Compresie video de pe camera video minidv
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.11.05

Am facut rost de o camera video panasonic minidv,si bineinteles am facut si primul film de vreo ora si ceva,cat permite caseta aceea mica.Am facut apoi captura pe mac cu imovie,si filmul acesta de o ora si putin are 20 giga:).Am inteles ca exista programe de compresie care il pot aduce la 4,5 giga,adica exact un dvd.Va rog sa imi recomandati ce program sa folosesc pe mac pentru asta.Multumesc anticipat.

Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ia cauta the ripper / si uita-te si pe aici, o sa-ti folosesca: http://www.pure-mac.com/video.html

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.10.05

toast 7

MacTheRipper scoate doar protectiile si zonele

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu ai nevoie de ripper, asta e bun ca sa rippuiesti DVDuri.
Nu ai nevoie de nimic in plus, ai totul deja in scula ta. Cei 20 giga sunt video necomprimat (ma rog, in format dv, putin comprimat), pe care il editezi cu iMovie, dupa care il trimiti frumos in iDVD, care se ocupa el de facut meniul si de comprimarea astfel incat sa incapa pe un DVD.
Daca materialul video e sub o ora (incluzand si meniurile), atunci poti folosi Best Quality (dar nu-ti recomand sa folosest background encoding). Daca materialul este intre 1 ora si 2 ore, trebuie sa folosesti setarea Best Performance. De altfel, iti recomand sa folosesti tot timpul setarea asta, dureaza ceva mai mult, dar calitatea comprimarii este mai buna. Daca ai Dual Layer, timpii cresc la 2, respectiv 4 ore.
De asemenea, seteaza Video Mode la PAL.
Setarile astea sunt in iDVD > Preferences.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Va multumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
gothy - 10 Aprilie 2006 01:33 PM

filmul acesta de o ora si putin are 20 giga.

Acuma vad: 20 giga? Sigur? Ca ar fi trebuit sa fie in jur de 11-12. Sau poate ai tras cu Long Play si ai vreo ora jumate de film?
(Ca regula grosiera, 5 minute dv ocupa 1 GB)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Am tras o ora jumate,iar pe caseta scrie 60 minute,m-am mirat si eu ca nu se mai termina.Ce trebuie sa fac in acest caz?Multumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu trebuie facut nimic. Ai filmat in Long Play, adica la o calitate ceva mai mica. Ai in camera o setare de unde iti schimbi modul de inregistrare: SP sau LP. Tot pe acolo gasesti si setarea pentru audio: pune-o sa fie la 16 bit, sau 48 k, ca-i mai bine si asa ii place si lui iMovie.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Tocmai am terminat de facut dvd-ul,l-a facut de 4,11 giga si l-a scris apoi pe dvd.E destept acest idvd:),Multumesc,eu ma gandeam la cine stie ce softuri de comprimare,si aveam softul la usa,adica in mac:)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai da. Si iMovie si iDVD sunt chiar bune, nemaivorbind de usurinta in utilizare. S-au facut cu ele filme care au luat premii la Cannes (Tarnation, de ex.)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Asta inseamna ca sunt solutii profesionale,nu se compara cu windows movie maker.Bravo Apple!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Profesionale nu sunt ele (pentru asta ai Final Cut Studio), dar nici nu secompara cu prostia de movie maker!

‹‹ Scanner Compatibil OS X      Sunt nou in MAC ››