5 din 7
5
iPhone - un telefon mediocru dar frumos “ambalat”
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.06.08

Well, mi-a luat ceva dar am citit cred ca aproape tot. Sa-mi spun si eu parerea smile
Am folosit pana acum mai multe telefoane, printre care cele mai recente, Iphone 3G (ce am acum), Nokia E90 Communicator, Blackberry (pe la servici mai mult).

In primul rand vreau sa dam de-o parte problemele de genul “are ecran touch si nu simt butoanele”. Dupa mine e ca si cum ai spune ca E90 e un telefon bun dar e mare si greu. Ei da, ok, e mare si greu, asa e Communicatorul de cand e el. Iphone e touch, asta e, nu prea cred ca poate sa fie o surpriza asta.
Infine, sa trecem la lucrurile serioase. Dupa parerea mea, ca un top general, pentru un utilizator business, lucrurile se prezinta asa:

1. Blackberry
2. Iphone
3. Nokia&all;Blackberry e extrem de bine focusat pe domeniul business, input-ul il faci clar mult mai rapid pe tastatura (nu zic ca nu te poti obisnuii si cu Iphone-ul si sa ajungi chiar bun la scris), tastele sunt mult mai bine gandite. Per total, daca utilitatea si pragmatismul sunt telurile principale, nu exista ceva mai bun ca Blackberry (inca).

Daca nu esti insa un utilizator heavy business ci doar unul care doreste sa fie on-line, conectat (inteles ca o stare de fapt in secolul XXI), topul se modifica asa:

1. Iphone
2. Blackberry
3. Nokia&all;

Da, Iphone are cel mai tare browser web de mobil vazut de mine pana acum. Cum masor asta? Simplu, cand folosesc browserul de pe Iphone, nu ma gandesc ca sunt pe telefon, experienta e aproape ca pe laptop/desktop.
In afara de asta, browserul (engine-ul de browsing) e integrat in alte aplicatii gen clientul de mail sau newsgator (rss). Ca sa va faceti o idee, clientul de mail care vine default pe E90 Communicator NU stie html! Da, flagship-ul Nokia, in anul de gratie 2008.
Eu nu am Iphone-ul hackuit, pur-si-simplu se achita cu brio de toate taskurile uzuale by default. E-mail-uri cu atasamente, html coding in e-mail, surfing, rss news cu html, IM, toate merg perfect asa cum m-asi fi asteptat sa mearga pe un telefon platforma Internet.
Apoi, vine vorba de integrare cu alte aplicatii. MobileMe (nu l-am folosit inca dar e un exemplu bun de ce trebuie sa insemne telefon in anul 2008), sincronizare cu contactele de pe computer, etc.
Sigur, nu sunt toate perfecte, inca se lucreaza, se fac update-uri, apar functii noi, etc. Faza e ca se lucreaza (si nu lucreaza oricine la ea, ci Apple), e o platforma vie. La Blackberry, asa cum l-ai cumparat, asa il ai si peste 2 ani, nimeni nu-si face update-uri. Nokia e o gluma la capitolul asta.
De exemplu chestia cu auto-corectatul; in urmatorul update e anuntata optiunea de dat disable la chestia asta (de ce nu s-a facut pana acum n-asi putea sa spun). Oricum, autocorectul “invata”, dupa ce i-ai dat peste mana odata, nu mai repeta propunerea de schimbare a cuvantului. La mine apare destul de rar din cauza asta.

GPS-ul: nefolosit deocamdata, dar iarasi, avand in vedere ca Iphone chiar se dezvolta, ma astept sa devina mai bun decat ce avem pe Nokia sau Blackberry. Nu va fi la nivelul unei solutii dedicate, dar folosibil.
Camera foto: dupa mine are o singura functie: sa pui poza unui contact nou. Altfel, camerele foto de pe telefoane sunt de 2 lei si aproape inutile. Intotdeauna folosesc o camera foto dedicata daca stiu ca vreau sa fac poze. Blackberry nici nu are camera foto (asta e indiciu de telefon business, in unele companii nu ai voie sa intri cu telefoane cu camere foto, chiar si in Romania stiu numai eu cateva).

Cam asta-i parerea mea.

