Backup pe CD/DVD
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Râdeți voi și vă distrați dar priculicii hard-disk-urilor în fiecare noapte neobosiți cu ciocanele lor mici dau în hard-disk-urile voastre și râd înfundat cu gândul la ziua când acestea vor ceda.

Așa că spuneți-mi voi mie cu ce soft aș putea face eu un backup-up full al sistem-ului de pe un PM G3 care are cd-writter astfel încăt daca hdd-ul îmi crapa sau se trozneste sistem-ul sa il pot restaura căt mai simplu. Mă gândesc la ceva de genul: dai drumul la soft și el te tot pune sa bagi blank-uri pe care salveaza tot ce este de salvat, iar cănd vine dezastrul bootezi cu primul cd din seria salvată (sau cu un altul special) și programul te tot pune să îl hranești cu cd-urile care le-a scris la pasul 1. Când termini, rebootezi și el pleacă de pe hdd-ul proaspăt restaurat.

Asta e ideea - să salveze tot a.î. să se restaureze tot sistemul bootabil dacă este posibil și să nu implice decât CD/DVD writter-ul nu și hdd-uri/partiții suplimentare.

Multumesc mult și astept răspunsurile voastre.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu stiu o solutie, dar nu implica CD/DVD writer. Iti trebuie in schimb o camera video digitala si casete. DV Backup e o idee simpla si destul de folositoare. Pe o caseta de o ora pot intra pana la 17,5 GB de date.
Nu poti insa boota de pe caseta…

Sorry pentru off topic, dar mi-am adus aminte de softuletul asta.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Sau un ipod. Dar iar nu poti buta.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

eu in locul tau, as gasi (in debara) un hard IDE mai mic, pe care as face o copie e sistemului /  in caz de necesitate, desfaci capacul, scoti panglica de la cd, pui hardul de rezerva si gata…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

iPod G2 de 10G (exact cum ai vazut la mine). SuperDuper! si 30 de min. Daca dai si bani pe program poti face si smart update.

POTI bota dupa el. Poti sa-l folosesti si ca test drive (pun intended).

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Toast7 cu al sau Disc Spanning cu ce m-ar ajuta ? Ca nu am nici un iPod sau un hdd nefolosit. Doar blank-uri.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca faci o imagine DMG a hard discului, folosind ceva gen SuperDuper, Toast 7 ti-o poate arde pe mai multe CD/DVD. Procesul invers implica refacerea DMG-ului intreg undeva pe hard disc si abia apoi restaurarea, deci nu e chiar asa de simplu.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pierzi mult timp cu cd-uri… cauta mataluta un hard grin