1 din 7
1
iPhone - un telefon mediocru dar frumos “ambalat”
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.07.08

M-am hotarat sa deschid un topic separat despre problemele iPhone pt a nu face off topic prin alte discutii intrucat mesajele de pe acest forum sunt fie la superlativ fie supertehnice si punctuale.
Inainte de a fi acuzat si ironizat de fanii fundamentalisti va rog sa priviti semnatura mea. Am aproate toate produsele Apple. Toate cumparate din Romania, din magazin, noi si cu garantie. Deci nu se poate spune ca nu stiu ce vorbesc.
In plus consider ca un forum, asa cum ii arata si numele, este un loc in care sa faci schimb liber de idei si nu un loc in care sa venerezi o marca fara a avea voie sa ai pareri negative.
De fiecare data cand am hotarat sa cumpar un produs Apple am citit pe acest forum si de aceea cred ca este corect fata de oamenii care intra acum pe forum, incercand sa-si faca o parere, sa stie ca iPhone si in general produsele Apple nu sunt perfecte, ba mai mult au diverse probleme atat tehnice cat si de abordare a clientului.

Eu personal poate sunt ghinionist insa am avut probleme cu absolut toate produsele Apple care le-am cumparat. Intrucat topicul este despre iPhone voi scrie despre acesta urmand sa revin cu alte topicuri la alte sectiuni

Problemele/slabiciunile tehnice

- atat eu cat si sotia mea ne-am izbit de urmatoarea problema: formam un numar, in casca nu se aude nimic insa cronometrul convorbirii curge. La celalalt capat apelul nu ajunge. Nu stiu daca Orange ne taxeaza sau nu. Aceasta problema apare in 90% din cazuri atunci cand ne sunam intre noi (amandoi avem iPhone 3G). Suntem asociati in aceeasi firma si trebuie sa vorbim mult la telefon intre noi. Astfel de probleme te pot scoate din minti…
- telefonul sotiei s-a blocat de 2 ori nemaiprimind comenzi de la ecran. Nu am putut nici macar sa-l restartam de la buton. Pur si simplu a trebuit sa asteptam sa se termine bateria.
telefonul nu poate fi folosit in timp ce conduci masina. Lipsa butoanelor face imposibila cautarea unui numar in memorie. daca numarul nu e in favoriti trebuie sa tragi pe dreapta.
- daca esti obisnuit cu simpltatea de operare a Nokia trebuie sa adaugi cateva apasari in plus pentru orice comanda din meniu.
- SMS - trebuie o perioada de deprindere intrucat tastatura virtuala ce apare pe ecran necesita atentie si degete cu varf mai ascutit. Cea mai imbecila chestie de la iPhone este dupa parerea mea functia de predictie a cuvintelor scrise care nu poate fi dezactivata… Adica telefonul mereu iti sugereaza cuvinte iar tu trebuie la fiecare sa respingi sugestia, daca nu, te trezesti ca scrii prostii
- bateria este destul de slaba. Daca folosesti telefonul si ca iPod si esti o persoana ce vorbeste mult ai sanse ca pana seara sa trebuiasca sa reincarci. Nu ma asteptam sa aiba autonomia ca pe vremea telefoanelor cu ecran monocrom insa sunt modele Nokia care redau 24 ore de muzica si nu mai departe decat iPod clasic are autonomie de redare de 40 de ore.
- programul de navigatie nu contine o biblioteca de harti ci se bazeaza pe Google Maps care nu are informatii detaliate despre Romania. Chiar daca ar avea telefonul ar face trafic 3G intrucat hartile Google se descarca in timp real. Pana in prezent eu nu am gasit programe de navigatie, chiar si contra cost, care sa vina cu harti.
- tonurile de apel cu care vine telefonul sunt putine si aiurea. Din pacate nu ai posibilitatea sa le modifici sau sa adaugi altele (ex fisiere mp3) ca la toate celelalte telefoane. Pentru un telefon cu pretentii de lider multimedia mi se pare un mare minus. Comentariul unui baiat de pe forum cum ca Steve Jobs nu a dorit sa ofere posibilitatea modificarea tonurilor ca sa nu puna tzaranii manele mi se pare foarte comica. Teoretic poti crea tonuri de apel in iTunes dar asta numai cu melodii cumparate de la ei, iar in RO iTunes nu vinde, asa ca…...
- camera foto nu permite nici un fel de setari. Nu are nici zoom nici setari zi/noapte, nimic.