[ Modificat: 26 Octombrie 2008 02:06 AM de Machspeed ]

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 02.06.08

Inca cateva raspunsuri punctuale la problemele tale:
- da, nu se pot pune mp3-uri ca ring-tonuri. In schimb se pot pune mp4-uri, adica cam acelasi lucru. Metoda nu e intr-adevar evidenta, dar e destul de simpla, sunt pe internet ghiduri despre cum sa o faci, nu ia mai mult de 5 minute (si nu trebuie hack-uri sau mai stiu eu ce)
- raspunsul la telefon in automobil: solutia profesionista se numeste CASCA (bluetooth sau nu). Nevasta mea lucreaza la un cabinet de avocati, aia vorbesc juma de zi la telefon, n-am mai pomenit asa ceva. Telefonul insa sta pe masa si folosesc casti. Scapi cred si de problema cu slide-ul ca sa raspunzi
- blocatul fara sa mai primeasca comenzi: mi s-a intamplat si mie la inceput de cateva ori, cauza era ca astupam senzorul de lumina cu husa iar telefonul ramanea stins (dupa ce ma suna cineva). Nu stiu daca la tine se intampla acelasi lucru insa de verificat. De cand m-am prins de problema si am rezolvat-o, nu s-a mai intamplat. Apropo: poti stinge iphone-ul daca tii apasat mai mult timp pe tasta de iesit din aplicatii (butonul central) si in acelasi timp pe butonul de inchis ecranul (pe partea superioara dreapta). Dupa aia il aprinzi din nou, bagi pin-ul si gata. Nu stai sa se consume bateria.

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 31.08.08
Machspeed - 26 Octombrie 2008 01:56 AM

Eu nu am Iphone-ul hackuit, pur-si-simplu se achita cu brio de toate taskurile uzuale by default. E-mail-uri cu atasamente, html coding in e-mail, surfing, rss news cu html, IM, toate merg perfect asa cum m-asi fi asteptat sa mearga pe un telefon platforma Internet.
Apoi, vine vorba de integrare cu alte aplicatii. MobileMe (nu l-am folosit inca dar e un exemplu bun de ce trebuie sa insemne telefon in anul 2008), sincronizare cu contactele de pe computer, etc.
Sigur, nu sunt toate perfecte, inca se lucreaza, se fac update-uri, apar functii noi, etc. Faza e ca se lucreaza (si nu lucreaza oricine la ea, ci Apple), e o platforma vie. La Blackberry, asa cum l-ai cumparat, asa il ai si peste 2 ani, nimeni nu-si face update-uri. Nokia e o gluma la capitolul asta.
De exemplu chestia cu auto-corectatul; in urmatorul update e anuntata optiunea de dat disable la chestia asta (de ce nu s-a facut pana acum n-asi putea sa spun).

Trecând de la un N93 la iPhone şi eu am simţit asta, dar observ ca Nokia tinde să dea mai multă atenţie telefoanelor populare, iar, în general, telefoanele mari şi grele, oricât de inovatoare ar fi ele, nu se vând în cantităţi mari. Pe de alta parte, N95 e pe piaţă de ceva vreme şi încă primeşte update-uri, dar a fost, probabil, mult mai popular decât N93 şi E90 la un loc.
Trebuie să menţionez că N93 a fost mult mai stabil la momentul achiziţiei decât iPhone-ul, iar problemele de stabilitate cu Symbian/S60 au stat departe de mine, deci nu prea a fost nevoie de un update, iar sistemul de operare folosit de Nokia nu duce lipsă de setări şi posibilităţi de personalizare. Cât despre Blackberry, cred că e una dintre puţinele companii care preferă să scoată produsul finit, fără “gâze” care necesită update-uri.
Ca să fiu mai clar, consider că singurul scop al update-urilor ar trebui să fie acela de a implementa funcţii şi floricele noi.

Machspeed - 26 Octombrie 2008 01:56 AM

Camera foto: dupa mine are o singura functie: sa pui poza unui contact nou. Altfel, camerele foto de pe telefoane sunt de 2 lei si aproape inutile. Intotdeauna folosesc o camera foto dedicata daca stiu ca vreau sa fac poze. Blackberry nici nu are camera foto (asta e indiciu de telefon business, in unele companii nu ai voie sa intri cu telefoane cu camere foto, chiar si in Romania stiu numai eu cateva).

