Este posibil sa instalezi Windows pe un Macbook daca nu iti merge unitatea optica?
Am imaginea iso a CD-ului de instalare XP, careia am incercat sa ii dau Restore cu Disk Utility pe o partitie separata.
Nu a mers - Disk utility dand eroarea “Could not validate source - error 254”.
Aveti alte idei, in afara de utilizarea unei unitati optice externe?
Este posibil sa instalezi Windows pe un Macbook daca nu iti merge unitatea optica?
Am imaginea iso a CD-ului de instalare XP, careia am incercat sa ii dau Restore cu Disk Utility pe o partitie separata.
Nu a mers - Disk utility dand eroarea “Could not validate source - error 254”.
Aveti alte idei, in afara de utilizarea unei unitati optice externe?
Multumesc
De pe .iso poți instala Windows doar pe sisteme virtuale, cum ar fi VBox, parcă, de la Sun (nu-l am acum în față nu-s acasă) sau pe Parallels. Instalarea prin Boot Camp presupune un CD fizic, după cum spune clar la instrucțiuni.
Nu mai deschid un alt topic pentru ca acesta seamana cu problema mea.
Am un laptop toshiba la care unitatea dvd nu mai merge. Pentru a reinstala sistemul de operare am un dvd de recovery original Toshiba. Cum pot pune imagine de pe dvd pe un stick de memorie astfel incat sa pot boota direct de pe acestea si sa incep procesul de recovery. Am incercat sa fac o imagine a dvd-ului in mac cu diskutility si sa dau restore pe un stick de memorie insa ma lovesc de acelasi mesaj prezentat mai sus.
Aveti vreo alta solutie? Nu imi spuneti ca trebuie sa caut o unitate externa ca mai bine schimb laptop-ul.
Nu mai deschid un alt topic pentru ca acesta seamana cu problema mea.
Am un laptop toshiba la care unitatea dvd nu mai merge. Pentru a reinstala sistemul de operare am un dvd de recovery original Toshiba. Cum pot pune imagine de pe dvd pe un stick de memorie astfel incat sa pot boota direct de pe acestea si sa incep procesul de recovery. Am incercat sa fac o imagine a dvd-ului in mac cu diskutility si sa dau restore pe un stick de memorie insa ma lovesc de acelasi mesaj prezentat mai sus.
Aveti vreo alta solutie? Nu imi spuneti ca trebuie sa caut o unitate externa ca mai bine schimb laptop-ul.
Cred că ar fi mai simplu să cauți o unitate optică, sînt ieftine acuma, mai ales pt toshiba.
În rest, noi nu-ți spunem decît că acesta este un forum despre mac-uri și Mac OS, de uindăuz vorbim în măsura în care apare ceva specific instalării pe un mac intel.
Pai atata timp cat folosesc macosx ca instrument de lucru e normal sa va intreb pe voi, daca foloseam winxp ma duceam pe forumurile specifice. Am pus o intrebare simplu, eroare de mai sus este data de diskutility care este din macosx. Pur si simplu vreau sa fac o imagine a unui dvd/cd pe un memory stick. Sa nu imi spuneti ca aceasta operatiune nu se poate face in macosx ca maine imi instalaez pe macbook pro sistemul de la Microsoft.
Pai atata timp cat folosesc macosx ca instrument de lucru e normal sa va intreb pe voi, daca foloseam winxp ma duceam pe forumurile specifice. Am pus o intrebare simplu, eroare de mai sus este data de diskutility care este din macosx. Pur si simplu vreau sa fac o imagine a unui dvd/cd pe un memory stick. Sa nu imi spuneti ca aceasta operatiune nu se poate face in macosx ca maine imi instalaez pe macbook pro sistemul de la Microsoft.
Văd că insiști… păi uindăuz nu e Mac OS, cu Disk Utility poți clona discul de uindăuz pe stick sau oriunde vrei tu, dar nu va boota. din cîte știu eu, cel puțin pînă la XP, probabil și la Vista, windows nu face boot din stick prin simpla clonare a discului cum faci la Mac OS. Eu zic că te chinui degeaba și te și enervezi degeaba. Dacă nu mă crezi și ai suspiciuni, consultă un forum de Windows. Pe bune, ei sînt mai pricepuți la șmecherii d-astea, poate – totuși – se poate.
Tu vrei să pui uindăuzu pe un mac, dar tot uindăuz este, nu poți clona discul MS așa cum faci la Mac OS. La carte, Apple spune FOARTE PRECIS cum trebuie să faci. CD-ul/DVD-ul de Windows nu se poate clona pe un stick USB sau pe un disc extern așa cum faci la Mac OS, am citit asta de multe ori. Poate W 7, nu știu…
[ Modificat: 15 Decembrie 2009 11:13 PM de Cattus Thraex ]
Pune linisitit windowsu pe Mac ca merge si vedem ce ai facut daca stie mai multe.ma mir ca inca nu ai instalat windows pe Mac ca esti tare pro Microsoft.
Daca Toshiba al tau e destept si stie sa boteze de pe usb stick…vei reusi sa-l fentezi pentru a instala windows fara unitate cd, totul depinde de ce fel de bios are acel comp.
Din macos cu aplicatia winclone, tabul restore, folosesti ca sursa imaginea ta iso de pe hdd si ca destinatie un stick USB. Acel stick va fi folosit ulterior ca sursa de instalatie pentru orice Mac cu intel sau PC care stie sa buteze de pe USB. Teoretic, la ora actuala cam toate PC-urile stiu sa faca asta.
Daca nu ai Mac, exista destule utilitare pentru a-ti crea un stick USB bootabil. Goagaluieste si vei vedea multe astfel de solutii ...
Succesuri ...
[ Modificat: 16 Decembrie 2009 05:49 AM de Kata4 ]
@Kata4 am incercat cu imagine iso de win7 si nu merge, nu imi recunoaste imaginea, nu o pot selecta, banuiesc ca la fel se va comporta si in cazul unei imagini de iso de xp sau vista, ideea cred ca este sa construiesti o imagine a unei partitii existente, gresesc?
...eu incerc sa folosesc stickul ca sursa pt instalarea win7…stie cineva alta solutie utilizabila pe mac(snow)?