1 din 4
1
Pierdut partitie!
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.11.05

Am(aveam de fapt:)) 2 partitii:system 50 g si storage 200 g.Astazi am avut ideea sa ma joc la permisiuni la storage.Nu stiu ce am facut pe acolo,dar la un moment dat puteam sa intru in storege dar erau goale toate folderele.I-am dat un restart ,poate isi revine,iar acum nu mai vad deloc partitia storage,adica parca nu mai exista.Am deschis disk utility dar tot nu reusesc sa fac nimic,iar repair disk permision nu imi permite sa ii dau.Aveti idee ce sa ii fac?Multumesc.Atasez o poza

Fișiere atașate
Partitie.zip  (Dimensiune Fişier 211 - Downloads: 125)
 Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

M-am logat si ca administrator si tot nu ma lasa sa fac nimic.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

man, disk warrior iti rezolva sigur treaba, si la mine sa intamplat asta…nu stiu insa cum se impaca cu intelul…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
gothy - 06 Aprilie 2006 11:39 PM

Am(aveam de fapt:)) 2 partitii:system 50 g si storage 200 g.Astazi am avut ideea sa ma joc la permisiuni la storage.Nu stiu ce am facut pe acolo,dar la un moment dat puteam sa intru in storege dar erau goale toate folderele.I-am dat un restart ,poate isi revine,iar acum nu mai vad deloc partitia storage,adica parca nu mai exista.Am deschis disk utility dar tot nu reusesc sa fac nimic,iar repair disk permision nu imi permite sa ii dau.Aveti idee ce sa ii fac?Multumesc.Atasez o poza

E destul de vag „m-am jucat la permisiuni”, mai ales că spui „nu știu ce am făcut”. Dacă i-ai dat Verify Disk Permissions din Disk Utility, apoi Repair disk Permissions, nu s-ar fi intîmplat asta. Icoana generică arată că sistemul nu o mai vede ca partiție. Te-ai jucat cu altă aplicație? Sau co comenzi unix?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Nu m-am jucat cu nimic,soft sau comenzi.I-am dat “no access"pe la permisiuni peste tot ca sa vad ce se intampla.O sa incerc cu disk warrior sa vedem ce se intampla.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
gothy - 07 Aprilie 2006 01:35 AM

Nu m-am jucat cu nimic,soft sau comenzi.I-am dat “no access"pe la permisiuni peste tot ca sa vad ce se intampla.O sa incerc cu disk warrior sa vedem ce se intampla.

LOL “No access” pentru toate categoriile de useri inseamna - evident!!! - ca nimeni nu mai poate accesa acele foldere. De aia nu le puteai deschide. Ce-ti veni cu “no access” asta?!?!

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Verbul „a se juca” l-ai folosit chiar tu! Te rog să recitești mesajul prim. De altfel, asta ai și făcut neavînd ce face altceva mai bun, probabil: te-ai jucat cu accesul la foldere și la partiție. ai vrut „no access”, asta și ai.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

intra in target mode de pe alt mac. copie tot continutul de pe partitie pe celalat mac, format partitie si apoi pui la loc. Ar trebui sa mearga, nu?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 07 Aprilie 2006 02:45 AM

LOL “No access” pentru toate categoriile de useri inseamna - evident!!! - ca nimeni nu mai poate accesa acele foldere. De aia nu le puteai deschide. Ce-ti veni cu “no access” asta?!?!

A declarat de la bun început: s-a jucat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ei, sigur trebuie sa fie o comanda Unix care sa rezolve elegant problema (ceva de genul “chm alea-alea -rw—alea-alea”).
Doar ca trebuie sa te rogi ca Sergiu sa se uite pe acest topic…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Deschide Terminal, și dă-i

sudo chmod -R a+

wink

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

ai vazut ce aproape am fost?  tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Nu merge nici asa,din pacate.

Fișiere atașate
terminal.zip  (Dimensiune Fişier 41 - Downloads: 110)
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

man ai incercat disk warrior? o problema asemanatoare am avut si eu si dw l-a reparat cat ai clipi (ei nu asa de repede), fara pierdere de fisiere.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
huk - 07 Aprilie 2006 03:07 AM

intra in target mode de pe alt mac. copie tot continutul de pe partitie pe celalat mac, format partitie si apoi pui la loc. Ar trebui sa mearga, nu?

sigur ar trebui sa mearga, insa probabil ca are vre-o 100gb pe acolo ocupati, de unde hdd asa mare la altcineva, SI GOL?
asa m-am jucat si eu la inceput si cu disk warrior sa rezolvat…
mai ramane de vazut ce zice si rosetta…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Diseara incerc cu disk warrior si o sa va anunt cum a mers.Aseara am stat la meci,si nu am mai apucat sa mai fac ceva.Va multumesc oricum.

Semnătură 

1 din 4
1