Probleme de abordare a pietei

Nu am decat cuvinte de lauda despre campaniile Apple. Marketingul e foarte bine facut si condus prin mai multe canale informationale.
Partea negativa este ca aceste campanii care de multe ori targeteaza concurenta (vezi reclamele la Mac vresus PC) creaza niste asteptari care ,dupa ce cumperi produsul, iti dai seama ca nu sunt reale.
Toate discutiile si articolele din presa despre fanii care fac cozi in fata magazinelor, listele de precomenzi (ce sugereaza subliminal ca telefonul nu ar ajunge la toti) fac parte din campanii de PR care pentru un ochi avizat isi dezvaluie cu usurinta substratul.

Vanzarea printr-un singur dealer intr-o tara este o metoda abuziva ce are ca scop impunerea unui nivel de pret ridicat.

Telefonul nu poate fi folosit fara programul iTunes. O alta practica abuziva. Sa ne amintim ca Apple a castigat capital de imagine datorita luptei cu Microsoft, o firma cunoscuta pentru abuzurile sale. Acum Apple vazandu-se ca sacii in caruta recurge la practici similare.

Toate astea sunt practici “anticonsumator” iar ochii trebuie cascati in consecinta.

Am vazut posturi pe forum de la oameni care ai impresia ca sunt platiti de Apple sau se dau cu rolele impreuna cu Steve Jobs, prietenul nostru. Am o veste pentru voi: Steve Jobs e acolo sa scoata profit nu sa faca binefaceri fanilor.
Apple incepe sa se redreseze dupa ce a fost in anii 80 cu un picior in groapa si face tot mai mult uz de pozitia sa de forta.

Asa ca atentie pe ca dati banii !!!

[ Modificat: 07 Noiembrie 2008 10:47 PM de Administrator ]
 Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

atita doar, iphone nu este un telefon… chiar daca multi il cumpara pentru asta
smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Asta e problema cu gadgeturile care nu mai stii exact ce sunt de fapt.

Toate cunostiintele mele dupa ce isi luat mob nou aveau o luna sau doua in care il personalizau, cautau aplicatii, tonuri etc. Dupa care problema se “racea” si aparatul ramanea la functia lui de baza, nenumaratele chichite inutile fiind uitate.
Ma intreb ce ramane din iPhone dupa cele 2 luni ?

Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

multe…
ziceai ca ai citit aici, pe site smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

Nu ştiu dacă mă număr printre fundamentalişti, eu sper că nu, dar pentru mine iPhone e de la mare distanţă cel mai bun telefon pe care l-am avut vreodată. Recunosc că nu face figurile despre care vorbeşte rady_13 dar resimt toate tâmpeniile de sistem despre care pomeneşte plus altele (lipsa cut/paste, de pildă, sau lipsa vcard sau ical, etc.). Cu toate astea mi-a devenit repede indispensabil. Am avut un 2G pe care l-am pierdut şi până a apărut 3G oficial m-am întors la vechiul meu Nokia. Îngrozitor.
Ce-mi place mie nu are de a face cu telefonia, pe care o folosesc rar şi nici cu camera pentru care nu văd nici o aplicaţie alta decât să ai ceva la tine cu care să surprinzi un moment (nu am văzut nici un telefon care să aibă o cameră de la care să vreau să păstrez poza) sau cu tonurile de apel (pentru care mi-am creat cont în US cu indicaţii de aici de pe site). Deci, lucrurile care-mi plac mie sunt:
- faptul că sunt conectat la orice vreau să fiu conectat permanent. Am toate conturile de mail şi toate chat-urile la îndemână.
- am acces foarte rezonabil la internet. Pot să-mi fac inclusiv plăţile prin internet banking cu el.
- pot să umblu fără laptop într-o mulţime de situaţii şi să mă descurc onorabil.
- am acces la o mulţime de aplicaţii interesante şi foarte uşor de folosit.
- e tot ce-mi trebuie într-un oraş străin.
- am tot calendarul la îndemână şi în acelaşi timp au acces la el toţi cei cărora vreau să le dau acces. Pot să-mi programez lucruri iar secretara mea le vede în câteva minute după ce le-am programat.
- pot să port cu mine o mică bibliotecă şi o mică filmotecă pentru orele alea imbecile din avioane şi trenuri.
- toate astea (şi altele) sunt într-un pachet elegant şi uşor de folosit.

