2 din 2
2
Apple oficial in România
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Ǻﭏdяei - 20 Octombrie 2008 09:51 PM

Putem presupune că Apple va veni oficial în România? (se pregăteşte asta?)
Pun această întrebare datorită noului look al site-ului din România, site ce se aliniază înfăţişării celorlalte site-uri oficiale.

http://www.apple.ro/ro-/

Nu aspectul site-ului indică acest lucru, ci statutul juridic al celor care distribuie Apple.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Ǻﭏdяei - 21 Octombrie 2008 12:35 AM
nvmarian - 21 Octombrie 2008 12:27 AM
Ǻﭏdяei - 20 Octombrie 2008 09:56 PM

... mi-ai spulberat speranţa ...

Un pic de speranță : http://www.apple.com/ro/ și alegi Romania.
wink

Hmmm… nu e speranta! :(
E demult asa.. de cand cu 3G-ul. Aceasta optiune (de a alege tara) e pentru toate tarile unde e lansat iPhone, fara sa fie vorba de venirea Apple oficial in tara respectiva.

E o speranta ca unii oameni curiosi vor vedea acolo printre tari si Romania, constatand ca aceasta tara exista pe acest Pamant raspberry

Dacă nici măcar acel “iPhone site” nu e tradus în limbă română... ce să mai zicem…  confused

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

Inca sunt foarte putini in RO care ar cumpara un produs apple. O reprezentata oficiala nu e fezabila dpdv financiar. Cred eu cel putin.

Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ba eu am o speranta ca vine Apple. Nu stiu cand, nimeni nu poate sti, depinde de prea multe chestii.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.06.08

M-am uitat si eu pe site-ul din Ungaria la Apple (nu stiu maghiara, pe bajbaite), am impresia ca si ei sunt in aceiasi situatie ca si noi. Ba chiar la ei nu s-a updatat site-ul “oficial” la macbook-uri.
Cat despre cand vin in Romania… si eu cred ca e greu de spus. Ei sunt la categoria produse de lux imho, deci faptul ca nu vand masiv nu spune mare lucru. Asa nici Prada nu vinde mult dar am inteles ca si-au luat o cladire prin centrul Bucurestiului.
Singura chestie care mi-ar da sperante ar fi faptul ca Romania ar fi printre putinele tari din Europa care mai are crestere economica si in care ar fi bine sa fi prezent. Pe de-alta parte, intr-adevar nu stiu cat ar putea sa vanda pana la urma.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Machspeed - 21 Octombrie 2008 10:59 PM

Singura chestie care mi-ar da sperante ar fi faptul ca Romania ar fi printre putinele tari din Europa care mai are crestere economica si in care ar fi bine sa fi prezent.

LOL Așteapta 2009, să vezi atunci momentul adevărului despre marea creștere economică românească...

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

Am fost si eu acum 1 ora pe la “Premium Reseller” Ideea. Asi vrea sa stiu si eu o chestie, ce inseamna defapt “Premium Reseller”? E un magazin cu tupeu premium sau un magazin cu personal care habar n-are despre ce vorbeste? Nu reusesc sa ma decid.
Ma uit eu la Macbook-urile Pro de pe-acolo, asa, cu insistenta, poate ma baga cineva in seama. Infine, intreb “Mac Bookpro de 15”, cat costa?” (pretul nefiind afisat, e si-asta o caracteristica “Premium Reseller”?). Raspunsul vine prompt: “Macbook Pro de 15” costa 100 de milioane”. Un moment am fost in cumpana daca sa mai continui discutia. Am ales sa plec fara sa mai zic nimic.
Deci vreau sa stiu si eu o chestie, titulatura asta de “Premium Reseller” o da Apple la orice magazin de la coltul strazii? Care sunt cerintele care trebuie sa le indeplinesti? Daca imi fac in garaj-ul casei un magazin pe care scriu “Premium Reseller” si o pun pe coana Veta sa vanda computere, e in regula? Adica are Apple vreun cuvant de spus sau pot face orice ca nu intereseaza pe nimeni?
Pe mine nu ma enerveaza ca nu gasesc ceea ce caut, pot foarte bine sa cumpar din alta parte din fericire. Ma enerveaza ca Apple Premium Reseller presupune niste standarde care mie imi par ca nu sunt respectate deloc. “Premium Reseller” e o titulatura pusa la misto, asta e chestia care ma enerveaza. Si faptul ca mi-am pierdut 1 ora ca sa am aceasta experienta de 2 lei.

