2 din 7
2
iPhone - un telefon mediocru dar frumos “ambalat”
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.07.08

Bineinteles ca stiam ca nu are butoane. Vroiam sa spun ca ideea in sine de touch screen only nu este practica in multe situatii. Condusul masinii este una din aceste situatii.

Apoi vine lungul sir de apasari care trebuie sa le faci pentru a folosi telefonul. Asta tine de proiectarea aplicatiei si de experienta fabricantului. Este normal ca o firma care face telefoane de numai 2 ani si a scos pe piata doar doua modele sa nu aiba inca maturitate a produselor. Totusi sunt chestiuni care, daca ne strangem cativa oameni de pe forumul asta, le-am gasi solutii mai potrivite.

Sa luam un exemplu:
La un mobil Nokia pierzi un apel. Apesi un buton pt a vedea cine a sunat apoi apesi acelasi buton pt a suna inapoi. 2 apasari
La iPhone: apesi butonul principal ca sa aprinzi ecranul, tragi cu degetul sa-l deblochezi, apesi de doua ori butonul principal ca sa te duca direct in favoriti sau apesi odata butonul Phone, daca ai noroc sa ti se deschida direct in ecranul Recents cauti apelul pierdut si apesi pe el. Daca nu se deschide in recents apesi tu pe recents dupa care pe apelul pierdut.(intre 4 si 6 apasari) Deci o intreaga aventura in care ai de mai multe ori sansa sa apesi pe unde nu trebuie. iar daca trebuie sa faci asta cand esti la volan chiar este complicat caci nu ai nici o informatie tactila, acranul find plat doar…

La fel e si a formarea unui numar. Nu poti defini un numar implicit asociat unui nume din agenda astfel ca daca la numele acela ai mai multe numere introduse trebuie sa alegi numarul dorit de fiecare data.

La SMS la fel….

Astea sunt mici amanunte care cand sunt de partea ta iti fac viata usoara si nici nu te mai gandesti la ele. In schimb cand nu le ai este enervant.
Multe mi se par chestiuni de bun simt si nu inteleg cum oamenii aia, care au avut si ei mobile inainte de a inventa iPhone, au putut face asemenea greseli

Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

rady_13, nu sunt convins ca au fost greseli. Efectiv, ei au vrut (la inceput) un gadget care are de toate si cu care poti si suna. Modulul de telefonie e doar o particica mica din ce si cat ofera/poate oferi iPhone. Cat timp telefonul nu se adreseaza segmentului business, e foarte bun. Totusi, din cate am observat ei vor sa-si faca loc si printre utilizatorii business (vezi sincronizarea cu MS Exchange), daaaar, nu cred ca au sanse in fata Blackberry, Palm, unele modele de Nokia - asta in urmatorii 2-3 ani - apoi mai vedem.
Intr-adevar, si pe mine ma deranjeaza felul in care e implementat modulul “telefon” in iPhone, asta e motivul pentru care (inca?) nu l-am cumparat.
Din punctul meu de vedere iPhone e foarte bun pe post de iPod Touch (lol)... si e util ca stie si telefonie. Daaaaar, deocamdata nu poate concura cu niciun telefon business de pe piata.

[ Modificat: 21 Octombrie 2008 02:25 AM de codemaster ]

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile
deh… apple nu face telefoane
daca ati vrut un telefon la moda… ghinion
pur si simplu, nu se potriveste cu oricine - dar oferta de telefoane e asa de mare…
si cea de laptopuri la fel
smile

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

luati-va fratilor Nokia 1100 sau 1110i(cu lanterna) nu mai vorbiti de iPhoane, voi astia nemultumitii . . .
daca sunteti asa revoltati, de ce mama dracu le-ati mai cumparat ?

Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.07.08

virus

se pare ca inca nu ai inteles ca nu este vorba despre mine ca persoana si motivele pt care am cumparat. Este vorba despre telefon.
Crezi ca am prezentat ceva gresit si un cititor al forumului va fi dezinformat…Corecteaza-ma !

Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

despre iPhone se discuta de 1 an si ceva ...
bine ca te-ai apucat tu sa prezinti iPhone in comparatie cu Nokia, comparatie mai reusita nu gaseai!
e ca si cum a-i compara BMW cu VW - aceste masini sunt exceptionale, dar dupa cum stim cu totii BMW e mai bun(sau cum vreti voi) decat VW.
deci . . . sunteti stresanti cu aceste chestii, spuneti asa:
“vai doamne astia de la apple nu puteau sa faca telefonul/laptopu/ipodul/imacul/etc asa ... uite si tu ce aiurea e, are defectele astea si astea” ETC..
dar niciodata nu am auzit sa se discute despre lucrurile bune, care sunt mai multe decat cele rele . . . toata ziua trebuie sa fie o polemica
“uite ce naspa-i aifonu, uite ce naspa-s macbookurile astea noi, vai de mine nu poti sa faci aia… aia si aia”

Semnătură 

iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07

J-Yeah…Prrrrrrrrrrrrrrraaa…....i got shot 5 times (fiti sent)..........Spune-le tu…...eu am iPhone si e prea belea….imi place ca e Shiny…..daaaaaaa…...si imi mai placee ca face exact ce ma asteptam sa faca la noi in Romania si nu ma asteptam la prea mult pt ca in Romania Orange e de [cenzurat] :D…..Vodafone RULZ…..mai bine mai asteptam inca 1-2 ani inainte sa apara….macar asa poate invatau si astia ce inseamna SUPORT TEHNIC sau SUPORT in general pt un “aparat” care vine in Romania cu anumite functii…..in mm lor de retardati ca din cauza lor sunt oamenii nemultumiti de iPhone, nu din cauza aparatului in sine (decat f putin cazuri cand e DOA…..se mai intampla, dar poate fi inlocuit :D).

PS rady…..din ultimul tau post se pare ca iti este lene sa misti degetu de mai multe ori, care oricum nu vad a fi un mare efort atata timp cat ATINGI un ecran si nu APESI un buton….navigarea e suava si simpla si ai acces la o gramada de facilitati care in alte telefone le accesezi greu. Cat despre faptu ca se bloca…..ce sa zic…e stricat…garantie…...unu nou inlocuit.

nu vreau sa te supar…..eu unu nu am fost dezamagit de telefon…nici macar dupa ce l-am scapat/aruncat pe asfalt…...daca ai nevoie de instructiuni pt el ca sa iti fie mai ushor sa il intelegi da un PM sa te ajut. Nu e nimik greu. Bft!

Si inca un PS: ai ultimu soft 2.1? sau e tot cu 2.0?

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07
virus_luci - 21 Octombrie 2008 03:08 AM

despre iPhone se discuta de 1 an si ceva ...
bine ca te-ai apucat tu sa prezinti iPhone in comparatie cu Nokia, comparatie mai reusita nu gaseai!
e ca si cum a-i compara BMW cu VW - aceste masini sunt exceptionale, dar dupa cum stim cu totii BMW e mai bun(sau cum vreti voi) decat VW.
deci . . . sunteti stresanti cu aceste chestii, spuneti asa:
“vai doamne astia de la apple nu puteau sa faca telefonul/laptopu/ipodul/imacul/etc asa ... uite si tu ce aiurea e, are defectele astea si astea” ETC..
dar niciodata nu am auzit sa se discute despre lucrurile bune, care sunt mai multe decat cele rele . . . toata ziua trebuie sa fie o polemica
“uite ce naspa-i aifonu, uite ce naspa-s macbookurile astea noi, vai de mine nu poti sa faci aia… aia si aia”

Nu e nicio polemica, dom’le. Discutam si noi…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eeeeeee…...se mai aprind oameniii…..nu trebuie sa ne enervam…...bine macar ca nu e un topic pt ce nu ne place la WINDOWS ca tare greu imi imaginam sa fi fost vreun post mai mic de 374536543765746584658736457836453 de cuvinte negative :D…..are si partile lui bune ce-i drept…numai ca in cazul asta mai putine decat alea rele :D….si ca sa nu dau impresia de offtopic, desi sunt pe aratura rau…ideea mesajului e sa ne lamurim si sa nu ne certam…....argumentele PRO nu sunt mai bune decat cele CONTRA doar ca ne place nou mai mult iPhone si ca ne-am obisnuit cu el pt ca avem unu de pe vremea 1.0…....unii inca nu sunt obisnuiti cu el si trebuie sa le explicam ca poate nu e de ei….desi imi este greu sa cred rady ca nu ai fata de iPhone avand in vedere ca esti un impatimit Apple….cum am mai zis parerea mea e ca iti trebuie putin timp sa te obisnuiesti…si daca aparatul iti face probleme considera o resoftare sau dute la Orange si cum vezi un baiat in portocaliu dai cu el in cap.

