar repair disk permision nu imi permite sa ii dau.Aveti idee ce sa ii fac?Multumesc.Atasez o poza
Am(aveam de fapt:)) 2 partitii:system 50 g si storage 200 g.Astazi am avut ideea sa ma joc la permisiuni la storage.Nu stiu ce am facut pe acolo,dar la un moment dat puteam sa intru in storege dar erau goale toate folderele.I-am dat un restart ,poate isi revine,iar acum nu mai vad deloc partitia storage,adica parca nu mai exista.Am deschis disk utility dar tot nu reusesc sa fac nimic,iar repair disk permision nu imi permite sa ii dau.Aveti idee ce sa ii fac?Multumesc.Atasez o poza
E destul de vag „m-am jucat la permisiuni”, mai ales că spui „nu știu ce am făcut”. Dacă i-ai dat Verify Disk Permissions din Disk Utility, apoi Repair disk Permissions, nu s-ar fi intîmplat asta. Icoana generică arată că sistemul nu o mai vede ca partiție. Te-ai jucat cu altă aplicație? Sau co comenzi unix?
Nu m-am jucat cu nimic,soft sau comenzi.I-am dat “no access"pe la permisiuni peste tot ca sa vad ce se intampla.O sa incerc cu disk warrior sa vedem ce se intampla.
Nu m-am jucat cu nimic,soft sau comenzi.I-am dat “no access"pe la permisiuni peste tot ca sa vad ce se intampla.O sa incerc cu disk warrior sa vedem ce se intampla.
“No access” pentru toate categoriile de useri inseamna - evident!!! - ca nimeni nu mai poate accesa acele foldere. De aia nu le puteai deschide. Ce-ti veni cu “no access” asta?!?!
Verbul „a se juca” l-ai folosit chiar tu! Te rog să recitești mesajul prim. De altfel, asta ai și făcut neavînd ce face altceva mai bun, probabil: te-ai jucat cu accesul la foldere și la partiție. ai vrut „no access”, asta și ai.
“No access” pentru toate categoriile de useri inseamna - evident!!! - ca nimeni nu mai poate accesa acele foldere. De aia nu le puteai deschide. Ce-ti veni cu “no access” asta?!?!
Ei, sigur trebuie sa fie o comanda Unix care sa rezolve elegant problema (ceva de genul “chm alea-alea -rw—alea-alea”).
Doar ca trebuie sa te rogi ca Sergiu sa se uite pe acest topic…
intra in target mode de pe alt mac. copie tot continutul de pe partitie pe celalat mac, format partitie si apoi pui la loc. Ar trebui sa mearga, nu?
sigur ar trebui sa mearga, insa probabil ca are vre-o 100gb pe acolo ocupati, de unde hdd asa mare la altcineva, SI GOL?
asa m-am jucat si eu la inceput si cu disk warrior sa rezolvat…
mai ramane de vazut ce zice si rosetta…