oare?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: London - UK
Macuser din: 28.04.06

Sistemele de operare sunt in mod inerent nesigure si vor ramane asa si in viitor, atat timp cat natura unui sistem mosteneste nevoia de a rula aplicatii nesemnate, a declarat Eugene Kaspersky, CEO al companiei producatoare de solutii de securitate Kaspersky, potrivit informatiilor itnews.com, citate de NewsIn.
“Adevarul este ca cele mai multe sisteme de operare - Windows, Linux, Mac - sunt nesigure chiar din stadiul de proiectare. Multi oameni spun ca sistemele Mac sunt sigure, ca nu exista virusi pentru Mac. Nimic mai neadevarat, sunt virusi pentru Mac. Daca in viitor cyber-criminalii vor acorda o mai mare atentie pentru sistemele de operare Mac, utilizatorii acestora vor fi foarte ocupati “, a spus Kaspersky.
In opinia celor de la Kaspersky, un sistem sigur de operare este unul care se blocheaza si respinge cererile de rulare a unor aplicatii nesemnate. Acesta este motivul principal pentru care este imposibil ca sisteme de operare sa fie protejate complet. 

“Daca sunt 200 de oameni intr-o camera, cat de multi au de gand sa cumpere sisteme sigure de operare cu set limitat de aplicatii, doar ca sa rezolve problema sigurantei ? Raspunsul este de unu pana la trei la suta din persoanele respective. Cu un sistem sigur de operare si un set limitat de aplicatii, companiile pot pierde cote de piata si audienta”, a adaugat Kaspersky.

sau vrea sa spuna ca or sa aibe ei grija sa nu ramana sistemu intact…
nu stiu de ce am impresia ca astia cu antivirusii de fapt incearca sa gaseasca o cale sa gaureasca sitemele numa sa vanda si ei…
un fel de lupi la capu podului.

iar de atacuri brutale io nu stiu de ce imi place sa cred ca nu ma simt amenintat.
smile

[ Modificat: 21 Octombrie 2008 06:10 PM de synapse ]
 Semnătură 

Absența dovezilor este doar dovada absenței.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Într-un fel are şi nu are dreptate.

Într-adevăr nu există sistemul de operare perfect proiectat şi perfect funcţionabil. De aceea există update-uri fie ele de securitate sau nu. Evident că acolo unde lucrează o echipă mare de programatori la un soft există portiţe uitate deschise pe care atacatorii care le descoperă încearcă să le exploateze.

Un sistem de operare vulnerabil este cel care permite rularea automată (deci fără intervenţia unui operator fie el administrator, super-user, power-user sau alte denumiri existente) a aplicaţiilor cu funcţii de kernel.

Poate că are dreptate că, din cauza utilizării restrânse a MacOS X, încă nu există viruşi pe SO-ul de la Apple. Însă aşa se zicea şi când a apărut linux-ul. În ultima perioadă(aprox. 4-5 ani), însă, utilizarea linuxului a luat amploare mâncând din cota de piaţă a Windows-ului. Şi, sincer, încă nu am auzit de vreun virus pentru linux.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

virusi au aparut ca niste programele haioase, inutile dar misto, apoi au crescut, ca si copiii - au invatat ca pot face foarte mult rau doar fiindca se poate.
singura axioma urbana valabila este ca: Fiecare poate face Oricui ORICE!!!

siunt de parere ca programele antivirus sint fabricate in acelasi loc cu virusii!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08
haris - 21 Octombrie 2008 07:31 PM

sint de parere ca programele antivirus sint fabricate in acelasi loc cu virusii!

Și eu am impresia asta.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: London - UK
Macuser din: 28.04.06

scuze ca am postat unde am postat da mi se parea ca tine de OS X
nu-i bai..
se pare ca nu sunt singuru paranoic..
cum ar fi daca cineva ar face o ancheta la alde Kasperski…Bitdeffender ... F-Secure…
sau ne place sa credem in teorii ale conspiratiiiiilor.
smile
hihi
nu stiu de ce da nu mi se pare prea credibila treaba ca cineva incearca sa gaureasca toate calculatoarele din lume ca sa .. sa ce?
sa-mi vada mie mailurile ?
prea suna a film american cu Sandra Bullock in rolu principal.
smile

Semnătură 

Absența dovezilor este doar dovada absenței.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
Artistul - 21 Octombrie 2008 07:48 PM
haris - 21 Octombrie 2008 07:31 PM

sint de parere ca programele antivirus sint fabricate in acelasi loc cu virusii!

Și eu am impresia asta.

O persoană nu spui cine care a lucrat la o firmă de antiviruși nu spui care s-a scăpat la o beție că au departament de ăsta de “testat antivirusul prin noi atacuri” și că de aia “detectau ei primii” nu-știu-câți viruși.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

smile) dar dupa ce-l testau? oare unde-l aruncau?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

am auzit si eu de o poveste dintrasta cu unii care au scos patch pt un virus mult prea repede decat era posibil.

pe langa asta, nu-i inteleg deloc pe astia care vor sa distruga, chiar au asa mult timp?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

sigur ca da
si cistiga bani, nu?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
synapse - 21 Octombrie 2008 06:07 PM

Daca in viitor cyber-criminalii vor acorda o mai mare atentie pentru sistemele de operare Mac, utilizatorii acestora vor fi foarte ocupati “, a spus Kaspersky.

Aud de ani de zile fraza asta. Dar se pare că “cyber-criminalii” nu sunt prea receptivi la astfel de articole. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Braila
Macuser din: 25.09.08

si eu sunt de parere ca tot ei produc si virusii, dar asta e viata la fel sunt si razboaiele facute pt a se vide arme etc.

Semnătură 

Imac Intel 24”

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05
Tudor - 22 Octombrie 2008 01:03 AM
synapse - 21 Octombrie 2008 06:07 PM

Daca in viitor cyber-criminalii vor acorda o mai mare atentie pentru sistemele de operare Mac, utilizatorii acestora vor fi foarte ocupati “, a spus Kaspersky.

Aud de ani de zile fraza asta. Dar se pare că “cyber-criminalii” nu sunt prea receptivi la astfel de articole. smile

Asta am vrut sa spun si eu. Este deja o declaratie tipica.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

iar utilizatorii de mac (ce misto suna), nu vor fi mai ocupati ca ceilalti, totusi…
smile

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Hai sa fim seriosi: OS X are 7 ani vechime! sa nu-mi spuneti ca au izbutit numai Quantum Leap, fSecure si inca doua pentru ca macul e prea putin raspindit.
Ati uitat cit de urite sint macurile in lumea windoserilor? Ura e un motiv suficient pentru a lucra la virusi si troieni si spy!