Import ecuatii in Indesign CS3.
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salut,

Lucrez pe un PC, cu IND CS3 instalat. Am cateva ecuatii scrise cu MathType 6.0. Daca le salvez cu extensia .gif, le pot importa in indesign, dar apar pixelate. Daca le salvez cu extensia .eps (indiferent ce optiune ii dau eps/wmf, eps/tiff, eps/none) cand le import in indesign imi schimba caracterele, astfel ca in loc de σ imi apare ó. La fel patesc si daca salvez ecuatia cu extensia .wmf. Am peste 600 de ecuatii si ma apuca un ras nervos la ideea ca ar trebui sa le deschid pe rand cu illustrator si sa le salvez pdf. Am incercat si acest lucru, dar tot pixelate apar la import in indesign.

Aveti careva vreo solutie?

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Nu cred ca solutia mea te satisface, dar eu care am rar cate 1-3 ecuatii intr-un document, le preau in photoshop si le salvez ca tiff-uri gray scale la rezolutie 150. Pe ecran apar un pic pixelate, dar la tiparirea pdf-ului rezultat se vad mai mult decat multumitor. Acum ma apuca si pe mine un ras nervos la ideea de a prelucra 600 de ecuatii in acest mod. Stiu ca exista un plugin special pentru Indesign, MathMagic Pro http://www.mathmagic.com/product/pro_features.html. Daca firma / editura lucreaza mult cu ecuatii, poate ca ar trebui sa intre in planul de investitii. La nivelul la care am eu de lucru, mie-mi ajunge procedeul pe care l-am amintit mai sus. Poate altcineva vine cu o solutie mai ingenioasa. Voi sta cu un ochi atent pe topicul asta.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Și eu folosesc MathMagic cu InDd CS. Deschid/scriu ecuația și o duc in InDd cu copy/paste. Și merge de n-are aer.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 17.08.07

Print in pdf din MathType (cu PDF/X-3:2002 la Default Settings) sau importi wmf-urile in word si de acolo in pdf. E singura solutie (pe care o vad eu) ca sa pastreze fonturile.
Apoi import pdf in indd. Ai grija ca in indd sa ai View/Display Performance/High Quality Display.

Da’ tot nu scapi de rasul nervos… Tre’ sa faci asta la fiecare din cele 600 de ecuatii…

[ Modificat: 28 Octombrie 2008 06:14 PM de mariog ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

S-a rezolvat. Unele dintre ele erau scrise cu TEXT din meniul STYLE. Le-am transformat pe cele cu probleme in MATH si le-am salvat cu extensia .wmf. Acum e ok. Oricum, mersi de ajutor, iar plug-in-ul acela de indesign e super. Il voi folosi.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.