Rady lasa oamenii sa vorbeasca . E foarte sanatos exercitiul de gandire care il faci, criticand motivul si eficienta propriilor “mere” procurate, luand in calcul pana si aspectele de marketing. Toti se plang de alte experiente anterioare “3rd party” sa zic asa. Insa toti preiau orbeste modelul de utilizare al “merelor” prezentat pe apple.com sau la wwdc de jobs in spiralele lui vesele din Cupertino. Astfel pentru ei totul e “seamless™” si orice alta alternativa crapa; orice altceva devine o eticheta de genul “sorry merge doar pe win nu ma intereseaza” sau “nu se compara cu <<xyz@apple>> “. Si nu e vorba neaparat de MS rivalul de moarte, problema e in atitudinea de consumator chior care cedeaza in fata marketingului “smug&witty;”. Apropo unii macuseri se amuzau asupra unui aspect legat de userii de win, care in fata mac-ului se intreaba “ba unde e butonul de Start”. Ironic, s-au pus in aceeasi oala fara sa-si dea seama, fiind ei insasi pusi in fata altor solutii concurente. Si iaca nu exista in lumea asta chestii mai bune ca produsele Apple, iar daca se detine unul este musai sa se detina toata gama, chiar si daca sunt unele chestii care nu reprezentau neaparat o nevoie, dar sa fie acolo, mai ales ca da si bine la imagine; tot romanu din targ acuma e americanizat ce mai, Chevy Impala(u.s. junk), Apple etc. A se observa cum acum toti semidoctii stiu ce inseamna o platforma; “I am Rich” anyone?. Din oameni normali toti au devenit optimisti, viata li s-a transformat in frumos odata cu Apple, si in tot acest timp Yael Naim canta pe fundal New Soul. Parca e rupt dintr-o reclama Apple tot acest peisaj.
Suna exact ca “mitul pesterii”(Platon) in care Rady a scapat din lanturi si “a iesit la aer”, bravo lui.
DISCLAIMER: Persoanele de fata de pe acest topic se exclud(inafara de Rady desigur) .
[ Modificat: 24 Octombrie 2008 03:19 AM de companyofheroes ]
Ferice de cei care-și găsesc liniștea și satisfacția în utilizarea produselor Apple. Pe dezamăgiți și frustrați îi compătimesc și le urez să-și găsească cât mai repede produse non-Apple pe gustul lor, și dacă se poate să-și recupereze banii pierduți în buzunarul lui Jobs.
Ferice de cei care-și găsesc liniștea și satisfacția în utilizarea produselor Apple. Pe dezamăgiți și frustrați îi compătimesc și le urez să-și găsească cât mai repede produse non-Apple pe gustul lor, și dacă se poate să-și recupereze banii pierduți în buzunarul lui Jobs.
Mane cum ai facut semnatura? E un jpg cu fundal alb intors? Prea tare!
Mane cum ai facut semnatura? E un jpg cu fundal alb intors? Prea tare!
@Burebista: Lasa dacule ca nu merge touche-ul , dar apreciez ca esti “hotz” pe forum acilea. Parca esti Ilie Moromete cu replicile care le dai. Sper sa nu ma intelegi gresit; asta e un compliment.
@Szlayer: Nush mi-a trecut prin cap, sorry Szlayer acum imi aduc aminte ca era un post de-al tau, scuzele de rigoare. Oricum ai inteles ideea, am bagat disclaimer in post sa ma protejez de atacuri .
Rady nu e inamicul vostru, nu v-a luat in vizor cand a initiat postul, a spus si el acolo niste chestii cu care s-a confundat insa a fost inteles gresit de unii care au luat ca un afront ceea ce zice el acolo si l-au trimis la plimbare. La fel nu inseamna ca desconsider produsele Apple Burebista, totusi ce mama dracu’ e o corporatie in spatele careia lucreaza niste oameni inteligenti si profesionisti. Cheers!
companyofheroes: Stii de ce sare lumea in sus pe forumul asta? Nu pentru ca cineva vine si zice ca “produsele Apple sunt proaste. PUNCT”. Ci pentru ca uneori vine cate unul si zice sau sugereaza ca “produsele Apple sunt proaste prin definitie, iar cei care le folosesc si le lauda sunt niste prosti, snobi, orbi, amatori de bling-bling si fanatici ai lui Steve Jobs”. Asta deranjează.
