3 din 3
3
Instalare 10.4 pe un G4
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Am si eu o dambla sa-mi gazduiesc local toate serverele (web, mail, ftp, dns, mysql). Momentan am toate astea pe un PC ([url=http://www.drumuripoduri.ro]http://www.drumuripoduri.ro[/url]) care chiar merge. Problemele e doua:
1. E un PC (scarbici) si vreau sa-i pun Linuxu’ cu toate astea (ma chinui de vreo 2 luni si n-am reusit)
2. Imi trebuie si cel de-al doilea server de back-up (pt. mentenanta, probleme exceptionale etc.)
Dupa cum spuneam, mi-am prins urechile-n Linux, da’ inca nu de tot… imi trebuie ceva timp liber sa-l iau la bani marunti. Am o carte (“Setting up LAMP”) da’ care e cam veche si e scrisa pt. FC3 si 50% din linkurile de acolo sunt moarte, plus problemele inerente lucrului pe alt sistem decat cel prezentat. D-aia zic ca mi-am prins urechile. Ex.: in primul paragraf al cartii (dupa instalarea FC3) te pune sa instalezi un editor de text “pico”. La ei zic ca totu-i OK, la mine imi cere vreo 4 alte librarii de care depinde pico…
Ma rog, ideea e ca-mi trebuie un al doilea server pt. back-up, mai ales pt. DNS.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

si ai, pe masina aia, capacitate de backup?

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu stocarea e problema, asta se rezolva repede. Problema e… 350 MHz. D-asta vroiam sa intreb, ca nu stiu daca face fata…

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator

pai depinde ce-l pui sa faca…

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai nu spusai… Server de web, ftp, DNS, MySql
am un site cu vreo 3000 de accesari pe luna, deci web-ul, mysql-ul si dns-ul nu sunt prea solicitate, iar ftp… doar eu si un client o data pe luna smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Administrator

ok, astea nu inseamna backup //  si pentru ele nici nu ai nevoie sa instalezi os x server

asta e parerea mea, tu stii mai bine ce vrei sa faci wink

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

N-ai intzeles! Nu vreau back-up de fisiere, documente, chestii… vreau a am un server de back-up pt. web si dns. Daca-mi cade PC-ul (cum tocmai a facut acu’ 5 min. dupa un update de la MicroSHIT), lumea sa mai poata vedea site-ul meu (server web) si sa-l acceseze dupa adresa (server DNS). Si cum OS X Serveru’ are unelte “visual” pt. intretinere…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Administrator

parerea mea e ca te complici… repet, tu stii mai bine

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eh, asha sunt eu. daca fac un lucru tre’ sa-l fac pana la capat, nu ma incurc cu jumatati de masura… daca vreau sa-mi gazduiesc site-ul local, imi trebuie tot…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Administrator

asa invata omul…. os x server e putin diferit de os x wink

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

No problem… acu’ vreo 6 luni cand am vazut prima oara-n fata OS X la mine pe Mac, primul lucru care l-am facut a fost sa caut pe net cum sa-mi bag nasu-n el. Nu a contat ce gaseam sau ce facea chestia aia. Daca era implicata editarea manuala a unor fisiere de sistem era si mai bine smile... Si merge si-acum… Mda… cam cu hopuri, da’ merge

Semnătură 

3 din 3
3

‹‹ cum sa fac un autorun?      G4 in retzea ››