Am facut un .app cu harta bucurestiului off-line (adica nu trage date de pe net, merge de pe disk). Cred ca merge doar pe Leopard.
Are 50 Mb: http://dl.getdropbox.com/u/228504/BucharestApp.zip si se dezarhiveaza (singura) in “Library/Application Support/BucharestApp/” la prima rulare (150 Mb dezarhivata).
Aplicatia e un WebKit minimal care deschide un site din “Application Support”.
Din pacate nu stie cautare pe nume de strazi, n-ar fi foarte complicat dar nu sunt foarte in tema cu Ajax-ul.
Daca exista voluntari pentru partea asta, trebuie o forma Ajax care sa faca un HTTP request si apoi sa re-centreze harta dupa ce parseaza rezultatul de la request (care e un XML).
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <searchresults find='Piata Charles De Gaulle' sourcedate='2008-10-03' date='2008-10-03 16:53:37' distancesearch='no' findname='Piata Charles De Gaulle' foundnearplace='no'> <named type='node' id='621113' lat='44.466478' lon='26.086783' name='Piata Charles de Gaulle' category='' rank='0' region='44018' zoom='16'> [..]
In index.html exista un javascript care face centrarea hartii.
Pentru cautarea unei strazi trebuie extrase latitudine, longitudine din exemplul de mai sus, creat un tuple latLong si re-centrata harta:
cristian-draghicis-macbook-pro:~ diciu$ grep -i center ~/Library/Application\ Support/BucharestApp/index.html map.setCenter (lonLat, zoom);
Nu stiu daca name finder-ul poate fi configurat sa intoarca rezultate doar din Bucuresti (pentru ca harta nu acopera decat Bucurestiul).
superb ! pentru intreaga ţară ce ar însemna ca volum de muncă?
Nu mare lucru (la nivel de zile).
Din pacate intreaga tara nu se preteaza pentru impachetat in .app (ar fi 1-2GB ca dimensiune, cu _foarte_ multe fisiere mici).
Nici macar BucharestApp.app n-am vrut sa-l tin la noi pe server pentru ca iesirea noastra in Internet nu face fata la astfel de volume de trafic.
Cealalta problema este randatul tile-urilor (png-urile mici) care ar necesita schimbarea hardware-ului pe care l-am folosit pentru Bucuresti (procesul este XML bz2 de la OpenStreetMap -> PostgreSQL -> PostGIS -> Mapnik si mananca mult spatiu disk - ca timp e vreo 6 ore pentru un dreptunghi care margineste Bucurestiul).
v 1.3: http://dv8.ro/Bucharest/Bucharest.html
Ceva bug-fix-uri, harta mai mica (32 MB arhivata), semnalizare vizuala a rutei de la-> la (from->to) bazat pe Gosmore.
Pentru instalare peste versiune mai veche, trebuie sters directorul “Library/Application Support/BucharestApp”.
Calculul de ruta este tot off-line, dar cautatul de strazi se face on-line.
N-am inca o solutie pentru un index de locuri cautabil off-line.
Dacă îmi permiți o corectură: am văzut “Ariceanu Constantin” în a doua imagine, deasupra străzii “Puțul lui Zamfir”. Corect este: “Aricescu Constantin”.
La prima poză: “Strada Batiștei”. Cu “i” la coadă.
Sau măcar scrie peste tot corect: Nume mic Nume de familie. Le-ai amestecat.
[ Modificat: 14 Octombrie 2008 02:27 AM de Robert S. ]
Dacă îmi permiți o corectură: am văzut “Ariceanu Constantin” în a doua imagine, deasupra străzii “Puțul lui Zamfir”. Corect este: “Aricescu Constantin”.
La prima poză: “Strada Batiștei”. Cu “i” la coadă.
Sau măcar scrie peste tot corect: Nume mic Nume de familie. Le-ai amestecat.
CRed că harababura asta nu-i aparține lui, ci datelor oferite de municipalitate, care pune ordinea prenume/nume de familie aleator, după cum se scoală vopsitorul de la ADP în dimineața aia.