Atelier design
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.04.06

Buna tuturor,

Sunt un elev viitor student care doresc sa-mi incep activitatea in sectorul designului.As dori sa va intreb pe voi cunoscatorii cam cat ar fi investitia initiala asta incluzand hardware&software; pentru a putea oferi servicii de design:ma refer la print&web; design.

Astept raspunsuri

http://www.spotmedia.ro

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai ia sa vedem:
unitate centrala
monitor
scanner
imprimanta
softuri licentiate
infiintare firma
sediu
angajati = impozit la stat

pina aici e simplu, poti pleca cu calculul de la minim 7000 de dolari
apoi vin cheltuielile lunare…. comenzi sa gasesti, ca doar in primul an e mai greu
aaaa, nu se poate contabiliza un factor important: priceperea in afaceri, ca despre ‘personal skills’ nu ne legam acuma

mult succes, daca te hotarasti sa faci pasul asta

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Pentru inceput, presupunand ca ai calitatile artistice si sti sa lucrezi cu softurile aferente pe hardware-ul si mai aferent, iti trebuie vreo doi - trei clienti siguri. De preferinta prieteni sau cunostinte.
Cat priveste investitia…
Firma cam 10 - 12 mil.
Un PC mai rasarit (daca n-ai bani de Mac) 25 - 30 mil.
Soft… QuarkXpress , CorelDraw, Adobe Photoshop, Acrobat Distiller (pt. facut PDF-uri) plus alte maruntisuri. Cauta si tu oferte pt. programele astea ca sa-ti faci o idee. Fata de costul soft-ului de mai sus, restul sunt chiar maruntisuri.
Bafta si tine-ne la curent smile

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06

iar pt web design macromedia dreamweaver si flash. si am o rugaminte MARE la tine, daca ajungi web designer/developer verifica functionalitatea site’urilor pe care le faci si in alte browsere decat ie.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

in cazul in care nu ai bani penyru dreamweaver de la macromedia iti propun un soft gratuit NVU. detalii aixi :http://nvu.com/ merge atat pe linux cat si windows. seamana f mult cu macromedia.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

ai nevoie de photoshop, illustrator… astea costa…
plus un editor de text normal, care este free(jedit - http://www.jedit.org/  free si este crossplatform ), si cunostiinte de xhtml, css, javascript, php, mysql, sql
ai nevoie de browsere cum ar fi IE, FIREFOX,OPERA,SAFARI, etc.. care sunt free si astea
flash nu este necesar, doar in cazul in care trebuie sa faci pe site prezentare produse etc. si ai nevoie de animatie.

cam astea ai nevoie in webdesign, la publishing nu ma bag cas nou si eu.

poti sa-ti incepi activitatea pe software opensource(care pe viitor vor avea tot mai mult suport), in felul asta economisesti mult, vei da banii doar pe computers (apple un imac te ajunge baza 1300-1400 euro)

eu folosesc dreamwaver (doar in varinata code, pentru ca-mi coloreaza code-ul si doar ca sa fac transfer ftp, celelalte optiuni nu le folosesc) si photoshop oricare dintre versiuni.
este o prostie sa te apuci sa cumperi software de care te poti lipsi, sau poti gasi opensource.
as am facut eu la inceput am cumparat microsoft frontpage 2000 si photoshop elements si in ziua de azi nu am un site facut cu ele, am invatat sa scriu code la mana si am dat 400Euro aiurea, pe photoshop as da banii pentru ca-i merita, dar nu as da banii pe dreamwaver si pe multe altele.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
Spotmedia - 11 Aprilie 2006 10:41 PM

Buna tuturor,

Sunt un elev viitor student care doresc sa-mi incep activitatea in sectorul designului.As dori sa va intreb pe voi cunoscatorii cam cat ar fi investitia initiala asta incluzand hardware&software; pentru a putea oferi servicii de design:ma refer la print&web; design.

Astept raspunsuri

http://www.spotmedia.ro

care e problemea cu siteul tau..nu se dechide..de ce?

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

o fi uitat de el - era de acum un an…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 27.02.07

ai mare grija la cati bani le ceri clientilor… mai ales pentru design. la print etc e simplu, dar la creatie ... multi dintre ei nu vor intelege de ce le ceri “cam” multi bani pentru cateva “rasuciri din mouse”! taxeaza-i independent pe fiecare. aici intervine spiritul tau de afacerist.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Fratilor, postul are un an vechime. E mort si ingropat! Nu mai raspundeti!