1 din 3
1
Folderul usr
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Satu Mare & Bucuresti
Macuser din: 19.09.08

Buna de 2 ore imi aprare un folder usr…..si nu stiam ce contine si aproape ca l-am sters….dar…am cautat pe google si am aflat ca este un folder ascuns al SO si contine informatii despre user…dar problema mea este ca de ce folderul este vizibil….si toate chestile ce ziceau ca il fac ascuns din nou….nu au mers….adica…..o comanda in terminal “rm -rf *.*” sa instalez cocktail ...si atat am incercat..de aceea va rog ajutor…..pt ca sincer nu stiu unde alt undeva ma caut sau sa intreb…...

ms anticipat….si daca doriti sa ma intrebati dc a aparut sau ce aplicatie am instalat sincer nu stiu dc a aparut…dar as dorii sa dispara pt ca nu as vrea sa il stergdin greseala si sa instalez SO fresh…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Gabby - 22 Octombrie 2008 04:52 AM

Buna de 2 ore imi apare un folder usr…..si nu stiam ce contine si aproape ca l-am sters….dar…am cautat pe google si am aflat ca este un folder ascuns al SO si contine informatii despre user…dar problema mea este ca de ce folderul este vizibil….si toate chestile ce ziceau ca il fac ascuns din nou….nu au mers….adica…..o comanda in terminal “rm -rf *.*” sa instalez cocktail ...si atat am incercat..de aceea va rog ajutor…..pt ca sincer nu stiu unde alt undeva ma caut sau sa intreb…...

ms anticipat….si daca doriti sa ma intrebati dc a aparut sau ce aplicatie am instalat sincer nu stiu dc a aparut…dar as dorii sa dispara pt ca nu as vrea sa il stergdin greseala si sa instalez SO fresh…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.10.08

nu prea am inteles eu ce vrei tu sa faci acolo. sunt 2 foldere…

1. /Users - contine user accounts si setarile / fisierele userilor
2. /usr care e pare din SO

deci ce vrei sa faci… sa ascunzi folderul?
Nu sunt sigur… sa confirme altii… dar as reomanda comanda asta in terminal care cica ascunde System Files / Folders:

defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles NO

Semnătură 

iPad 16 GB WiFi
iPhone 3GS 16GB
MacBook Pro (Early 2008): 2.4 Ghz/4GB RAM/64GB SSD + 500GB - Snow Leopard 10.6
MacMini: 1.42 Ghz G4/1GB RAM/80GB HDD - Tiger 10.4
AppleTV 40 GB
AirPort Extreme 802.11n Dual Band
AirPort Express 802.11g

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

cred ca e cam tarziu daca a incercat sa-l stearga smile

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

rm = remove , nu mai dati comenzi in terminal daca nu stiti ce faceti

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

rm -rf = remove recursive force. Noroc ca nu ai dat intain comanda sudo -s sa-ti dai drepturi de super user, ca nu ai mai avea ce sa bootezi. Sau ai comis-o?

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Folderul USR e unul invizibil care contine date indispensabile (si esentiale) ale calculatorului tau. Daca la tine e vizibil, inseamna ca ia un defect in sistem.
DE pe discul de boot, repara permisiunile si hardul.
Daca persista, incearca asta: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/32246 sau, si mai bine, asta: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/21195

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

userul = cel mai mare virus al sistemului smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

minel am incercat comanda in terminal nu merge….este singurul folder care nu vrea sa se ascunda….
sigxcpu eram pe cale sa il sterg…dar nici macar nu l-am pus in trash….
ursulakis si Xanthrax am dat comanda aia dar sincer nu sa intamplat nimic…si inca sistemul merge perfect..:D…..
iaru am incercat programele…..dar nu merg…primul link e operational al doilea nu merge….adica nu am putut sa downlodez fisierul….dar partea cu repararea permisiunilor inca nu am facuto pt ca nu stiu exact cum se face…..un pic de ajutor este bine venit…...
dacuBurebista ai dreptate cel mai mare virus al sistemului este userul….si mail ales ca numail de 2 luni am mac-ul si inca invat ceea ce trebuie sa fac si ce nu trebuie sa fac…..:D

si multumesc la toti pt ajutor….:D

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu mai umbla la terminal
foloseste asta sa faci folderul invizibil; http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/33449

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

aa am mai pus poza asta pt ca folderul nu apare ca si un folder ascuns apare ca si unul normal

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

dacuBurebista am incercat cu programul acela dar nu merge .......folderul acela este singurul care nu vrea sa se ascunda…..si am pus si poza mai sus…..ca sa vedeti….si nu am mai umblat in terminal:D

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu-l poti face invizibil pentru ca nu ai drepturi. Lasa-l acolo si ignora-l. Daca ai spune de unde esti (profil), poate ar fi cineva mai aproape si te-ar ajuta. In faza de incepator, mai bine lasa-l asa. O sa ti-l rezolve urmatorul update de sistem.

[ Modificat: 22 Octombrie 2008 05:51 PM de Xanthrax ]
 Semnătură 

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Xanthrax…..ok..am sa il ignor…..sunt din bucuresti…..dar daca urmatorul update il va face exact cum trebuie sa fie atunci nu are rost ca sa vina cineva la mine…..ca sa il repare…oricum daca mi se spune ce trebuie sa fac…il pot face…..e primul meu mac….dar nu primul laptop…..numai bine si ms de ajutor…..si daca urmatorul update nu il rezolva am sa revin…..

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

cauta pe forum ‘applejack’
e intuitiv si usor de instalat/rulat

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca nu merge cu applejack, atunci poti face urmatorii pasi: Nu este greu, dar orice greseala iti poate face sistemul inutilizabil (vezi si atasamentul)
selectezi folderul ‘usr’ si-i dai “Get info” cmd+i
In fereastra get info, ai jos o sageata pe care scrie “Sharing and Permissions” Eventual cu click pe sageata o expandezi si arata ca in imagine. Acolo vei avea: System read / write, restul read-only (stuff, everyone)
1 - click pe lacatelul din dreapta-jos - iti va cere sa te autentifici cu parola;
2 - click pe butonul “+” din stanga jos;
3 - Ti se va deschide o fereastra in care te adaugi pe tine;
4 - in dreptul tau va apare “read-only” click acolo si ti se va deschide un meniu din care alegi “read and write” Acum ai dreptul sa faci folderul respectiv invizibil cu softurile sugerate de Dacu.
Evident, dupa ce faci folderul invizibil, ar trebui sa-ti stergi drepturile asupra lui, dar nu mai ai cum, pentru ca e invizibil. De aceea ca urmator pas obligatoriu, va trebui sa repari permisiile, bootand de pe DVD-ul de instalare. Repararea permisiilor va aduce drepturile implicite acestui folder de sistem.

Daca pare complicat, atunci ignora tot si astepti urmatorul update. Applejack este mai mult decat binevenit oricum.

Semnătură 

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

1 din 3
1