dupa aparitia sistemului Vista, propun un nou termen pentru furie: “albastru de furie”. precum se stie de userii micro si macrosoft, in momentul in care so crapa, ingheata, apar acele efecte de spasmofilie, trepitatii, etc. (care cu noul sistem de operare vor fi frecvente in prima faza) apare binecunoscutul ecran albastru. acel ecran albastru induce furie. care se manifesta prin fata rosie, ochi iesiti din orbite, puls accelarat, si o tendinta crescanda de a distruge elementul hard.
esti suparat rau pe windows vad derek, inclusiv pe “elementul hard” care in care “poti sa dai cu piciorul”.
nu hardul este prost, sistemul de operare…dar dupa cum stim cu totii, ne mai ajuta din cand in cand…
Hai să fim serioși cu ecranul ăsta albastru, de la 2000 încoace nu mai e atât de frecvent cum ne place să credem. Da, e un OS clunky, pe care tre’ să te chinui cu mii de drivere, la care trebuie cinci restarturi după instalare (pe care o faci cu cablul de rețea scos din placă) și 42 de updateuri, dar ecran albastru chiar n-am mai văzut de multă vreme. Mă rog, la o reinstalare consecutivă, fără a schimba nimic hardware, folosind aceleași drivere, mi-a rămas un “Unknown PCI device” în “Device manager”, dar ce contează ?
poate tineti minte momentul incare kill bill a arata primul sau os asa zis multitask lol. in timpul prezentarii s-a observat acel ecran albastru. peste cateva zile iar se va arata marelui public vista (in israel). am putea face chiar un pariu daca va fi sau nu “blue screen”.
nu sunt suparat de hard. o singura am dat in el. si daca stam putin pe ganduri vom vedea ca si hardul este devina. cei care au sau avut pc probabil au intalnit incompatibilitati intre hard… placa video nu merge cu placa de baza, etc.
esti suparat rau pe windows vad derek, inclusiv pe “elementul hard” care in care “poti sa dai cu piciorul”.
nu hardul este prost, sistemul de operare…dar dupa cum stim cu totii, ne mai ajuta din cand in cand…
ps: ai testat vista?
mda. am testat. in momentul in care am deschis ie am primit un mesaj percum sitemul de operare este imconpatibil cu acest program si sa contactez pe vanzator. in rest isi cereau scuze. poate era din cauza ca era un prebeta-alfa-prerelese. anyway. noroc ca nu mai am pc. sunt satul de: unknow hardware found…
am testat si eu vista… ultima versiune (PM pt maniaci!) se misca greu proaspat instalat (mai bine dupa ce dezactivezi serviciile inutile), grafica cool, super, chestii utile multe si mai multe inutile care incarca fara rost memoria, nu merge instalat nimic pe el (crapa si restart - fara blue screen) nici drivere, nici programe, nimic!!! pe sistemul testat de la serviciu (Athlon 2000 cu 768 ram si gforce4) a dat nota 1 din 10 la performance mai au mult de lucru la el…
eu zic ca se discuta prea mult de win aici, mai incet. topicului asta chiar nu-i vad subiectul si rostul.
nu sunt chiar deloc fan win dar, de ce sa nu vorbim si de windows aici, ca doar de mac cu windows vorbim, nu?
eu nu am pe ce sa pun vista dar sunt foarte curios de crash-urile astea, as vrea sa le vad.
eu ma gandesc la altceva cu vista asta…
poate s-au grabit vazand cum apple castiga piata cu X si s-au aruncat cu ceva care este inca plin de buguri aka vista.
citind si ce a spus vaxxi, realizez ca asa este, nu mai este ecranul albastru in floare, in schimb sunt blocarile dese si “send report”
Sa fim drepti?
<disclaimer> Eu urasc Microsoft cu pasiune, mai ales pentru ca trebuie sa fac webdevelopment si sa lucrez cu IE toata ziua. Si imi mai mananca nervii si windowsul din cand in cand, cand ma gandesc la powermacul de acasa.</disclaimer>
Dar… de ex mie imi lipseste pe osx Ctrl+esc din win. Mai ales pentru jocuri, care… ce sa-i facem, crapa. Si crapa fullscreen. Ei, in XP, dau un Ctrl+Esc si ies in interfata.
De cele mai multe ori, cand mi-a crapat un joc in osx, s-a dus orice input de tastatura. Reboot de la buton… ceea ce e cam enervant…
Nu sunt un fan Windows, dar daca Microsoft ar fi luat hotararea ca Windows sa poata fi instalat pe numai vreo 20 de configuratii standard de PC, disponibile NUMAI de la vanzatori autorizati, atunci probabil ca ecranele albastre/rosii sau orice alta culoare ar fi fost mult mai rare.
Nu sunt un fan Windows, dar daca Microsoft ar fi luat hotararea ca Windows sa poata fi instalat pe numai vreo 20 de configuratii standard de PC, disponibile NUMAI de la vanzatori autorizati, atunci probabil ca ecranele albastre/rosii sau orice alta culoare ar fi fost mult mai rare.
aici sunt de acord, asta legat si de faptul ca de-asta kernel panic apare rar la mac…