formatare flash stick
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: botosani
Macuser din: 30.09.08

salutare la toata lumea!
ma numesc ionut si m-am trezit si eu proaspat posesor de iMac. printre alte probleme specifice unui incepator ca mine, dar pe care am reusit sa le rezolv pina la urma, am ramas totusi cu citeva dileme… una ar fi asta: cum formatez o memorie de tip flash?
multumesc anticipat pentru ajutor!

[ Modificat: 15 Octombrie 2008 08:59 PM de Administrator ]
 Semnătură 

21,5” iMac, i3 3,06GHz, 8GB ram, ATI Radeon HD 4670

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Depinde cum folosesti acel Flash. Daca il folosesti intre Macuri (ceea ce nu prea cred - il formatezi Mac, daca il folosesti intre Mac si PC-uri il formatezi Fat32 (DOS, in Disk utility). Te sfatuiesc sa downloadezi un mic utilitar gratuit Hidden Cleaner (http://www.macupdate.com/info.php/id/27416/hidden-cleaner). Fie il tii pe desktop, fie il tragi ca de obicei in Applications si ii faci un alias (shortcut) de desktop. Cand infigi flash-ul in portul USB, iti va apare pe desktop icoana lui. Inainte de a-l scoate afara din Mac, tragi iconul flash-ului peste iconul Hidden Cleaner, astepti un mic dialog si click pe butonul “Ejection?” Hidden Cleaner iti va sterge fisierele ascunse .DS_STORE sau alte fisiere ale caror nume incepe cu punct si pe care nu le vezi in Mac OSX, dar le vezi in Windows.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

e mai bine sa formatezi fat32 pe un pc
daca nu ai, atunci cu disk utility (aplicatii-utilitare) il poti formata cind vrei

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

multumesc frumos!
cred ca am priceput ideea. abia astept sa ajung acasa sa vad “pe viu”

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Afumati / Ilfov
Macuser din: 30.11.07
tzucu - 15 Octombrie 2008 07:31 PM

multumesc frumos!
cred ca am priceput ideea. abia astept sa ajung acasa sa vad “pe viu”

No offense, dar incearca sa dai un subject clar posturilor tale; in acest mod ajuti indirect si pe altii care peste ceva timp vor cauta prin arhiva. Daca dadeai un subject de genul “formatare card” sau ceva derivat de la asta era util acest post si ulterior.
Bine ai venit in lumea mac-urilo !

Semnătură 

lucrurile nu sunt greu de facut;greu e sa te pui in pozitia de a le face”~Constantin Brancusi

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

ok DannyG! got ya

Semnătură 

‹‹ problema ...      Shoutcast server ››