Sunt f multi utilizatori multumiti ai acestui telefon si-i respect caci au gasit un produs ce se muleaza pe asteptarile lor. Eu si altii am gasit si probleme si le prezentam.
Foarte simplu !
Toţi am găsit SI probleme, nu asta-i discuţia aici. Pentru unii părţile bune le depăşesc pe cele rele, pentru alţii dimpotrivă. Problema e că şi tu şi alţii din cei care au postat în threadul ăsta vreţi să aveţi dreptate, adică vreţi ca evaluarea voastră să fie valabilă pentru toată lumea, vreţi să tranşaţi discuţia în termeni de bun sau rău. Pur şi simplu nu se poate. E o alegere personală a fiecăruia.
Pai rady_13 nu vrea sa fie ajutat. Nu zice in ce conditii i se blocheaza telefonul, ce program ii se blocheaza, uita miraculos exista un site de suport Apple cu diverse Q&A, ca iPhone se poate reseta indiferent de tipul de blocaj tinand apasat 10 secunde pe home si butonul de power, nici n-a sunat la providerul de telefonie mobila sa investigheze daca problemele de apelare tin de ei, asa cum de exemplu mi s-a intamplat mie acum 2 ani cand am sunat, am aflat, am cerut si am obtinut discount pe factura de cat consumasem inutil. Evident pe un SE, nu pe iPhone.
rady_13 alege sa generalizeze si sa extinda neputinta si imi permit sa zic prostia lui asupra tuturor produselor Apple. Cand ai o problema incerci sa o rezolvi, cauti raspunsuri si nu stai cu telefonul in baie pe intuneric asteptand sa se termine bateria…
P.S. si daca spera cu tonul ala sa obtina ajutor… poate trebuia sa se duca pe un forum crestin unde sa-i intoarca aia si celalt obraz sa-si verse el voma…
Mai baiatule (sau fetitza) cu limbajul asta de forum manelist nu faci decat sa te faci de ras. Dar fiindca nu ma pot enerva pe oamuletzi ca tine iti raspund:
- telefonul nu este blocat de nici un program. In orice caz nu de unul instalat ulterior. Aparatul meu si al sotiei mele s-a blocat in timpul functionarii, navigarii prin meniuri.
- recunosc nu am intrat pe site de suport si se pare ca nimeni de pe acest forum nu a intrat caci nu am primit un raspuns la aceasta problema. Oricum nu mi se pare normal ca 2 telefoane noi, nedecodate, neumblate in ele sa aiba nevoie de interventii sofisticate. Eu daca trebuie sa umblu cu el prin service-uri mai bine imi iau altul caci NU AM TIMP.
- telefoanele nu s-au resetat NICI DE LA BUTONUL DE POWER (am precizat asta dar n-ai fost atent). Am mobil de cand au aparut in Romania si stiu ce vorbesc. Telefonul a ramas cu ecranul aprins, nu primea comenzi de la nici un buton oricat ti apasat. In final s-a terminat bateria si s-a resetat. Nu am stat sa ma uit la el cum se descarca… nu sunt asa mare fan ca tine.
- problemele de apelare la provider sunt uneori cand sunt pe 3G. In timpul convorbirii la fiecare cateva secunde se produce o mica intrerupere. Ce am reclamat a fost altceva, am descris mai sus si nu reiau. Mai am si alte abonamente in firma, folosesc cele mai simple Nokia si nu au probleme de apelare.
- eu nu extind nimic asupra ALTORA. Am spus ca toate produsele Apple ALE MELE au sau au avut probleme tehnice. Poate am eu ghinion….....
- problemele cu MacBookPro le-am rezolvat de fiecare data, nu am stat cu el in baie asa cum crede neuronul lui Huk
- problema cu iPod Classic nu am rezolvat-o inca fiindca nu am gasit o solutie (nici pe forum nici in alta parte) iar daca ii dau “restore factory settings” pierd giga de fisiere (nu muzica) depozitate acolo
- nu doresc sa obtin ajutor in mod special. Asi fi scris “ajutati-ma cu curare lucru”. Eu am prezentat probleme tehnice hardware, meniuri gandite “cu picioarele”, chestiuni de etica in PR-ul Apple. Nu prea inteleg cum ma poate cine “ajuta” cu asta asa cum nici Huk nu intelege posturile de pe forum.
Lol…ce limbaj? Eu zic mai bine….rady da-mi un pm si scrie ce te deranjeaza poate te ajut….iar admin mai bine stergi postu asta de tot ca nu are nici un folos!
