ai nevoie de photoshop, illustrator… astea costa…
plus un editor de text normal, care este free(jedit - http://www.jedit.org/ free si este crossplatform ), si cunostiinte de xhtml, css, javascript, php, mysql, sql
ai nevoie de browsere cum ar fi IE, FIREFOX,OPERA,SAFARI, etc.. care sunt free si astea
flash nu este necesar, doar in cazul in care trebuie sa faci pe site prezentare produse etc. si ai nevoie de animatie.
cam astea ai nevoie in webdesign, la publishing nu ma bag cas nou si eu.
poti sa-ti incepi activitatea pe software opensource(care pe viitor vor avea tot mai mult suport), in felul asta economisesti mult, vei da banii doar pe computers (apple un imac te ajunge baza 1300-1400 euro)
eu folosesc dreamwaver (doar in varinata code, pentru ca-mi coloreaza code-ul si doar ca sa fac transfer ftp, celelalte optiuni nu le folosesc) si photoshop oricare dintre versiuni.
este o prostie sa te apuci sa cumperi software de care te poti lipsi, sau poti gasi opensource.
as am facut eu la inceput am cumparat microsoft frontpage 2000 si photoshop elements si in ziua de azi nu am un site facut cu ele, am invatat sa scriu code la mana si am dat 400Euro aiurea, pe photoshop as da banii pentru ca-i merita, dar nu as da banii pe dreamwaver si pe multe altele.