Nici nu l-am considerat “inamic” pe rady, doar ca eu n-am vazut disclaimer-ul tau si ma gandeam unde am zis eu ceva ce putea deranja… Una peste alta, spiritele se vor incinge intotdeauna, desi, din experienta proprie, nu duc la nimic constructiv.
Chiar e foarte interesanta pasiunea pe care o naste o polemica Apple & Co. vs restul… Am observat simptomele pe care le manifest eu, care pot fi destul de extreme
iPhone pentru mine e un gadget foarte reusit, poate doar faptul ca Apple a scos NetShare de pe AppStore ma enerveaza la culme, dar asta nu-i vina telefonului. Fireste, are destule lacune, dar nimic nu-i perfect si, zic eu, nici n-am vrea sa fie: nu de alta, dar ne-am plictisi ingrozitor…
si eu am iphone si imi e indispensabil.
am prima generatie pentru ca-mi e suficient,planuiesc sa-mi iau poate cel 3g cand o sa-mi expire contractul adica peste doua luni.
are destule neajunsuri dar hei nu exista telefonul perfect
eu nu scriu sms uri la volan.de fapt nu scriu deloc aproape
la volan exista si handsfree si sa apesi pe answer apoi sa vbesti nu mi se pare complicat.oricum nu imi place sa vorbesc la volan
tudor are dreptate.nu inteleg cauzele care-i determina pe diferiti oameni sa isi spuna opinia si in acelasi timp sa-i jigneasca si pe utilizatorii respectivului obiect /gadget in cazul nostru
fiecare s-aleaga ce vrea si ce-i serveste nevoile in modul in care-i place.
noi ifonistii care chiar apreciem acest aparat am facut cea mai buna decizie in momentul cand l-am cumparat ... stiam exact (aproape toti, cum stau treburile cu ifonu)
cei care si l-au cumparat pentru a se sparge in figuri sau pentru a zice dupa aceea ca ifonu nu are aia, aia si aia…. nu-mi place aia, aia si aia ... SA-L ARUNCE LA PRIMUL COS DE GUNOI SAU DE LA ETAJ (sa fie siguri ca nu-l mai pot folosi)
nu exista telefon perfect ... dar niciun telefon nu se compara in momentul de fata cu iPhone pentru ca:
1. are cel mai sensibil ecran la atingere
2. ecranul este foarte rezistent
3. este foarte frumos si finut
4. are mail, stocks, google maps, ipod, cel mai bun browser
5. sistem de operare OS X (ce vrei mai mult?). Daca iti place macul pe care-l butonezi e imposibil sa nu-ti placa ifonu
.
.
.
etc. lista mea poate continua cu inca 10 avantaje(cel putin) fata de orice telefon nokia,sony-erricson,htc
Bine inteles ca are si neajunsurile lui… dar este un aparat revolutionar !
oricum pe ce aparat cu ecran tactil mai exista de exemplu scrolul cu degetul si nu cu pixul si cu sagetiile oribile?
il subscriu pe virus_luci,iphoneul are multe avantaje care daca erau usor de atins le faceau toti de la lansarea primului iphone pana acum ca sa aibe intradevar concurenta
tudor are dreptate.nu inteleg cauzele care-i determina pe diferiti oameni sa isi spuna opinia si in acelasi timp sa-i jigneasca si pe utilizatorii respectivului obiect
E simplu. Dacă tu eşti prost atunci eu, pe cale de consecinţă, cel care văd şi înţeleg asta, sunt deştept. E o boală adâncă românească asta în care încercăm mereu să fim mai schmekeri decât ceilalţi. Asta e valabil şi pentru cei care-şi cumpără lucruri ca să impresioneze pe alţii. Vorba lui comapnyofheroes, e doar un calculator (telefon, etc.). Nu te face nici mai bun nici mai prost. Nu e o dovadă nici de înţelepciune nici de prostie, nici de bun gust nici de prost. E o simplă alegere.