În mare parte, sunt de aceeaşi părere, dar aş prefera să am posibilitatea ca în puţinele momente în care nu am o cameră lângă mine să mă folosesc de telefon pentru instantanee. Şi-apoi, nu e nimic rău în a adăuga cât mai multe opţiuni. De aceea sper ca următorul iPhone să aibă o cameră mai bună.

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

@ Tudor. Nu degeaba am pus disclaimer acolo. Eu respect acest forum si pe majoritatea userilor care posteaza aici, multi fiind oameni in toata firea. Nu am vrut sa te ofensez intr-un fel si nici nu asta am vrut sa intentionez prin postul meu( a.k.a insultã ). Vorbim si noi asa la modul obiectiv.

@Machspeed nu exista numai E90 care de ani de zile parca arata la fel, ai si E71,E66,E51 toate biznis phones cica smile. E71 e de calibrul lui Bold chiar.
Apropo ai uitat de lipsa flash in iPhone, nu e chiar experienta totala care o descriai(poate ma insel si exista aplicatii care valideaza flash-ul pe iphone). In plus full html e deja de ceva vreme in destule telefoane, poate nu esti exact la curent. Tin sa modific top-ul tau legat de business, iPhone nu are ce cauta pentru ca in medii corporate se doresc si alte chestii. Insa marele Jobsy a presentat telefonul ca consumer oriented.
Primul rand nu poti sa vinzi un telefon business prin carrier exclusiv. Unele medii corporate au contracte cu un carrier care nu are iPhone in lista. Al doilea rand probleme de securitate. Care securitate la iPhone, e suficient sa instalezi 2,3 “filtre” si captezi on-the-go tot ce vrei dintr-un iPhone(ma refer la online banking prin iPhone etc). Chestia asta precum si cea cu carrier-ul batut in cuie sunt cele mai mari considerente. Blackberry are data encryption in device by default apropo. Tot asa nu sunt multe firme care sunt de acord sa isi livreze softul proprietar “mobile”(de ex IMclients) prin app.store sau sa plateasca fee-uri aditionale legate de acest lucru; au nevoie mai degraba de liberatate totala(care e ilegala si se cheama jailbreak in cazul iphone-ului). Chestiile ce le-am scris mai sus nu sunt inventate de mine, ci chiar documentate.
DISCLAIMER: Poate acel top machspeed era topul tau prin care ti-ai filtrat ceea ce iti convine tie mai mult(aka subiectiv). In acest caz ia totul de mai sus ca niste caracteristici generale la iPhone nu vreau sa crezi ca iti impun nus’ ce smile.

[ Modificat: 26 Octombrie 2008 10:31 PM de companyofheroes ]
 Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.07.08

Probleme tehnice ale telefonului continua sa se manifeste.

- blocaj - asa cum am aratat si in postul initial telefonul sotiei s-a blocat nemaiputand nici macar a fi inchis de la butonul din partea de sus. A trebuit sa astepte sa se termine bateria (apropos - bateria nu se poate scoate @home). Zilele trecute eram pe aeroport in Timisoara asteptand sa plec la Bucuresti pt o zi de intalniri cu intoarcere seara. Mi s-a blocat telefonul si va imaginati groaza cu care ma gandeam la ziua ce urmeaza si la toate persoanele cu care urmam sa ma intalnesc si ale caror contacte se aflau in telefon. In fine dupa 5 sau 10 minute telefonul s-a deblocat insa precedentul ramane.

- sunt situatii (zilnice) in care telefonul fie nu poate apela desi are semnal fie apeleaza insa dupa cateva apeluri contorul incepe sa numere minute insa nu se aude nimic iar la celalalt capat al “firului” apelul nu ajunge.

Astea sunt fapte nu pareri subiective ale mele.
Din pacate TOATE produsele Apple pe care le am au probleme tehnice. Voi pune un post si pe sectiunea de MacBook.

Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 28.08.08

surpriza, puteti pune manele pe iphone legal.
se pot cumpara din itunes store US wink

Semnătură 

Don’t drink and drive, when you can smoke and fly!

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
rady_13 - 05 Noiembrie 2008 10:31 PM

...Din pacate TOATE produsele Apple pe care le am au probleme tehnice ...

de ce continui cu apple, atunci?
vinde-le si traieste fara griji - e mai bine pentru tine si cei din jur
e cam greu sa vezi ca tot ce e apple nu functioneaza, nu?

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.07.08

Pai de unde sti ca voi continua cu Apple ???