Nu cred ca e o idee buna sa se stearga postul. Ar incalca dreptul la libera exprimare.
Postul e pentru oameni care vor sa-si schimbe mobilul si au si iPhone pe lista.
Parerile obiective sunt mereu de folos cand vrei sa faci o achizitie…
Intrucat adminii nu gasesc de cuviinta sa te baneze pentru limbaj, o sa-mi rup din timp si o incerc sa comentez punct cu punct.
rady_13 - 07 Noiembrie 2008 08:43 PM
- telefoanele nu s-au resetat NICI DE LA BUTONUL DE POWER (am precizat asta dar n-ai fost atent).
Hai ca-ti reamintesc eu ce ai zis, ca vad ca nu tii minte si nici nu stii sa citesti:
rady_13 - 20 Octombrie 2008 09:50 PM
- telefonul sotiei s-a blocat de 2 ori nemaiprimind comenzi de la ecran. Nu am putut nici macar sa-l restartam de la buton. Pur si simplu a trebuit sa asteptam sa se termine bateria.
rady_13 - 05 Noiembrie 2008 10:31 PM
- blocaj - asa cum am aratat si in postul initial telefonul sotiei s-a blocat nemaiputand nici macar a fi inchis de la butonul din partea de sus.
Zici o data restartam si a doua oara inchis. Nu ai zis resetam, nu ai zis ca ai folosit ambele butoane simultan. Eu sunt atent si citesc ce scrii (aberatii in mare parte). Incerci si tu sa faci un efort, sau doar vrei sa versi bila?
Sa incerc sa te ajut. Hai sa identificam si sa izolam problema:
- prin ce “meniuri” navigai?!? Esti sigur ca ai iPhone? Nu scrie Nokia sau iFOne pe el, nu? Meniuri? Stii sensul cuvantului?
- iPhone-le tau (presupunand ca exista) n-are instalat nici un program suplimentar? Nimic? Are doar 16 icoane pe ecran. L-ai scos din cutie si n-ai instalat nimic pe el. Muzica ai pus? Ringtonuri? Poze? L-ai sincronizat cu un PC sau Mac? Ai incercat un restore din iTunes cand ti-a aparut prima oara problema?
- Ai sunat la Orange (zic orange pentru ca daca n-ai instalat nimic pe el inseamna ca poate functiona numai pe Orange) sa intrebi dupa ce sa intampla un apel din asta ratat daca e de la ei? Exact cum descrii tu mi s-a intamplat mie acum 2 ani, cum am scris. Era de la Vodafone. Nu era telefon 3G.
Apelurile 3G se intrerup la schimbarea celulei, banuiesc ca stii asta. La cat ai scris aici ma gandesc ca ai dat si tu un search pe google inainte… Engleza stii, era alt macuser care nu stia si punea intrebari simple dar care au raspuns in engleza, incerc sa izolez problemele.
- zici ca nu extinzi minic, dar “se pare ca nimeni de pe acest forum nu a intrat”. Pai se pare ca a intrat. Se pare ca unii cauta sa afle, iar pe situl producatorului ai cele mai mari sanse sa gasesti o solutie. Intra la http://www.apple.com/support si cauta solutii. Aici nu sunt freaca menta care n-au ce face acasa sa caute pentru tine sa-ti faca rezumat…
- JD Power and Associates zic ca 44% dintre utilizatorii de smartphone au un reboot fortat pe saptamana si 34% o aplicatie blocata pe saptamana. Cat de dese sunt blocajele telefonului tau?
- Cum ai pus muzica pe iPod Classic? Exista programe sa ti-o recuperezi daca muzica nu a provenit pe calculatorul unde faci sync-ul (cauta pe forum gasesti usor). Exista un calculator unde faci sync, nu? Daca se sincronizeaza cu un PC poti sa faci linistit restore, o sa se copieze la loc dupa ce-l legi la Mac/PC.
- se pare ca n-ai citit tu bine, n-am zis nimic de macbookpro-ul tau si problemele lui.
“nu doresc sa obtin ajutor in mod special” Deci am avut dreptate, nu cauti ajutor. Vrei doar sa-ti verbalizezi nemultumirile. Totusi, cu ce ti-au gresit macuserii de aici ca sa merite toate reprosurile tale la adresa unui telefon produs de Apple si vandut de Orange. E un forum in care oamenii isi impartasest experientele si cauta ajutor pentru problemele lor. Nu e un site de suport Orange sau Apple. Tu ce speri sa se intample? Sa intre cineva de la Orange si sa-ti dea cadou ceva pentru ca ai facut un pic de zarva pe forum?