Sunt curios daca la Apple Europa exista vreun e-mail de customer care or something. Adica daca e cineva care poate sa citeasca niste e-mail-uri despre experientele “Premium” de care avem parte la magazinele care poarta titulatura asta in Romania? Sigur, dau carbon copy si la IRIS, sunt sigur ca-i intereseaza.

[ Modificat: 22 Octombrie 2008 03:37 PM de Machspeed ]

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

eu am alta problema, cu sau fara apple in romania!
cautandu-mi cum mai ziceam prin nu stiu ce post un Mini pt legat la teveu in living, dau sa trag un calcul la noi si “in rest” = america, germania, italia etc.
Stupoare: exemplul 1
1. neputinta de a configura personalizat obiectul - nu tu ram, nici hdd
2. preturile pt periferice: mighty wireless +20eur in rest, +283 ron = 76 la noi; la tastaturi la fel.
3. in ro, modelul vechi de mini.

bottom line: acelasi produs noi vs “ei” = Mac mini Intel Core 2 Duo 2.00GHz, 1G ram, soarece si tast wireless, 120G hard

Romania=3456ron=960europeni
germania, italia=796 eur.

911,99 eur costa in italia cel cu 2G ram si hdd de 160.

Exemplul 2 - cifre estimative: prieten de-al meu, Mac Pro. Luat din italia, acum 3 luni, quad core, 6G ram etc + apple cinema display 23’‘, in jur de 4500 eur. Pretul resellerului din Iasi: aprox 4500 doar sistemul si cu o config mai slaba.

Acum, vin si va intreb: de ce mi-as lua din Romania????? In plus, lucrez pt o companie germana si am drum macar 1 data la 2 luni in orasele mari. Again, de ce as lua din Romania???
Sper sa nu-mi fie luat in nume de rau, adminul sa ma ia la palme daca merit si sa-mi stearga postul. Sper sa nu iau ban…:)

later edit de dragul discutiei exclud America, acolo e altceva ca preturi, dar ca idee in ultimii 5 ani toata sculele (it, foto etc) din america le-am cumparat. cu tot cu transport, in cazul in care nu mi le-a adus careva, tot am iesit simtitor mai ieftin.

[ Modificat: 22 Octombrie 2008 03:43 PM de dexxter ]
 Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

Din moment ce in Romania, Apple nu este oficial, cine e Premium Reseller sau doar Authorized Reseller hotarasc cei de la I.R.I.S. care sunt Distribuitori Autorizati de catre Apple Inc.

Titulatura se stabileste probabil doar in functie de volumul afacerii. Nu cred ca li se impune alte criterii de eligibilitate (customer service, personal calificat, informare in legatura cu ultimele noutati) - totul ramane la latitudinea Premium-ului cheese  Rahat! (Si Adrian Avortonu’ ...[cenzurat]###... poate deveni Premium Reseller Apple daca garanteaza cat mai multe puncte de lucru si comenzi mari de la Distribuitor (IRIS). Deci oricand vrea “valoarea” lui, ne putem trezi cu un DeviTO Premium Reseller Apple, unde tuciuriii pitici iti pot canta o balada-manea despre Mac si internet, mess ca aici.

Ma intreb si eu ca dexxter! de ce as cumpara de la noi?
Ma intreb si… de ce asteptam Apple in RO? preturile tot vor fi mai mari ca in Germania sa zicem, deci…

[ Modificat: 22 Octombrie 2008 03:56 PM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 18.10.06
Machspeed - 22 Octombrie 2008 03:33 PM

Am fost si eu acum 1 ora pe la “Premium Reseller” Ideea. Asi vrea sa stiu si eu o chestie, ce inseamna defapt “Premium Reseller”? E un magazin cu tupeu premium sau un magazin cu personal care habar n-are despre ce vorbeste? Nu reusesc sa ma decid.
Ma uit eu la Macbook-urile Pro de pe-acolo, asa, cu insistenta, poate ma baga cineva in seama. Infine, intreb “Mac Bookpro de 15”, cat costa?” (pretul nefiind afisat, e si-asta o caracteristica “Premium Reseller”?). Raspunsul vine prompt: “Macbook Pro de 15” costa 100 de milioane”. Un moment am fost in cumpana daca sa mai continui discutia. Am ales sa plec fara sa mai zic nimic.
Deci vreau sa stiu si eu o chestie, titulatura asta de “Premium Reseller” o da Apple la orice magazin de la coltul strazii? Care sunt cerintele care trebuie sa le indeplinesti? Daca imi fac in garaj-ul casei un magazin pe care scriu “Premium Reseller” si o pun pe coana Veta sa vanda computere, e in regula? Adica are Apple vreun cuvant de spus sau pot face orice ca nu intereseaza pe nimeni?
Pe mine nu ma enerveaza ca nu gasesc ceea ce caut, pot foarte bine sa cumpar din alta parte din fericire. Ma enerveaza ca Apple Premium Reseller presupune niste standarde care mie imi par ca nu sunt respectate deloc. “Premium Reseller” e o titulatura pusa la misto, asta e chestia care ma enerveaza. Si faptul ca mi-am pierdut 1 ora ca sa am aceasta experienta de 2 lei.