Imi pare rau ca exista oameni care doresc sa ma comenteze pe mine ca persoana si ma trimit sa fac una sau alta…
Ceea ce scriu pe forum sunt, intradevar, experiente personale, unele subiective altele obiective ce au singurul rol de a fi citite de alti oameni care cauta sa-si formeze o parere despre produsele Apple.
Eu sunt dezamagit de iPhone si am spus si de ce, argumentand. Nu am spus ca “asa imi place mie !” ci am adus argumente si am prezentat fapte.

Nu am 16 ani si de aceea slogane de genul “iPhone rullez” nu ma intereseaza si nu mi se par obiective. Sunt f multi utilizatori multumiti ai acestui telefon si-i respect caci au gasit un produs ce se muleaza pe asteptarile lor. Eu si altii am gasit si probleme si le prezentam.

Foarte simplu !

Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRankRankRank
Administrator

smile
cu totii stim aceste probleme
le mai si rezolvam, citeodata raspberry
dar nu nu esti dezamagit numai de iphone, tu spui: “Din pacate TOATE produsele Apple pe care le am au probleme tehnice”
si nu cauti aici rezolvari sau explicatii, nu?
asa cum am constatat cu totii, aici, pe forum - userul e primul ‘dusman’ al sistemului…

si daca tot nu vrei sa continui sa te enervezi cu produsele lui apple, si nici rezolvari nu cauti, atunci la ce bun sa incerci sa ne convingi pe noi, cei carora ne merg unele produse apple, ca ne-am investit banii si timpul gresit?

asta nu inteleg - si nu cred ca te comenteaza cineva pe tine, ci poate doar atitudinea ta
nici noi nu avem 16 ani, nici nu suntem niste fani orbiti de luciul gadgeturilor pe care le avem, ci doar incercam sa ne facem viata mai frumoasa si mai customizabila cu device-urile pe care le avem

succes

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

D-le Burebista, e politicos sa incerci sa ajuti omul daca are probleme cu produsele Apple si posteaza pe un forum care se numeste macuser.ro, si nu sa il fugaresti la alte solutii.

Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRankRankRank
Administrator

da dom’le…
asta incerc raspberry
ia mai citeste matale unde s-a incurcat omu…

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Pai rady_13 nu vrea sa fie ajutat. Nu zice in ce conditii i se blocheaza telefonul, ce program ii se blocheaza, uita miraculos exista un site de suport Apple cu diverse Q&A, ca iPhone se poate reseta indiferent de tipul de blocaj tinand apasat 10 secunde pe home si butonul de power, nici n-a sunat la providerul de telefonie mobila sa investigheze daca problemele de apelare tin de ei, asa cum de exemplu mi s-a intamplat mie acum 2 ani cand am sunat, am aflat, am cerut si am obtinut discount pe factura de cat consumasem inutil. Evident pe un SE, nu pe iPhone.

rady_13 alege sa generalizeze si sa extinda neputinta si imi permit sa zic prostia lui asupra tuturor produselor Apple.  Cand ai o problema incerci sa o rezolvi, cauti raspunsuri si nu stai cu telefonul in baie pe intuneric asteptand sa se termine bateria…

P.S. si daca spera cu tonul ala sa obtina ajutor… poate trebuia sa se duca pe un forum crestin unde sa-i intoarca aia si celalt obraz sa-si verse el voma…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRankRankRank
Administrator

@companyofheroes: ramai la subiect, decat sa faci morala offtopic mai bine ajuta pe cineva…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRankRank
Administrator

JD Power and Associates have awarded the iPhone the top spot in their annual survey measuring overall customer satisfaction among business wireless smartphone users. On a scale of 1000 (measured by five key factors in order of importance: ease of operation, operating system, physical design, handset features, and battery aspects) Apple’s iPhone scored a 778, followed by BlackBerry-maker RIM with a 703 and Samsung with a 701. This is significant for two reasons: JD Power has a reputation for reliable research and the survey focuses on business users—an area traditionally dominated by last year’s winner the BlackBerry.

oh, it sucks… si e mediocru.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 75 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07
huk - 07 Noiembrie 2008 05:47 AM

oh, it sucks… si e mediocru.

Huh?...nu inteleg! Esti ironic? Sau te razvratesti si tu?

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

5 din 7
5

‹‹ Tonuri SMS      Asphalt4 ››