Salut prieteni! Am vreo două DVD-uri inscripționate mai demult pe cînd eram windosar, iar unul conține ceva important pentru mine. Din păcate nu le mai citește nici PC-ul nici Mac-ul. DVD-urile nu au fost zgîriate sau lovite, dar pur și simplu nu se mai deschid. Există vreun program cu șanse să le citească sau vreo modalitate de a recupera ce e acolo? (audio-video). Merci.
Slabe sanse. DVD-urile in special sunt cam sensibile, mai ales la lumina si umezeala. Daca sunt si facute pe genunchi, nu-s bune decat cateva saptamani.
Poti incerca cu programe de tipul DataRescue etc., dar iti vei forta unitatea si nu pea cred ca iese ceva. Macar se monteaza pe Desktop?
Salut prieteni! Am un DVD inscripționat care nu se mai deschide. Există vreo modalitate de a citi acest DVD și de a recupera ce e pe el? Nu e zgîriat sau lovit, pur și simplu nu se mai deschide. Nici pe mac, nici pe PC. Merci.
admin: merged
[ Modificat: 28 Octombrie 2008 08:27 PM de Administrator ]
Sau incercat pe alte mac-uri; cateodata gasesti un lector mai “verde”
Nu am ladispoziție alte macuri, doar Macbookul meu. Nu-l deschide nici PC-ul.
Cu răbdare, trebuie să cauți o unitate care să-l poată deschide, altfel slabe șanse. În general, cum am tot repetat pînă la plictiseală pt unii, e bine să faci TOTDEAUNA TREI CÓPII ale datelor importante, probabilitatea ca trei suporturi să clacheze tinde spre zero (nu că ar fi imposibil după legile lui Murphy!).
Nu am reușit să recuperez ce aveam pe DVD-ul respectiv. Cu toate acestea, am mai pățit asta și altă dată, iar într-o bună zi a venit un prieten cu laptopul la mine, mi-am amintit de DVD-ul cu pricina, l-am pus în unitatea optică a lui și… surpriză! L-a văzut! Au toane, preferințe, habar n-am.
E adevarat, depinde si de unitatea DVD. Astea din macuri cica nu prea sunt din cele mai bune. O fi laserul mai bleg, lentila mai fleoscaita, naiba stie.
Nu am reușit să recuperez ce aveam pe DVD-ul respectiv. Cu toate acestea, am mai pățit asta și altă dată, iar într-o bună zi a venit un prieten cu laptopul la mine, mi-am amintit de DVD-ul cu pricina, l-am pus în unitatea optică a lui și… surpriză! L-a văzut! Au toane, preferințe, habar n-am.