1 din 3
1
Instalare 10.4 pe un G4
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Se da urmatoarea problema:
1. G4 - 350 MHz - 80 Gb - ATI - Unitate DVD originala (citeste-n 4x cred)
2. Am avut OS 9.2.2 pe el (pana in dec. cand mi-am luat un G5) si la un moment dat am pus OS X (nu stiu sigur daca 10.4)
3. L-am dezinstalat ca mergea ca… stiti voi ce
4. M-am obisnuit cu OS X si am zis ca ar trebui sa bag iar in paine G4-ul cu OS X
5. Am reinitializat hardu’
6. Cand vreau sa instalez 10.4 booteaza, initializeaza instalarea si p-orma imi spune ca nu se poate instala…

Sugestii?

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

adica? nu se poate instala de ce? care e mesajul? eu am un g4 care are 2 partitii: os9.22 si 10.4.2…
poate discul dupa care botezi e cel de la g5? asta poate sa fie o cauza, instalerul controlind procesorul, mai intii wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Sau poate iti trebuie un firmware update?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, Discul este de la G5, dar instalalrea anterioara am facut-o tot de pe un disc de G5 (altul, d-aia nu mai stiu ce versiune era, parca 10.2)
Dupa ce m-am convins ca nu merge bine G4-ul, am reinitializat partitia cu sistemu’ si am pus la loc 9.2.2, adica l-am adus in starea initiala (ca era inca in paine smile). Dupa ce mi-am tras G5-ul, l-am lasat sa faca serviciul de capcana pt. praf pana acu’ cateva zile cand (cuprins de remuscari) am decis sa-l fac server (web, DNS, FTP si ce s-o mai putea) si gateway.
Dandu-mi seama ca OS X-ul e mai “friendly”, am incercat iar sa-l pun si… sufletu’.
Eroarea? Pai e asha:
1. Booteaza de pe DVD
2. Select language
3. Preparing installation
4. la ecranul de instalare efectiva imi zice “Alert! this software cannot be installed on this computer.”, cu butoanele “Restart” si “Startup Disk”.
Am inteles ca nu vrea din cauza hardware-ului… Problema e DE CE? atata timp cat am mai facut-o o data si a mers…

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

schimba discul de install - ala e de la un g5 mai nou si de aia nu te lasa /  cauta alt kit

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ahaaaaaa… Chiar atat de mult sa se fi schimbat de la o versiune minora la alta?... eh, asta e! o sa va pisez la cap cum sa-l fac server, ca de alt kit de OS X, n-am de unde. Ala care l-am avut atunci era imprumutat si m-am cam sucarit cu patronu’ de la care-l luasem.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

cauta un tiger install fara localizare (generic). Daca nu gasesti, da un mesaj. iar pentru server (daca nu instalezi un server X) iti trebuie sharePoints.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Steji - 10 Aprilie 2006 04:12 PM

Chiar atat de mult sa se fi schimbat de la o versiune minora la alta?

Nu s-a schimbat, dar discurile de instalare care vin cu computerele (OEM) sunt “legate” de hardware, merg doar pe scula cu care a venit.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu-ntzeleg… Si discul de pe care am facut instalarea prima oara (cea care a mers) era tot OEM, ca eu lucram pe scula de la care am luat discul… sau poate nu stiu eu… Anyway, o sa caut un alt disc sa incerc. Poate un 10.2.x. Poa’ sa ma ajute cineva? Ca eu sunt singur p-aici (eu centrez, eu dau cu capul smile)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

depinde, in ce zona stai? wink sau, cum e la moda: care e “locatia”?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

smile locatia? geografic? Romania -> Bucuresti -> Gara de Nord -> Bd. Dinicu Golescu… sa-ti mai spun?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

gata, gata…. sa vedem cine e pe linga tine…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Saru’mana. Berea, daca am intzeles bine, in ultima joi a lunii, nu? Se poate veni cu nevasta (soferitza, deh)?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

vreu un disc de 10.4 G4 de la mini-ul meu?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca ar putea rezolva problema, da!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Sistemele de operare de la Apple (cel putin de la OS7 incoace, cu care m-am jucat eu), vin in doua variante:
- Varianta RETAIL, care poate fi instalata pe orice computer care corespunde cerintelor hardware;
- Varianta PERSONALIZATA pentru un anumit tip de Mac - sunt CD-urile sau DVD-urile cu care se livreaza un Mac nou, de obicei de culoare gri la ultimele generatii de Mac-uri. Aceste CD/DVD-uri NU se pot instala decat pe acel tip de Mac. Incercarea de a instala sistemul pe alt tip de mac se sfarseste prin mesajul de eroare “This software cannot be installed on this computer”.

Semnătură 

⌘-N

1 din 3
1

‹‹ cum sa fac un autorun?      G4 in retzea ››