Am si eu o intrebare,am net pe un imac cu vista prin ethernet si vreau sa dau net la un laptop prin wireless-ul de la imac.
Am facut o retea wireless hoc(computer to computer) cu protectie wpa2 si una fara protectie iar atunci cand incerc sa ma conectez de pe laptop imi da eroare “The was an error joining the Airport network “IMAC” ” iar pe ce-a fara protectie se conecteaza dar nu are net.
Din ce cauza?
Pe OSX cand dau la sharing imi aleg ethernet si apoi wireless si merge totul perefect.
Am si eu o intrebare,am net pe un imac cu vista prin ethernet si vreau sa dau net la un laptop prin wireless-ul de la imac.
Am facut o retea wireless hoc(computer to computer) cu protectie wpa2 si una fara protectie iar atunci cand incerc sa ma conectez de pe laptop imi da eroare “The was an error joining the Airport network “IMAC” ” iar pe ce-a fara protectie se conecteaza dar nu are net.
Din ce cauza?
Pe OSX cand dau la sharing imi aleg ethernet si apoi wireless si merge totul perefect.
Merge ușor și simplu din MAC OS X, din Windows nu știu cum se face asta. Ai și un mod de a prezenta că mai degrabă deduc decît pricep. Ca să folosești un mac drept router wl, trebuie să te conectezi la net prin eth. Dacă așa este, atunci la Share bifezi share net din eth prin airport și va merge.
Nu știu cum se setează asta din windows, nu am încercat niciodată. Nici nu știu dacă uindăuzu știe toate astea.
Stie si windozele, te duci la network connections, dai click pe interfata placii de retea care primeste net si dai share, e la advanced daca nu ma insel. Dar cu criptarea nu stiu ce sa iti zic, incearca sa gasesti un program care sa iti emuleze un vistual acces point pe placa de retea wireless iar cele 2 placi de retea trebuie sa fie setate pe DHCP.
Iar de pe mac e exact cum a zis Cattus, daca nu merge, faci tu ceva gresit…
Eu mai fac prostia de a inchide airport-ul cand nu il folosesc si daca ai internet sharing-ul activat trebuie sa reiei procesul.
Stie si windozele, te duci la network connections, dai click pe interfata placii de retea care primeste net si dai share, e la advanced daca nu ma insel. Dar cu criptarea nu stiu ce sa iti zic, incearca sa gasesti un program care sa iti emuleze un vistual acces point pe placa de retea wireless iar cele 2 placi de retea trebuie sa fie setate pe DHCP.
Iar de pe mac e exact cum a zis Cattus, daca nu merge, faci tu ceva gresit…
Eu mai fac prostia de a inchide airport-ul cand nu il folosesc si daca ai internet sharing-ul activat trebuie sa reiei procesul.
Ha, eu fac internet share cu un PB de 12 inci sau cu MB-ul soției cînd merg la țară și mereu uit să dezactivez asta, iar la București soția strigă la mine disperată că nu mai merge netu. Noroc că-s acasă cînd venim, așa că se rezolvă.
pe osx mi-a mers perfect,e foarte simplu,acelasi lucru am facut si pe windows,numai ca nu se conecteaza la net.
la network connexion este enable conexiunea ethernet iar dupa ce fac reteaua wireless hoc(computer to computer) imi arata enable si la wireless,dupa care identifing….si internet nu…
asta e windows-ul,adevarata vorba despre mac-uri “it just works”
Din cate inteleg eu, posibil sa iti vina netul pe adresa mac a placii de retea de pe imac.
Lamuresta-ma cu o chestie, laptopul cu windows il poti conecta la net prin ethernet ?
laptop-ul e un powerbook g4 si am tiger pe el.
da il pot conecta prin ethernet,netul vine prin placa ethernet a imac-ului.
am probat pe windows o retea facuta asa pe imac si i-am dat net prin iphone cu pdanet si a mers.
asta nu inteleg pe windows daca e ethernet-ul conectat cum se mai poate conecta si la reteaua wireless nou creata pt a da net mai departe.
[ Modificat: 21 Octombrie 2008 08:52 PM de boboc ]
Pai ti-am zis, de pe windows, trebuie sa te duci in network connections, selectezi placa de retea pe care vine netul si dai click-dreapta, te duci la advanced (parca, oricum e al 2-la meniu) si ai acolo share this computer’s internet connection bla bla… Bifezi acolo si ar trebui sa mearga! Pe wireless nu am facut retele intre pc si mac (doar intre mac is pc) si nu stiu sa iti dau mai multe detalii.
Daca mai ai probleme vezi la profilul meu id-ul de mess, e mai comod asa
la sharing era bifat deja.
problema era de la parola,nu inteleg de ce.
cu no authentification mergea,cu WEP din 5 merge,dar cu WPA2-personal nu mergea,nu se conecta nici iphone-ul nici powerbook-ul
cand am bagat WEP din 5 caractere mi s-a conectat iphone-ul la reteaua de wireless si avea si net.
cine stie de ce nu merge cu WPA2….deale windows-ului
la sharing era bifat deja.
problema era de la parola,nu inteleg de ce.
cu no authentification mergea,cu WEP din 5 merge,dar cu WPA2-personal nu mergea,nu se conecta nici iphone-ul nici powerbook-ul
cand am bagat WEP din 5 caractere mi s-a conectat iphone-ul la reteaua de wireless si avea si net.
cine stie de ce nu merge cu WPA2….deale windows-ului
cred că wpa2 cere în windows 13 caractere.
multe rețele wl au necazuri din cauza nivelului de securitate, de aia e bine să setezi rețeaua fără parolă și, dacă totul e OK, să pui parolă. Dacă nu merge, atunci știi de unde să apuci necazul.