Nu ştiu dacă sunt mai mulţi cei care-l cumpără ca telefon sau cei care-l cumpără drept companion de călătorie, ca mine. Pentru mine, însă, deşi departe de a fi perfect, a devenit de neînlocuit.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
rady_13 - 20 Octombrie 2008 09:50 PM

De fiecare data cand am hotarat sa cumpar un produs Apple am citit pe acest forum si de aceea cred ca este corect fata de oamenii care intra acum pe forum, incercand sa-si faca o parere, sa stie ca iPhone si in general produsele Apple nu sunt perfecte, ba mai mult au diverse probleme atat tehnice cat si de abordare a clientului.

Se pare că atunci când ai cumpărat iPhone 3G nu ai citit forumul acesta.
Mă miră faptul că deşi informat, ai hotărât totuşi să cumperi telefonul; telefon ce îl critici vehement.
Ai punctat bine lipsurile, şi sunt adevărate. Legat de funcţionalitate, al meu nu are probleme, de niciun fel.

Am vazut într-un post de al tău că vrei să îl vinzi… încearcă să suni la cei de la Orange şi arată-te indignat de produs şi vezi ce soluţii ţi se oferă. Citeşte termenii şi condiţiile contractului şi vezi cum poţi rezilia contractul fără să pierzi ceva (deşi nu cred că ai şanse).

În State, sau în unele tări din Europa, poţi returna produsul în termen de 30 de zile… ţi se dau banii înapoi pe telefon, contractul se reziliază fără penalităţi, trebuie doar să plăteşti abonamentul pe luna în cauză—-

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Cand am cumparat telefonul cunosteam minusurile legate de ergonomie, nu si celelalte.
Discutia asta nu e despre mine si despre motivele care m-au determinat sa cumpar. Pur si simplu prezint cateva aspecte care le consider negative si care nu te astepti sa le intalnesti la un telefon atat de promovat.

Consider ca modul agresiv pozitiv in care e prezentat telefonul in campania sa mondiala poate induce in eroare cumparatorul si asta nu e corect.

Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
rady_13 - 20 Octombrie 2008 10:47 PM

Consider ca modul agresiv pozitiv in care e prezentat telefonul in campania sa mondiala poate induce in eroare cumparatorul si asta nu e corect.

Poţi zice că reclamele sunt agresive dar asta deoarece cauţi detalii despre produs. Cei care nu sunt interesaţi, nici nu au auzit de iPhone. Legat de reclamele pozitive… am vazut multe, multe negative. Multe articole, multe parodii. Este un telefon controversat intr-adevăr.
În România mi se pare că reclamele sunt mai agresive la Omnia, telefoane de la Nokia etc. decat la iPhone.

Semnătură 

_______
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
rady_13 - 20 Octombrie 2008 10:47 PM

Acuma, să te aştepţi să fie prezentat negativ .... Poate într-o lume mai bună. În asta în care trăim ce se cere de la furnizori (şi ce fac, de altfel toţi) e să nu spună că au ce nu au sau că fac ce nu fac (deci să nu mintă). Nu le cere nimeni să spună ce nu au… (adică să spună tot adevărul). Noroc cu internetul şi forumurile de utilizatori, că ne mai putem informa. Dar şi acolo informaţiile sunt controversate, pur şi simplu pentru că nici un produs nu e făcut pentru toată lumea.

Şi ca să răspund şi la întrebarea ta de pe PM, că poate răspunsul e util şi pentu alţii, folosesc calendarul standard şi nu mă sincronizez cu calendarul secretarei ci-i dau ei acces (view only) la al meu, prin MobileMe. Dacă vrea să-mi adauge un eveniment trebuie să mi-l trimită pe mail, ca invitaţie, ca să pot şi eu să fiu de acord sau nu wink Aş putea să o sincronizez şi pe ea, dacă ar avea Mac, dar deocamdată nu are (pe Mac poţi să te “abonezi” la mai multe calendare). Uite, nu ştiu dacă se poate asta şi prin MoblieMe, ştiu că merge precis în reţeaua locală ... când o sa se pună problema am să mă interesez. Până una alta are acces cu browserul şi e ultra-suficient.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Asta chiar e de râs:

rady_13 - 20 Octombrie 2008 09:50 PM

-telefonul nu poate fi folosit in timp ce conduci masina. Lipsa butoanelor face imposibila cautarea unui numar in memorie. daca numarul nu e in favoriti trebuie sa tragi pe dreapta.

Ştiu că în România legile şi regulile sunt opţionale pentru mulţi, da’ să prezinţi chestia asta ca pe o deficienţă a telefonului, e prea de tot. E ca şi cum aş zice că automobilul X este naşpa din cauză că are centuri de siguranţă care pe mine mă incomodează teribil. Plus că nu trebuie să cumperi un iPhone ca să-ţi dai seama că nu are butoane pe care să le poţi nimeri pe pipăite în timpul condusului.

