1 din 2
1
Ajutor PDF !!!!
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07

Poate pun o intrebare stupida, dar va rog ajutati-ma.
Am un .pdf de vreo 2000 de pagini din care vreo 150 de pagini se vad in oglinda (ca in fisierul atasat).... cum pot face sa aduc la “normal” aceste pagini, daca exista vreo solutie.

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

roteste-le. E o comanda in meniul Document din Acrobat Professional. Nu l-am mai folosit de mult, dar comanda e precis acolo smile

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Uite, ca aici.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

rotire nu e acelasi lucru cu “flip” sau “mirror”

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Vali.Dima - 17 Octombrie 2008 12:17 AM

Am un .pdf de vreo 2000 de pagini din care vreo 150 de pagini se vad in oglinda (ca in fisierul atasat).... cum pot face sa aduc la “normal” aceste pagini, daca exista vreo solutie.

ai nevoie de „flip horizontal”, funcție comod accesibilă cu Preview din Panther. Ulterior, Apple a abandonat funcția asta, se pare la presiunea lui Adobe, care – cică — are copyright și apple nu ar avea voie să introducă așa ceva.
Metoda folosită de mine: Preview v. 2 din Panther rulat în Tiger (În Leo nu mai merge). Dacă vrei detalii, PM.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07
Vali.Dima - 17 Octombrie 2008 12:17 AM

bate rezi la usa ? smile
banuiesc ca e vorba de partea cu ulcerul peptic…o am eu tot pdf, mai slab scanata, dar se poate citi, daca de ea e vorba.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Se importa paginile intr-un program de paginare, se da la print PDF in oglida si gata

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

valabil NUMAI daca ai Acrobat Pro si numai pt documente cu text (cazul tau):
stergi cele 1850 pagini corecte, salvezi intr-un nou document, dai print intr-un doc. pdf iar la advanced print setup, la output, bifezi separations si-ti apare meniul “flip”. La matale e “horizontal”. Nu uita sa anulezi planele de C, M, si Y pt ca vor iesi 600 de pagini… cheese din care tot a 4-apagina e ce-ti trebe…
Paginile noului document le inserezi in locul celor “in oglinda” si cam asta e

[ Modificat: 17 Octombrie 2008 01:16 PM de MaC® ]
 Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
MaC® - 17 Octombrie 2008 01:09 PM

stergi cele 1850 pagini corecte, salvezi intr-un nou document, dai print intr-un doc. pdf iar la advanced print setup, la output, bifezi separations si-ti apare meniul “flip”. La matale e “horizontal”. Nu uita sa anulezi planele de C, M, si Y pt ca vor iesi 600 de pagini… cheese din care tot a 4-apagina e ce-ti trebe…

Mai simplu: extragi paginile in oglindă (nu dileşti pginile bune) si le salvezi. Mai departe, exact cum e zis mai sus, cu aceeaşi observaţie: îţi trebuie Acrobat Pro.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iaru - 17 Octombrie 2008 03:07 PM
MaC® - 17 Octombrie 2008 01:09 PM

Mai simplu: extragi paginile in oglindă (nu dileşti pginile bune) si le salvezi. Mai departe, exact cum e zis mai sus, cu aceeaşi observaţie: îţi trebuie Acrobat Pro.

Dacă ai Tiger, cel mai simplu e cum zisei. Am folosit metoda asta cu varii tipografii, iar rezultatul a fost excelent.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

smile
nu toata lumea are treaba cu tipografiile
o gramada de carti, descarcate de pe net, in format pdf - nu sunt aranjate astfel incit un user cu mai putine abilitati tehnice sa le poata citi
wink

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07

Multumesc tuturor! Am rezolvat cu acrobat pro.

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

apropo de acro pro : cum se comporta in deschiderea pdf-urilor, adica ma refer la faptul ca varianta free este lenta rau in citirea acestora, si mai bine le deschizi cu Preview. cine foloseste totusi Acro Pro 9 imi poate spune daca merita cumparat, adica e mai rapid (in afara multiplelor functii de editare pe care le are sigur fata de varianta free) ?

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

tu la ce zici varianta free? la Acrobat Reader?
că doar Reader e free, de-aia e doar reader wink

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Acrobat 9 mi se pare ceva mai iute decât Acrobat 8. Totuşi pentru vizualizarea rapidă a unui PDF nimic nu bate Preview.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Se face o ușoară confuzie…
Vorbim despre Adobe Reader sau Adobe Acrobat sau Adobe Acrobat Pro
am mai auzit pe unii care ziceau de Adobe Acrobat Reader…

și ca să răspund on-topic, acrobatu’ s-a “corelizat”, e din ce în ce mai stufos și mai puturos…
La birou, pe versiunea 8, am momente cînd îmi vine să-l dau de pereți.
Și vorbim de pdf-uri cu max. 10 pagini… pe un dual 2,3 cu 6 gigi de ram… big surprise
iar procesoarele se duc ambele spre 50% și totul e sacadat…

Semnătură 

1 din 2
1