2 din 2
2
Problemă mai veche….. layout de tastatură românească de mac pe vista
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
dorin - 14 Octombrie 2008 12:44 AM

Ori is prost, ori is tampit (mai mult ca sigur ambele), da, nu-i dau de cap.. daca in vista selectez romanian macosx, trece automat pe tastatura in limba engleza, romana disparand .. din zona verde ... ceva idei, sugestii ? ca numa azi am reusit sa instalez dracovenia. De instalat s-o instalat ok ...

Am discutat cu Secărică despre problema ta și nu-mi pot da seama de ce nu ar merge. Acel keylayout este compatibil XP/Vista, deci, odată creat, se va instala și va funcționa pe ambele generații de windows OS. Ceva nu setezi acolo ca lumea, nu-mi dau seama cum faci. Ai activat Romanian din International? Apoi ai ales acel keylayout? Sau cum faci de zici că nu se activează?
Trebuie să dai Add language, alegi Romanian, apoi alegi un keylayout, în cazul de față varianta asta a mea. Cum faci de zici că nu merge?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Tălmaciu, Sibiu
Macuser din: 09.06.06

Exact așa am făcut. Dar la tastatura românească î-mi apar vre-o cinci sau șase versiuni .... de romanian osx .. am selectat-o doar pe cea de osx romanian , și… culmea e că nu apare , rămâne blocat pe cea engleză. O să reinstalez vista în 2-3 zile (schimbat de hdd) și o să raportez ce și cum !

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
dorin - 14 Octombrie 2008 12:25 PM

Exact așa am făcut. Dar la tastatura românească î-mi apar vre-o cinci sau șase versiuni .... de romanian osx .. am selectat-o doar pe cea de osx romanian , și… culmea e că nu apare , rămâne blocat pe cea engleză. O să reinstalez vista în 2-3 zile (schimbat de hdd) și o să raportez ce și cum !

Hm… ia încearcă și alt pas: ale întîi o tastatură pusă de MS, să zicem Romanian Standard, apoi o pui pe asta și o dilești pe aia prima. Numai tu pari a raporta disfuncția asta, nu o pot reproduce. Pe toate calculatoarele testate de mine merge, adică pe trei, e drept toate cu XP, nu am Vista niciunde la îndemînă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

2 din 2
2