vreau mac
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti/PH
Macuser din: 08.04.06

Desi nu am inca un mac citesc cu regularitate forumul. Vreau sa-mi achizitionez un emac (1.42GHz-combo, raportul pret/performanta mie mi se pare bun). Stie cineva de unde pot cumpara RAM pentru el (1 gigi ma gandesc). Intr-un manual de utilizare am citit ca se poate folosi orice PC2700 unbuffered/unregistered. Astept sugestii.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

pentru inceput poti intreba la dealerii apple, intra pe http://www.apple.ro si ai acolo mai multi dealeri, iti vor spune ce fel de memorii ai nevoie..

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

chiar orice unbuffered si unregistered nu merge… si in plus nu prea mai gasesti 2700 (e destul de veche…)
poti sa incerci 3200 cu aceleasi specificatii (iar sfatul meu e sa cauti cu chip-uri samsung)
eu de ex. am acum o configuratie ciudata: ar trebui sa am 2100 dar am 512 / 2700 si 2x512 / 3200 in total 1,5 G….

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05
MaC® - 08 Aprilie 2006 09:59 PM

chiar orice unbuffered si unregistered nu merge… si in plus nu prea mai gasesti 2700 (e destul de veche…)
poti sa incerci 3200 cu aceleasi specificatii (iar sfatul meu e sa cauti cu chip-uri samsung)
eu de ex. am acum o configuratie ciudata: ar trebui sa am 2100 dar am 512 / 2700 si 2x512 / 3200 in total 1,5 G….

Si merge cu asa combinatie? Pe ce Mac le ai?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

1g kingmax pc3200, 400mhz de la emag merge perfect iar alex buga zice ca are un noname care merge si el perfect.

crezi ca-i mai avantajos un emac decat un mini?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Si in plus la emag au si pc2700 de la GEIL, si eu am intrebat si pe la Flamingo si au pe stoc si ei PC2100 si PC2700, deci nu e tocmai problema, ca pret 512 e ca 200 lei si 1gb e intre 500 si 600 lei, si nu e rau

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Da stai un pic pe emac ce memorii sunt, tot sodimm sau sunt dimm-uri normale de PC, ca in cazul asta se gasesc mai ieftin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Avand in vedere ca un mac mini are hard la 5400 de rotatii si 32 de ram video la 24 de milioane mi se pare mult mai avantajos un emac la 27 milioane, chiar daca e “bulky”. Am citit niste articole despre up-grade la emac unde am vazut ca se mai poate pune chiar un al doilea monitor(LCD) in “dual-screen configuration”: http://www.lbodnar.dsl.pipex.com/eMac/eMac-upgrade.html

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

intre 500 si 600? eu am dat 300 fix.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Dar cum e pana la urma e dimm normal sau sodimm, ca eu am spus intre 500 si 600 lei la un sodimm

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Dimm-urile sunt de 184 de pini PC 2700 la 333 MHz +2.5 V
Am sa-mi iau niste corsair de 512 PC2700 si daca nu merg mi le pun la pc, memorie in plus niciodata nu strica…
Mai am o intrebare: procesoarele PPC sunt pe 64 de biti sau 32? INTEL-core-urile dp imac pe cati biti?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Procesorul G4 din eMac este pe 32 de biti. G5-urile sunt pe 64. Intel CoreDuo e pe 32.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

scuze pt postul intirziat, nu m-a anuntat pe mail desi e bifata optiunea de notify.
Un G4 FW800 la 1 Ghz. asta e calc. cu configuratia asta de memorie…
busul e la 133 deci normal ar fi 2100….

am mai zis-o undeva ma feresc de flamingo/best/ultrapro (ii am pe toti in zona titulescu si am intrebat de citeva ori diverse chestii, sint la pamint…..)

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….