1 din 2
1
Probleme de instalare
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.05

Am un G3/333 si nu pot instala OS X-ul. Se restarteaza in momentul cand incepe sa citeasca CD-ul. Nu am aceeasi problema cu CD-ul de OS 9. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Incearca sa ii dai lui open firmware optiunea de verbose (boot_flags -v am impresia) - asta daca are open firmware, fireste smile
Ai pus ultimul firmware update de la apple pt G3-ul tau ?- e FOARTE important !
Daca CD-urile de OSX nu sunt originale:(dar eu sunt sigur ca ai licenta pt el - ca altfel nu scriai pe forumul asta wink )
Incearca sa verifici CD-ul daca a fost scris bine.
Incearca cu alta imagine .iso ca s-ar putea ca aia pe care o ai sa fie corupta.

 Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

pe g3 e bine sa lasi sistemul clasic. eu am incercat sa instalez 10.1 ORIGINAL (fara misto) cu firmware update si nu m-a lasat. poate tu vei avea mai multa bafta.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.05

Multumec pentru sfaturi. Acum sunt si mai in ceata. Nu prea stiu ce sa zic… adica nu prea stiu sa interpretez sfaturile. Da o sa ma straduiesc sa invat mai multe despre MAC. Imi spusese cineva ca daca as avea USB la sistem s-ar rezolva problema. Am cumparat si o plca USB. Functioneaza. Placa. Da’ OS x-ul tot nu vrea sa porneasca. Memoria pare in regula. Apple zice ca pe sistemul meu ar trebui sa functioneze X-ul. Sa fie vorba de HDD? este de numai 9G si nici aia toti. ATLAS V de la Quantum.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 4 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

de ce vrei sa bagi X pe g3?

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 5 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

este un powermac G3 bej de ala cu porturi ADB, un powermac G3 cu USB-uri sau un iMac G3 la 333 ?

Daca este primul caz - am impresia ca ultimul X care iti merge pe el este 10.2 - cauta dupa XPostfacto si vezi
pe masinile noi merge 10.3 ca focul si chiar 10.4 (cu un pic de manareala)

Eu am 10.3 pe un iMac rev.A (G3 233Mhz) si merge perfect acceptabil.

 Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.05

este un powermac G3 bej de ala cu porturi ADB. daca numai astea sunt optiunile. Porturi ADB? Ce e alea? Sau asa se cheama porturile pentru (unul singur) tastatura si mouse? USB-ul l-am pus pe un PCI o placa cu cipset OPTI USB 1.1. Si referitor la OS… Pai ce pot face cu el fara OS X. Toate alea (programe de net) sunt doar pentru OS X mai nou, doar MSN-ul mai are o scapare. Poate mai sunt dar nu am eu cunostinte despre ele. Sa-l vand la fiare vechi?

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 7 ]
Avatar
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

citand de la:
http://eshop.macsales.com/OSXCenter/XPostFacto/Framework.cfm?page=Compatibility.html
10.2 ar trebui sa iti mearga fara nici o problema out-of-the-box folosind tastatura & mousele ADB.
cu Xpostfacto + placa USB poti pune si 10.3 si cred ca cu Xpostfacto4(beta) chiar Tiger.

Sper ca ai cel putin 128 Mb de ram.
Daca are si controller IDE - incearca sa ii pui un hdd IDE ca poate se supara din cauza scsi-ului.

 Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 8 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

revin aici ca sa nu umplu rubrica de la vinzari:

Booteaza nativ in Jaguar - 100% verificat, testat si rulat de mine - poate confirma TIZ de le forum pentru ca el l-a cumparat de la mine, si avea doar 266 MHZ
pentru Panther doar cu XPF - analog ca mai sus
dar ti-ar mai trebui ceva ram - sigur iti trebuie mai mult ram

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 9 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

problema ti se trage de la controlerul SCSI pe care este HDD daca nu il ai pus pe busul standard APPLE
ce placa SCSI ai - si iti confirm eu daca este ok pentru os X

pune un hdd IDE si va functiona sigur

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.05

Multumesc pentru sugestie. Da oricum acum am pe el 256 si am si 10.2 si tot nu vrea si a venit si un tip la mine care e impatimit MAC si nu i-a dat de cap. Cred ca e ceva in neregula cu el da’ nu stiu ce ca in 9 merge beton. Am lucrat pe el aproape 2 ani (l-am cumparat de la serviciu). Adica, vreau sa zic, nu e o problema de hardware defect ci poate doar de incompatibilitate. Apple zice ca se poate da eu nu reusesc si drept sa zic nici nu ma prea pricep decat sa utilizez programele .

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 11 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

ce placa SCSI ai pe el -  asta este foarte important - am facut astfel de teste acum doua saptamini si daca placa SCSI nu este compatibila se comporta precum ai spus tu
din moment ce ai ATLAS V de la Quantum care cred eu ca este pe 68 pin - astuia ii trebuie o placa cel Adaptec 2940 sau cel putin Adaptec 2930
prima nu este compatibila OS X, a doua este.

daca imi scrii ce placa ai iti pot confirma
ce panglica ara HDD-ul pe 68 pin???
cel mai usor ca sa verifici ca nu este problema hardvare este sa conectezi HDD pe panglica SCSI de pe placa de baza.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.05

Yahoo messenger, dragosica, te rog. daca ai ceva vreme de pierdut.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.05

Ok. n+ai timp. e bine si aici. mai citesc si altii despre una si alta. placa SCSI este 29160N

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.05

si nu e compatibila panglica de la Placa de baza cu HDD+ul meu, aveam inainte (cand l-am luat) un adaptor dar acum merge mai repede cu adaptorul SCSI de pe PCI.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 15 ]
Avatar
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

cunosc placa este cu conector de 68 pin si este f. rapida in comparatie cu cea onboard

in acest caz doar un HDD IDE te scoate la liman sau XPostFacto te ajuta cu SCSI
aici detalii despre compatibilitatea placilor SCSI:

http://www.adaptec.com/worldwide/support/supporteditorial.jsp?prodkey=mac_osx_info
http://www.adaptec.com/worldwide/support/techspecs.jsp?sess=no&language=English+US&cat;=/Product/APD-29160N&prodkey=APD-29160N

Profil
 
   
1 din 2
1