Sunt curios daca la Apple Europa exista vreun e-mail de customer care or something. Adica daca e cineva care poate sa citeasca niste e-mail-uri despre experientele “Premium” de care avem parte la magazinele care poarta titulatura asta in Romania? Sigur, dau carbon copy si la IRIS, sunt sigur ca-i intereseaza.

“Premium Reseller” inseamna ca ai vanzari in draci si, pe deasupra, ai si service autorizat Apple in care sa intervii asupra hardware-ului defect, fie el in garantie sau nu. Asta in teorie.

In practica, de exemplu, magazinul din Iasi e “Premium Reseller” insa nu are service autorizat Apple.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRank
Jr. Member

Ia uite ce scrie pe pagina Apple despre ce inseamna “Premium Reseller”:
http://www.apple.com/uk/buy/apr/

“Apple Premium Resellers listen carefully to what you need, and give you professional, impartial advice. You can trust an Apple Premium Reseller to help you make the right decisions about your purchase.”

Primul lucru care ar fi trebuit sa mi-l spuna cei de la Ideea azi, daca ar fi sa ne luam dupa fisa postului descrisa de Apple, ar fi fost: “Va sfatuim sa cumparati de oriunde in afara de magazinul nostru. La noi preturile sunt cu 1000Euro mai mari decat in orice alt magazin din Romania”.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 03.02.06

in teorie probabil cam toti stim ce trebuie sa fie. macar cei care suntem clienti. sau cei care au mai dat un ochi pe afara. intrebarea se pune: Apple Europa sau care o ma fi stie? Stie ca datorita unei politici de…accesul la sculele lor si eventual break-through pe o piata noua si avida, poate, le este limitat?

Exemplu de Premium reseller in Munchen, Gravis se numeste: intru la ei in decembrie 07 ei sa dau un ochi, si sa ma uit de o husa pt proaspatul iphone din state. evident nu aveau, dar dupa 5 min de plimbat printre rafturi, vine in nenea la mine si-mi zice ceva…eu “sprechen” numai limba lui Shakespeare, Voltaire si al lui Alighieri. Ii spun asta. imi raspunde in toate 3 si ma intreaba in care prefer sa continuam discutia(!?^%*!??). Dupa ce am stabilit asta il intreb de accesorii iphone. zice ca nu e lansat oficial in germania, deci ioc. intre timp imi suna tel. omu face ochi cat cepele, ma lasa sa termin, ma intreaba de unde sunt si ma roaga sa i-l arat. se mai aduna 2-3 colegi, povestim, radem iau un cablu adaptor si ma car. la cateva luni, prin mai revin. aici e spilul: omu ma recunoaste de cand pasesc inauntru, vine, ma saluta si-mi spune: domnule, iphone este oficial si in Germania, accesoriile le gasiti acolo, daca aveti nevoie de ajutor, va rog sa ma chemati.

Sa-mi cada fatza! Evident ca am luat husa si alte inca cateva chestii…Nu va puteti imagina cat de bine m-am simtit (parca eram client care cumparase cel putin calculatoare de la ei pt o firma mica).

later edit Nu spun ca nu ma simt la fel de bine si cand trec pe la premium resellerul din Iasi, pt ca as minti, dar cand vad preturile mi se taie de orice…

[ Modificat: 22 Octombrie 2008 08:12 PM de dexxter ]
 Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 30.04.08

E oricum o bataie de joc: unele link-uri duc la versiunea UK a site-ului Apple, altele duc la versiunea in franceza a interfetei de administrare/editare…

Unele parti sunt in engleza (ex.: New Features/Technology in Mac OS X Leopard).

Overall, e destul de OK ideea, sper doar sa se tina de ea.

Referitor la Apple in Romania… yeah, sure! Macar in EU de-ar fi, ar fi preturile mai OK.

Semnătură 

Daca-mi sunt permise 500 de caractere in semnatura, le voi folosi dupa cum consider. Data viitoare voi face back-up si la semnatura :(

2 din 2
2

‹‹ broken links      oare? ››