1 din 2
1
Automatisme in WORD ! urgent
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

enuntul problemei pe care nu o stiu rezolva:

am un text 400 pagini, scris cu doua fonturi. Unul este Times 11 pt. Vreau ca printr-un macro (automatism) sa pot schimba tot textul scris in TIMES 11 pt. cu Times 9 pt.
Ce solutii imi puteti da

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca e scris cu stiluri, e usor…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO

Din cate am inteles… e scris cu TIMES 11… si vrei in TIMES 9, dar ai zis ca-s 2… care-s alea atunci?

Daca vrei… tot… nu-i normal sa dai “Apple” + “a” si sa selectezi fontul dorit?
Eu asa fac la tot ce ma streseaza in… 3+ fonturi si marimi

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

In Word 2004, da Find, si ai sa vezi o sageata in partea de jos a ferestrei. Da click si o sa vezi ca te lasa sa cauti textul scris cu un anumit font. Incearca sa faci Replace cu alt font.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

ibam, nu cred ca e chiar asa, poate are si titluri + fontul celalalt.
solutia este urmatoarea
cu find & replace, merge, am incercat eu acum, dai click in casuta de la find what apoi de jos de la find-format selectezi font si de acolo alegi times, regular (sau cum o fi el)
apoi de la replace dai click in casuta de la replace with si mergi din nou la find-format-font….
apoi dai replace all.

gata

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

prin document va trebui sa mai intri sa vezi ce s-a mai schimbat, poate ai si vre-o poza…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

este intr-adevar cum spune Tudor o sagetica in word 2004 care daca o apesi poti face ce am scris eu mai sus. ideea este ca merge cu find&replace;

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

cred ca nu am fost prea clar - detaliez

documentul l-am primit in Word si are 466 pagini
este vorba de doua fonturi: Times New Roman si un font Chinezesc scrise intercalat
tot textul este la 11 pt. - asa ca doresc ca fontul Chinezesc sa ramina la 11 pt. si restul textului scris cu Times sa-l trec in 9 pt.
DE CE vreau asta? pt ca fontul chinezesc daca-l miscorez nu se mai poate citi la printare, iar fontul Times este prea mare si prin operatia asta salves spatiu - reduc din pagini.
ce ziceti acum - este mai clar

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

acelasi lucru, citeste mai sus. find&replace; contine tot ceea ce vrei. poti face de acolo tot ce vrei

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

inca nu am o solutie in privinta asta !!!

szhoul find&replace; nu face nimic daca las cimpul gol astfel ca el sa-mi inlocuiasta tot textul scris cu times

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
adim - 03 Noiembrie 2005 02:44 PM

inca nu am o solutie in privinta asta !!!
szhoul find&replace; nu face nimic daca las cimpul gol astfel ca el sa-mi inlocuiasta tot textul scris cu times

Mie imi merge. Dau cmd-F, click pe Replace, apoi click in campul de Find dar nu scriu nimic acolo, ma duc la Format->Font si aleg fontul care trebuie inlocuit. Apoi dau click in campul Replace si iar Format->Font si aleg fontul cel nou. Dau Replace All si merge brici. Poate nu faci tu ceva cum trebuie, sau nu ai Office 2004…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mie imi merge in continuare, este ceea ce spune si tudor, poate nu ai mers la format-font?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
adim - 27 Octombrie 2005 10:36 PM

cred ca nu am fost prea clar - detaliez

documentul l-am primit in Word si are 466 pagini
este vorba de doua fonturi: Times New Roman si un font Chinezesc scrise intercalat
tot textul este la 11 pt. - asa ca doresc ca fontul Chinezesc sa ramina la 11 pt. si restul textului scris cu Times sa-l trec in 9 pt.
DE CE vreau asta? pt ca fontul chinezesc daca-l miscorez nu se mai poate citi la printare, iar fontul Times este prea mare si prin operatia asta salves spatiu - reduc din pagini.
ce ziceti acum - este mai clar

Problema ta este una relativ simplă și rezolvabilă atît în Word căt și în OpenOffice/NeoOffice care, la Find-Replace, au cîteva opțiuni, practic identice: deschizi, așadar, Find-Replace, atît la Find cît și la Replace lași cîmpurile goale, dar te duci, pe rînd, la format și: la Find dai Font Times la 11 p, iar la Replace dai Times 9 p
Cu acest mic motor Find-Replace poți înlocui un font cu altul și/sau mărimea unui font și/sau aspectul caracterelor (de ex. tot de apare aldin cursiv = bold italic să devină aldin = bold etc. etc.; sau „modifică toate instanțele fontului X cu fontul Y” sau orice alte variante ale unor asemenea combinații…
Dacă tot nu ai reușit, facem instructaj in situ.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

grin dupa atita timp…. poate a rezolvat, nu crezi?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dacuBurebista - 07 Ianuarie 2006 05:14 PM

poate nu. e ca în bancul cu Ion, János și Fritz cînd află Ion cum a fost cu Avram Iancu. Dacă nu îl știi, ți-l spun pe 28 ianuarie.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 07 Ianuarie 2006 05:37 PM
dacuBurebista - 07 Ianuarie 2006 05:14 PM

poate nu. e ca în bancul cu Ion, János și Fritz cînd află Ion cum a fost cu Avram Iancu. Dacă nu îl știi, ți-l spun pe 28 ianuarie.

si eu vreau sa il aflu!

1 din 2
1

‹‹ OpenOffice.org 2.0      iWork.05 ››