1 din 2
1
flflip horizontally
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Este oare posibil sa fac un ‘flip horizontally’ in Pages sau cu un document PDF? Stiti, nu, editorii vor print pe calc si ‘intors in oglinda’. Da, stiu, o sa-mi recomandati Xpress sau InDesign. Nu, se poate face in astea numite?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

acrobat stie sa faca asta

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 08 Aprilie 2006 01:38 AM

Acrobat (ala scump) sau Adobe Reader, fost Acrobat Reader? Daca e primul, e nasol. Daca e ultimul, voi verifica.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
Cattus Thraex - 08 Aprilie 2006 02:11 AM
dacuBurebista - 08 Aprilie 2006 01:38 AM

Acrobat (ala scump) sau Adobe Reader, fost Acrobat Reader? Daca e primul, e nasol. Daca e ultimul, voi verifica.

acrobatu’ ala scump, doar!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

mai este 1 solutie
nu stiu ce rezolutie ramane, nu am stat sa vad, poti incerca sa deschizi pdf-ul cu preview si sa ii dai save ca tiff, dupa care ai la tools - flip horizontal
din pacate am vazut ca nu merge si la pdf, doar “poze”

se pare ca rezolutia chiar si fara compresie este mai mica de 300 dpi…nu merge

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szhoul - 08 Aprilie 2006 02:21 AM

mai este 1 solutie
nu stiu ce rezolutie ramane, nu am stat sa vad, poti incerca sa deschizi pdf-ul cu preview si sa ii dai save ca tiff, dupa care ai la tools - flip horizontal
din pacate am vazut ca nu merge si la pdf, doar “poze”

se pare ca rezolutia chiar si fara compresie este mai mica de 300 dpi…nu merge

cred ca e clar: idiotul de Pages flipuieste doar imagini introduse in document, nu si documentul in ansamblu. Tocmai i-am trimis lu’ Apple lista de 5 hibe majore in Pages, asta e a 6-a, o voi adauga.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Posibilitatea de a printa “in oglinda” e o facilitate a programelor de DTP avansate. Pages e clar ca nu a fost facut pentru asa ceva. Daca ar fi sa-i cerem sa devina un fel de InDesign, atunci ar fi multe de adaugat, ca de exemplu tiparirea separatiilor de culoare. Nu cred ca Apple s-a gandit la output-ul profesional, ci mai degraba la tiparirea la imprimante de uz casnic sau la print shop-uri gen Kinko’s.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tocmai citeam pe forumul Apple ca in Panther, Preview stie sa faca Flip Horizontal, chiar si cu PDF-uri! Cattus, mai ai vreun Mac cu 10.3.X, ca sa incerci?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 08 Aprilie 2006 01:13 PM

Tocmai citeam pe forumul Apple ca in Panther, Preview stie sa faca Flip Horizontal, chiar si cu PDF-uri! Cattus, mai ai vreun Mac cu 10.3.X, ca sa incerci?

am i book-ul g3! hopaa, acum sunt pe plecare, dar cum ajung acasa, asta fac. Adica numai in Panther face asta?!
E drept ca nu mai tin minte unde am vazut o aplicatie uzuala care face asta, asta o fi, Prreview din Panther!
Treaba cu DPT apps care fac flip o stiu, desigur, numai ca textele mele lingvistice nu prea sunt adecvate pt DTP apps, am necazuri mari cu diacriticele. Treaba cu flip horizontal mi-a pus-o editura, desigur, dar nu e o treaba critica, dar acuma sap sa gasesc solutii simple, daca se poate.
Chiar m-ai facut curios cu Preview in Panther…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca merge in Preview/Panther, atunci cel din Tiger are un bug.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

preview este foarte destept…. nu neaparat are un bug, poate asa a fost facut…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05
Cattus Thraex - 08 Aprilie 2006 01:18 AM

Este oare posibil sa fac un ‘flip horizontally’ in Pages sau cu un document PDF? Stiti, nu, editorii vor print pe calc si ‘intors in oglinda’. Da, stiu, o sa-mi recomandati Xpress sau InDesign. Nu, se poate face in astea numite?

daca o imprimanta care stie post script in momentul in care dai print poti seta sa faca flip horizontal. dai print to page si gata.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cattus, ai reusit sa vezi daca preview 10.3 face flip?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
szhoul - 10 Aprilie 2006 02:29 AM

cattus, ai reusit sa vezi daca preview 10.3 face flip?

am verificat eu, face! in meniul view are functia asta. il printeaza si poti salva fisierul modificat

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 08 Aprilie 2006 04:19 PM

Daca merge in Preview/Panther, atunci cel din Tiger are un bug.

Tudore, abia azi am apucat să verific ceea ce spuneai și e corect: în Tiger, opțiunea flip horizontal este inactivă (dimmed), în schimb merge perfect în Panther. Bag sama că e un bug de care nu mia-m dat seama pînă azi. Hm…
Oricum, cu Preview în Panther pare totul OK: salvezi documentul ca pdf, apoi te duci în Panther, deschizi cu Preview și faci flip horizontal (cum vor adesea tipografii), dai print (dă eroare în Panther, cică e prea mare documentul pt formatul ales, dar e fals), revii în Tiger și dai print de acolo. Cam complicat, dar merge, aparent perfect.
Are cineva idee de ce nu merge flip horizontal în Preview-ul de Tiger? Comanda există, dar nu e activă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu merge la pdf //  ia da save as jpeg si apoi merge wink

1 din 2
1