Nu ştiu cum să zic, dar dacă cumperi un produs numai pe baza chestiilor de marketing, atunci o să fii mai tot timpul dezamăgit. Nici detergenţii nu-s chiar aşa de buni ca în reclame, nici automobilele chiar aşa de grozave, nici iPhone-ul nu este telefonul perfect. Nu pentru oricine.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Şi încă ceva, despre personalizare. Îţi dau foarte mare dreptate despre zorzoane şi cât de repede li se duce atractivitatea. Eu nu mi-am mai personalizat demult telefoanele mobile dincolo de wallpaper şi de un ton de apel. Pur şi simplu nu-mi ajută cu nimic toate zorzoanele alea, mai mult mă încarcă şi mă enervează. Am avut mereu telefoane cu MP3 şi camere, nu am făcut niciodată poze cu ele şi nu am ascultat niciodată muzică. Au fost, însă, mereu, ca telefoane, muuult mai bune decât iPhone.
Cu iPhone, însă, e cu totul altceva. Aplicaţiile astea nu sunt personalizări de faţadă ci sunt chiar definirea modului lui de operare, îl fac ceea ce este. Aplicaţiile cu care vine din fabrică sunt doar o schiţă de aparat. El devine companionul tău atunci când îi dai utilizarea de care ai nevoie şi îl completezi cu aplicaţiile care pot face asta. Dacă vrei un telefon cu cameră şi GPS, nu te apropia de el, că vei fi dezamăgit. Nokia şi alţii fac aceste 3 funcţii mult mai bine. Dacă vrei un companion de toată ziua şi ai o viaţă care se desfăşară mult online atunci ţi-l vei lega cu un lănţişor de încheietură ca să nu rişti, Doamne fereşte, să-l pierzi şi vei duce chiar (cum fac şi eu) o baterie de rezervă în buzunarul de la rucsac.

[ Modificat: 20 Octombrie 2008 11:37 PM de Asti ]
 Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

imi poti spune si mie de unde se ia o baterie de rezerva? banuiesc ca e externa.

pe mine ma deranjeaza timpul mare de asteptare pana pot incepe sa sun pe cineva, sau pana pot scrie un mesaj, desi o fac f rar. deranjant mai e si ca nu pot pune in address book un contact care tocmai m-a sunat si ii am numarul in missed calls(daca se poate rog pe cineva sa-mi explice cum).
bateria am reusit s-o tin in viata 5 zile in standby + 9 ore folosite ca ipod si cu ce m-am mai jucat pe acolo, destul de bine fata de 1-2 zile cat ma tinea samsungul stand degeaba.

per total, f multumit, daca apar probleme tehnice clar ca o sa fiu si eu dezamagit, dar ca nu-l pot folosi la volan, ca nu pot adauga ringtonuri si ca nu are DSLR incorporat.. niciodata n-o sa ma derannjeze

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 21 Octombrie 2008 12:11 AM

deranjant mai e si ca nu pot pune in address book un contact care tocmai m-a sunat si ii am numarul in missed calls(daca se poate rog pe cineva sa-mi explice cum).

Cred ca te referi la asta, vezi pozele!

[ Modificat: 21 Octombrie 2008 12:29 AM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

_______

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07
.ral:cr - 21 Octombrie 2008 12:11 AM

deranjant mai e si ca nu pot pune in address book un contact care tocmai m-a sunat si ii am numarul in missed calls(daca se poate rog pe cineva sa-mi explice cum).

Dacă ai numărul la “Recents”, fă click pe bulina albastră cu săgeată din dreapta numărului. De acolo e simplu.

PS Asta e valabil pentru orice contact. Îți dă mai multe opțiuni.

Am scris în același timp cu Andrei. smile

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Eu mi-am luat-o pe a mea din UK. Se numeşte Power Monkey şi are adaptoare pentru tot felul de chestii, inclusiv PSP, telefonul nevestei, etc smile Mai sunt şi alte modele. Le găseşti pe e-bay.

Cu numărul care te sună e foarte simplu. În lista de apeluri pierdute apasă pe săgeata albastră şi îţi va apărea fereastra din imagine.

Edit: şi eu, cel mai lent dintre toţi grin

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 12.09.08

am iPhone 3G si imi place (cu toate ca are n-spe neajunsuri)

Semnătură 

Forza Stiinta!

1 din 7
1

‹‹ Tonuri SMS      Asphalt4 ››