am un text 400 pagini, scris cu doua fonturi. Unul este Times 11 pt. Vreau ca printr-un macro (automatism) sa pot schimba tot textul scris in TIMES 11 pt. cu Times 9 pt.
Ce solutii imi puteti da
In Word 2004, da Find, si ai sa vezi o sageata in partea de jos a ferestrei. Da click si o sa vezi ca te lasa sa cauti textul scris cu un anumit font. Incearca sa faci Replace cu alt font.
ibam, nu cred ca e chiar asa, poate are si titluri + fontul celalalt.
solutia este urmatoarea
cu find & replace, merge, am incercat eu acum, dai click in casuta de la find what apoi de jos de la find-format selectezi font si de acolo alegi times, regular (sau cum o fi el)
apoi de la replace dai click in casuta de la replace with si mergi din nou la find-format-font….
apoi dai replace all.
documentul l-am primit in Word si are 466 pagini
este vorba de doua fonturi: Times New Roman si un font Chinezesc scrise intercalat
tot textul este la 11 pt. - asa ca doresc ca fontul Chinezesc sa ramina la 11 pt. si restul textului scris cu Times sa-l trec in 9 pt.
DE CE vreau asta? pt ca fontul chinezesc daca-l miscorez nu se mai poate citi la printare, iar fontul Times este prea mare si prin operatia asta salves spatiu - reduc din pagini.
ce ziceti acum - este mai clar
inca nu am o solutie in privinta asta !!! szhoul find&replace; nu face nimic daca las cimpul gol astfel ca el sa-mi inlocuiasta tot textul scris cu times
Mie imi merge. Dau cmd-F, click pe Replace, apoi click in campul de Find dar nu scriu nimic acolo, ma duc la Format->Font si aleg fontul care trebuie inlocuit. Apoi dau click in campul Replace si iar Format->Font si aleg fontul cel nou. Dau Replace All si merge brici. Poate nu faci tu ceva cum trebuie, sau nu ai Office 2004…
documentul l-am primit in Word si are 466 pagini
este vorba de doua fonturi: Times New Roman si un font Chinezesc scrise intercalat
tot textul este la 11 pt. - asa ca doresc ca fontul Chinezesc sa ramina la 11 pt. si restul textului scris cu Times sa-l trec in 9 pt.
DE CE vreau asta? pt ca fontul chinezesc daca-l miscorez nu se mai poate citi la printare, iar fontul Times este prea mare si prin operatia asta salves spatiu - reduc din pagini.
ce ziceti acum - este mai clar
Problema ta este una relativ simplă și rezolvabilă atît în Word căt și în OpenOffice/NeoOffice care, la Find-Replace, au cîteva opțiuni, practic identice: deschizi, așadar, Find-Replace, atît la Find cît și la Replace lași cîmpurile goale, dar te duci, pe rînd, la format și: la Find dai Font Times la 11 p, iar la Replace dai Times 9 p
Cu acest mic motor Find-Replace poți înlocui un font cu altul și/sau mărimea unui font și/sau aspectul caracterelor (de ex. tot de apare aldin cursiv = bold italic să devină aldin = bold etc. etc.; sau „modifică toate instanțele fontului X cu fontul Y” sau orice alte variante ale unor asemenea combinații…
Dacă tot nu ai reușit, facem instructaj in situ.