PS: problemele de soft (adik compatibil maps, voice mail, etc) sunt pur si simplu din cauza faptului ca s-a grabit romanu sa il aduca si nu e compatibil. (PUNCT)

[ Modificat: 21 Octombrie 2008 05:30 AM de Chucky ]
 Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
——————————————
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

La fel e si a formarea unui numar. Nu poti defini un numar implicit asociat unui nume din agenda astfel ca daca la numele acela ai mai multe numere introduse trebuie sa alegi numarul dorit de fiecare data.

pe mine tocmai asta ma deranja la telefonu vechi, ca nu puteam sa sun decat numarul default, si aveam duplicate prin agenda.

vad ca tot o tii cu telefonu la volan, dar daca esti din buc cred ca ai timp berechet sa joci si jocuri.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

apropo de chestia cu volanul: la mine masina are din fabrica, optional un carkit pe BT. Telefonul de multe ori e aruncat pe undeva prin masina, toata interactiunea apropo de convorbiri facandu-se prin interfata masinii…spre deosebire de symbian, la iphone imi “suge” in agenda masinii nu numai toate numerele, ci si NUMELE (chestie pe care la symbian nu o facea), plus informatii despre ele - adica imi afiseaza sub nume in paranteza office, mobile, home etc.

eu am iPhone-ul de un an, evident ai ghicit, varianta cu spate de aluminiu; l-am luat cu 1.1.3 otb, acum e 2.1. care dupa parerea mea - si nu numai - este cea mai stabila versiune de pana acum (si am avut probleme cu lipsa semnal - e si un topic deschis de mine pe aici, lag la contacte si sms, absenta sunet la sms etc). daca ti-l iei doar pt partea de telefon, ai alegeri mai bune la dispozitie pe piata la aceeasi bani sau chiar mult mai putini. din cate vad esti la orange. ai incercat un E71 de la ei? il consider a fi actualmente cel mai tare tel de business la un pret mai accesibil decat noul communicator E90 la ora asta.

ideea mea e urmatoarea: daca vrei tel de business care sa tina ca un 6310i (am 2 si nu o sa le vand vreodata), uita de iPhone. daca vrei o platforma complexa, la care sa ai de toate (evident cu unele minusuri), atunci iPhone e pt tine.

inca ceva: nu stiu cat ai stat sa faci research, dar eu inainte sa mi-l iau acum un an am stat pe forumurile din america cateva luni pt a vedea daca mi-l iau sau nu; nici macar nu se punea problema de pret pt ca il am din State, luat cu 400usd in mom in care la noi se vindeau cu 20mil+.

[ Modificat: 21 Octombrie 2008 02:19 PM de dexxter ]
 Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.10.07

Daca vorbim de TELEFON, atunci asta trebuie sa indeplineasca doua functii si anume sa poti sa suni si sa poti fi sunat. In rest sunt mofturi, fitze si ce mai vrei tu.
Dupa mine, partea cea mai slaba la iPhone este ca nu face cartofi prajiti si nu duce copiii la gradinita. Hai sa fim seriosi…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mmmmmmm….cartofi prajiiiiiiiiiiti! Mmmmmmmm….mi-e foame! Daaaaaaaa….mmmmmmmmmmm!

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
——————————————
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

iphone face de toate . . . chiar si cartofi prajiti (1st gen) , daca stai 2-3 ore si-l butonezi pe wi-fi merge de-o friptura, cu cartofii mai greu ca se scurge uleiul din “cratita”

so… iPhone is the best !

Semnătură 

iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj (nokia)
Macuser din: 20.08.08

si lol.. 6 mutari pana sa ajungi la Recent Calls..
ziceai ca la nokia sunt numa 2 ? de ce ? sa zicem ca ii blocata tastatura.. de cate butoane ai nevoie so deblochezi ? io stiam ca 2..
si ori ai buton dreapta pe recent.. caz norocos.. ori intri in meniu.. recent calls.. deci ? tot la 2 ramanem ? cum ai zis tu..
home button.. slide to unlock ? pe unde is ?

si inca o chestie.. am mai zis.. si is mandru.. nu am fost primu da nici ultimu.. am aifon din noiembrie 2007.. la final de octombrie.. ce mandru am fost io la faculta.. toti aveau telefoanele pe banca.. io de ce sa nul scot.. cand lam scos.. toti :O:O:O uaaaaauuuu.. aifonnnn ? si io mandru.. E! imi dai si mie sa vaaaad plssss ? lol ?

si a doua chestie.. dupa atata timp.. credetima.. imi place la nebunie Slide to unlock.. si acum ma minunez.. ce tare ii.. acum radeti..:D

Semnătură 

iPhone 8GB 3.1.3, 4.3 with whited00r

2 din 7
2

‹‹ Tonuri SMS      Asphalt4 ››