noul reseller apple…
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.11.07

am fost astazi la proaspatul deschis magazin ideea din plaza roamania cu gandul hotarat sa-mi iau un apple cinema display de 23’. facusem cu vreo cateva zile inainte vorbele cu unul din baieti pt a obtine si discountul acordat de apple pt studenti si profesori si mi s-a spus ca nu ar fi o problema. astazi insa lucrurile s-au schimbat…nenea de la casa imi zice ca el nu stie despre asa ceva si ca trebuie sa-l sune pe sefu’. surpinzand cateva fraze din conversatia lui cu sefu de genu"ce sa-i fac daca l-a luat gura pe dianinte pe colegu’ si a zis k e oke cu discountul” am cosniderat raspunsul managerului cel putin stupid cum ca ei deja au cel mai mic pret la acel produs si ca discountul este deja inclus in acest pret. dupa socotelile mele mi s-a parut putin probabil ca toti clientii acestui magazin sa fie studenti sau profesori asa ca am incercat sa le explic ca nu are nici o legatura cu faptul ca au cel mai mic pret si ca acei -5% ar trebui sa se aplice la pretul din magazin. n-am avut cu cine discuta si cum venisem pregatit cu suma exacta comunicata cu cateva zile inainte nu l-am mai luat. nu va puteti imagina dezamagirea mea mai ales k mi-a luat ceva pana am strans suma. acum nu stiu ce sa fac….decat, eventual, sa mai fac rost de restul de bani si sa raman cu frustrarea k dupa ce vin cu o dif de pret considerabila fata de U.S. mai trebuie sa accept si lacomia resellerului…off!

Semnătură 

MacBook Pro/2,4 ghz/4gb ram/GeForce 8600M GT 256MB
Mac Pro/8-core.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Despre ce reseller e vorba? iStyle? Fa reclamatie la ei.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.10.05

La NouMax este 3748 Ron la care se aplica reducerea de 5%.

Semnătură 

In a world without walls and fences - who needs windows and gates?!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

reseller-ul e RTC ei au magazinul ideea precum si diverta

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

e vorba despre IDEEA. pretul esta mai mult decat ok…..3400 ron a care ar trebui sa se apllice acel discount. la noumax cu acea reducere e 3560. problema in sine nu e de pret ci de faptul k nu respecta o regula pe care ceilalti reselleri o aplica si asta invocand un motiv pueril…...noi vindem cel mai ieftin deci nu avem de ce sa va mai dam discount.

Semnătură 

Mac Pro/8-core.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
andrew-peter - 16 Octombrie 2008 05:00 PM

e vorba despre IDEEA. pretul esta mai mult decat ok…..3400 ron a care ar trebui sa se apllice acel discount. la noumax cu acea reducere e 3560. problema in sine nu e de pret ci de faptul k nu respecta o regula pe care ceilalti reselleri o aplica si asta invocand un motiv pueril…...noi vindem cel mai ieftin deci nu avem de ce sa va mai dam discount.

Pai din cate stiu eu reducerea de 5% pentru elevi, studenti si profesori este data de catre Apple si nu de catre reseller. Adica reseller-ul ar trebui sa aiba, pe langa discount-ul obisnuit, si o reducere de 5% de la importator, care, la randul lui va avea o reducere de 5% de la depozitul Apple de unde ia marfa.

Explicatia celor de la IDEEA e intr-adevar cusuta cu ata alba.

Asta ma face sa ma gandesc la trei scenarii: 
1. IDEEA are un anumit discount, sa zicem 10% de la importator. Cum cei care iau de la IRIS se incadreaza in aceleasi preturi (diferentele nu sunt asa de mari si probabil rezulta din cursul valutar calculat de fiecare reseller), daca IDEEA vine cu preturi mult sub preturile celorlati inseamna ca joaca la dumping pe riscul lor(probabil ca s-au gandit ca trebuie sa faca rost de clienti si prin urmare merg cateva luni cu adaos mai mic de 10% fata de ce-i ofera importatorul).
2. Habar n-au ca discount-ul de 5% e oferit de Apple si, tinand cont de punctul 1, nu prea mai au de unde face discount-ul ala car ar iesi pe minus.
3. Habar n-au ca discount-ul de 5% e oferit de Apple si nu vor sa-si scada adausul comercial.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

placut surprins….....astazi m-a sunat baiatul cu care am vb prima data si mi-a zis ca a vorbit cu patronul si l-a convins ca nu e foarte usor pt un student sa faca o investitie de genu’ si ca ar trebui sa respecte oferta educationala apple. prin urmare mi-a spus sa vin sa-l cumpar la pretul stabilit initial 3229 ron. excelent! deci se poate…..nu stiu daca urmareste cineva de acolo forumul si discutiile noastre dar oricum, au procedeat corect in cele din urma. si-au castigat un client!

Semnătură 

Mac Pro/8-core.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.05.06
andrew-peter - 16 Octombrie 2008 11:58 PM

placut surprins….....astazi m-a sunat baiatul cu care am vb prima data si mi-a zis ca a vorbit cu patronul si l-a convins ca nu e foarte usor pt un student sa faca o investitie de genu’ si ca ar trebui sa respecte oferta educationala apple. prin urmare mi-a spus sa vin sa-l cumpar la pretul stabilit initial 3229 ron. excelent! deci se poate…..nu stiu daca urmareste cineva de acolo forumul si discutiile noastre dar oricum, au procedeat corect in cele din urma. si-au castigat un client!

Hm, impresionant. Serios. Cel putin e o surpriza placuta sa aud asa ceva la noi.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

nu e nimic impresionant beosro. imbecilii aia nu si-au facut lectiile, au fost cat se poate de romani, niste ghiogari.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
mediaconvertor - 17 Octombrie 2008 02:49 AM

nu e nimic impresionant beosro. imbecilii aia nu si-au facut lectiile, au fost cat se poate de romani, niste ghiogari.

Amin to that wink

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)