Back again .. Am și eu o problemă ceva mai veche .... taman mi-am luat 2 tastaturi de mac din aluminiu (modelul nou). Una o folosesc pe OS X, cealaltă pe un calculator cu Windows (folosită de prietena mea ). Întrebarea e .. cum se poate / și dacă se poate, să folosesc pe Windows 64 bit layout-ul tastaturii românești ? Știu că .. o să se facă iară haz de mine, dar atât eu, cât și ea ne-am obișnuit cu maparea tastelor român vista ești ... se poate face ceva ? și de asemenea .... cum și ce drivere să folosesc pe pc să instalez doar tastatura ? cum am mai spus, e vorba de Vista 64
Back again .. Am și eu o problemă ceva mai veche .... taman mi-am luat 2 tastaturi de mac din aluminiu (modelul nou). Una o folosesc pe OS X, cealaltă pe un calculator cu Windows (folosită de prietena mea ). Întrebarea e .. cum se poate / și dacă se poate, să folosesc pe Windows 64 bit layout-ul tastaturii românești ? Știu că .. o să se facă iară haz de mine, dar atât eu, cât și ea ne-am obișnuit cu maparea tastelor român vista ești ... se poate face ceva ? și de asemenea .... cum și ce drivere să folosesc pe pc să instalez doar tastatura ? cum am mai spus, e vorba de Vista 64
Adică vrei să ai maparea Romanian (MAC OS), cu î pe tasta ` și ș pe tasta §, așa cum sînt ele inscripționate, da? A mai fost vorba de asta și îi sugerasem lui Cristi Secară, cel care a promovat tastatura logică pt Windows, să facă și versiunea asta. Din păcate, deși pt el ar fi fost floare la ureche, nu a făcut-o.
Ca atare, dacă vrei și, eventual, să faci un bine și altor Windows-useri pe un mac, trebuie să descarci Microsoft Keyboard Layout Creator și să modifici un Romanian Keylayout așa cum vrei. Poate fi cel oferit de Microsoft ori cel oferit de Cristian Secară. Vezi pe site-ul lui http://www.secarica.ro alte detalii. Scrie-i pt alte detalii, ai acolo coordonatele.
Hăă, se pare că o să rămân așa… Oare sunt singuru care vrea asta ?
M-ai făcut curios și azi la facultate, timp de 15 minute, am creat tastatura cu pricina. E relativ simplu. E drept că acel MSKLC nu e așa intuitiv ca UKELELE (sau poate chestie de obișnuință), dar să faci cinci-șase modificări la o tastatură de bază e simplu. Din păcate, nu am avut la mine fleșu, l-am uitat acasă, așa că nu am putut copia creația pe nimic! Așteaptă pînă mîine seară, o s-o pun aici pe forum la rubrica .RO.
Nu am săpat mai adînc, să văd dacă pot muta simplu și tastele moarte de pe rîndul de sus la locul specific MAC OS, dar mai vedem. Caracterele de bază din Romanian Standard (Windows) corespund tastelor inscripționate pe tastaturile fizice Apple vîndute în România, astfel că uindouzarii care folosesc tastaturi fizice Apple vor avea și această opțiune. Măi, Bill, măi, ce făcuși din oamenii ăștia!
Mulțam fain .. abia aștept să ajung acasă să văd dacă o mere pe vista 64 ...... bine ar fi !
Nu văd de ce nu ar merge, e un simplu script care nu are legătură cu biții sistemului.
Chiar te rog să dai feedback, să mai bibilim dacă e nevoie, versiunea asta e un soi de beta.
Ori is prost, ori is tampit (mai mult ca sigur ambele), da, nu-i dau de cap.. daca in vista selectez romanian macosx, trece automat pe tastatura in limba engleza, romana disparand .. din zona verde ... ceva idei, sugestii ? ca numa azi am reusit sa instalez dracovenia. De instalat s-o instalat ok ...
Ori is prost, ori is tampit (mai mult ca sigur ambele), da, nu-i dau de cap.. daca in vista selectez romanian macosx, trece automat pe tastatura in limba engleza, romana disparand .. din zona verde ... ceva idei, sugestii ? ca numa azi am reusit sa instalez dracovenia. De instalat s-o instalat ok ...
Nu pot testa pe Vista, pe XP merge fără cusur. Nu văd de ce ar dispărea pe Vista asta… Poate mai ai un PC cu XP prin zonă sau cu altă Vista… Nu pot reproduce ceea ce spui, la mine merge foarte bine.