Mai zi-mi o data, ce meniuri are iPhone, gandite cu picioarele?
P.S. Cred ca ai insultat toti manelistii din tara in care te afli, comparandu-le limbajul cu al meu…
Dreptul la libera exprimare nu prevaleaza asupra dreptului de proprietate, citeste si tu regulamentul sa te lamuresti. Ah, da… nu ai timp. Am uitat, scuze.
Dreptul la libera exprimare nu prevaleaza asupra dreptului de proprietate, citeste si tu regulamentul sa te lamuresti. Ah, da… nu ai timp. Am uitat, scuze.
Ce legatura are dreptul la proprietate ce discutile din postul asta ?
Am furat ceva ? Fi mai clar !
Oricum baiatu’ asta Huk e cam nervos si jignitor. Nu trebuie sa ti se unfle vena de pe tampla cand cineva exprima opinii diferite de ale tale.
Se poate ca telefoanele tuturor sa mearga perfect… al meu nu, nici al sotiei, mai am un prieten care deja l-a vandut… Care-i problema ca nu inteleg ?
Pe acest forum in proprietatea a 4 persoane dreptul la libera exprimare nu e mai important decat regulamentul facut de cei 4 administratori/proprietari. E mai clar acum?
Ups.. ce săriși așa taică? Am atins un nerv ceva? Ești cam nervos, părerea mea. Obiectivă, evident.
Reiau pe scurt cateva chestiuni legate de folosinta care EU consider ca se puteau face mai bine (desigur Huk nu va fi de acord
- numar mare de apasari pana sa ajungi sa formezi un numar
- nu poti defini numere implicite pt sms (noroc ca nu are MMS) si apleluri astfel ca la contactele cu mai multe numere trebuie sa alegi de fiecare data
- ecranul trebuie deblocat de fiecre data
- daca vrei sa nu faca autolock ecranul nu se stinge si deci consuma bateria
- predictia la scriere nu poate fi dezactivata astfel ca la fiecare sms pierzi timp sa respingi sugestiile. Daca te grabesti si nu observi scrii prostii..
Astea sunt cateva chestiuni care mi le-am amintit acum repede.
Spor la jigniri !
Am citit regulamentul si am gasit mai multe articole care sunt incalcate de Huk:
- postările se fac cât mai mult la subiectul thread-ului;
- să nu jigniți membrii forumului (think different!);
- prostul gust și “miștoul” nu sunt interzise sau înlăturate de pe acest forum. Atacurile personale sunt!
atingeri. Ai vrut sa zici atingeri. La iPhone nu trebuie sa apesi decat pe butoanele de home, power sau volume. Na-i nevoie de niciunul din astea ca sa dai un telefon.
La SE t68i (mai folosesc inca unul), pe care il consider cel mai bun telefon al tuturor timpurilor (o parere obiectiva, evident) in raport cu pretul si marimea, trebuie sa apas de 13 ori ca sa trimit un sms + numele persoanei sau o initiala+derulare, si trebuie sa aleg si intre mai multe telefoane ale persoanei, intotdeauna.
Am numerosi prietenicare ma suna cu fundul din cauza telfoanelor care nu se blocheaza automat sau se deblocheaza prea usor
Nu inteleg la ce ar folosi sa stea inchis dar neblocat…
Predictia de scriere poate fidezactivata foarte usor dupa jailbreak. Mai mult, versiunea 2.2 o sa aiba cica aceasta optiune. Updateurile sunt usoare la iPhone, fata de alte telefoane cu “meniuri” fixe, ca din fabrica.
Cat despre plangeri… las adminii sa aprecieze cat de la subiect am fost, cat te-am jignit si cat te-am atacat. Te-am atacat, nu?
Da, ai dreptate, am vrut sa spun atingeri si apasari.
Comparatia nu trebuie facuta neaparat cu telefonul tau la care trebuie sa apesi 13 butoane ca sa raspunzi la un apel (aici cred ca iarasi am gresit!) ci cu telefoane la care meniul e mai simplu si sunt necesare mai putine atingeri/apasari.
Desigur ca dupa un telefon ce necesita 13 apasari iPhone pare o minune a ergonomiei ...