Deeeci, dupa cum ziceam mai devreme in thread-ul acesta, incep sa va pisez la cap… )
Am reinstalat OS 9.0 (o sa-i fac upgrade la 9.2.2 in cateva minute) pe G4. Ideea e ca reteaua mea foloseste un workgroup (mdp) si nu stiu sa setez G4-ul sa se conecteze la acest workgroup. Inainte foloseam Dave dar trebuia sa-mi iau SN de fiecare data cand expira. Exista vreo solutie nativa OS 9?
Si, ca sa va stric ziua , mai am neste probleme. Dar inainte de asta, sa va spun care-i treaba p-aici sa va faceti o idee:
- 2 conexiuni la net - un Romtelecom de 192 kbps si una de la o retea de bloc fara limita (teoretic, da’ merge de 15 ori mai bine ca Romtelecomu’)
- 3 XP-uri
- 2 98-e SE
- 1 G5
- 1 G4
- toate cablate la retea
- G5-ul Gateway pt. toata reteaua (mai putin XP-ul cu Romtelecomu’ care-i singur pe conexiunea lui, dar e cablat si la reteaua locala)
Problema:
- De pe G5 vad toate workgroup-urile din reteaua de bloc (si credeti-ma ca nu-s putine) iar din workgroup-ul meu nu vad decat XP-ul cu Romtelecomu’ pe care nu pot sa-l accesez (orice user si parola i-as da imi zice cum ca “fix alias”, “cancel” si “OK”)
- De pe XP-uri vad G5-ul (ma rog, folderele utilizatorului curent, printre care si “Desktop” pe care-l folosesc sa trimit fisiere pe G5)
- De pe 98-e, cand incerc sa accesez G5-ul, imi cere parola si-mi pune el automat user (care bineinteles ca nu se potriveste, imi pune ceva cu $, chestii). Neputand sa-i dau user-ul care-l vrea G5-ul, kanci conectare de pe 98-e.
Deci, daca am de transferat un fisier de pe 98 pe G5: 98 -> XP -> G5… Dragutz, nu?
Eu n-am zis nimic de linku’ ala, da? M-am descurcat, am zis saru’mana pt. sfat si… m-am blocat… :( Deja n-o sa ma mai primeasca nevasta-mea acasa ca am plecat cu par pe cap si vin chel…
Asta ar fi fost subiectul unui alt thread. Cum sa fac pe OS X server web, ftp, DNS, MySql si mail… Am pus MAMP si am rezolvat (oarecum) web, MySql si PHP, urmeaza celelalte… Daca voi credeti ca e offtopic, postez thread-ul din nou la sectiunea lui, daca nu…