Am vrut sa aplic pentru programul de dezvoltator de aplicatii pentru iphone, pentru asta se plateste 99usd. Bun, intru pe site-ul celor de la Apple, completez datele si la sfarsit cand sa fac plata, apareau foarte multe tari, numai Romania nu. Am creat un ticket la Apple si i-am intrebat cum pot sa platesc pentru a putea dezvolta applicatii pentru iphone si pentru a le putea posta pe Apps Store, raspunsul lor m-a uimit. Pe scurt cam asta se cerea:
Pentru a putea plati trebuie sa completez datele mele pe un formular pe care sa-l expediez pe fax impreuna cu un cod pe care mi l-au trimis pe mail. Pe foaie se treceau urmatoarele: numele cum apare pe card, semnatura, adresa, seria cardului si data expirarii (!!!).
Le-am spus ca mi se pare cam ciudat sa-mi solicite atatea date, ma asteptam sa-mi ofere fie o pagina web unde sa fac plata securizat, fie un cont si sa le fac transfer din romania, dar asa sa le dau toate datele pe o banala foaie trimisa prin fax mi se pare foarte riscant. De unde stiu eu ca acea foaie nu ajunge pe mana altuia si de unde stiu eu ca ei isi iau exact 99 usd de acolo???
Am pus toate aceste intrebari in reply-ul la mail-ul lor iar raspunsul a fost ca:
“Please know that Apple treat customer security as a very important issues. Your credit card details will be used for the purchase of the iPhone Developer Program then will be destroyed. We do not keep your payment details on record.
Your Visa card will be suitable and you must pay for the program by credit card. We do not have a bank transfer system in operation.”
Acuma stau si ma intreb, cine are incredere in asa ceva? cred ca cel mai sigur e sa faci un card special doar pt asa ceva si sa nu iesi cu cardul curent la inaintare. Astep pareri de la alti utilizatori care au avut ghinionul sa se nasca in Romania si au dorit legal sa faca aplicatii pt iphone.
Mda, dar totusi nu-mi inspira deloc incredere, cred ca sa-mi fac un alt card si le voi trimite datele de pe acela. Metoda asta o folosim la lucru pentru tranzactiile cu American Express, dar ala e card de corporate si celor carora le trimitem datele sunt parteneri, care se ocupa de rezervarile la hoteluri si avioane.
Si mie mi s-a parut ciudata chestia asta cu datele in clar pe o foaie si trimisa la un numar de fax. M-am riscat si am trimis, inca nu mi-au luat nici un ban, nici pentru licenta, nici pentru altceva.
Apropo, a obtinut cineva pana acum licenta?
pai nu esti acceptat. ti se trimite o forma pe care trebuie sa pui niste identificatori, numarul de card, data expirarii, si astepti sa-ti dea ei raspunsu. banuiesc ca daca raspunsu-i pozitiv ti se si iau 99$ de pe card, iar daca-i negativ, nu ti se iau. sau mai sti? :D
Eu inca nu le-am trimis foaia aia completata, astept sa stiu sigur ca nu sunt probleme si dupa trimit, sau imi fac daca am timp un alt card pt asa ceva
Pana la urma a fost cineva acceptat ca iPhone Developer?
Care ar fi criteriile dupa care esti acceptat ? “pentru iphone trebuie sa fii intr-adevar acceptat de Apple. ”
Am trimis foaia aia prin fax in 7 Octombrie, si azi, 19 Decembrie am primit licenta. Am mai trimis intre timp vreo 2 mailuri ca sa vad care-i treaba da’ nu mi-au raspuns. Ca sa zic asa, eram sigur ca n-o sa mai vina, da’ uite ca a venit