Admin de la distanta
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Stie cineva, cumva, ‘fr-un programash, programel, program, aplicatie, orice cu care sa administrez de la distanta un Mac de pe alt Mac? Ceva gen Radmin pe PC… daca ar exista si o varianta de administrare a Mac-ului de pe un PC, ar fi superb.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Prague, Czech Republic
Macuser din: 11.10.05

cred ca poti sa faci chestia asta cu Apple Remote Desktop ... daca reusesti sa imi zici si mie cum ai facut ....  wink

Semnătură 

Mac mini - i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
Mac mini server - i7 2.3 GHz 16 GB, intel HD 4000, 256 SSD
iPhone SE 64 GB
MacBook Pro mid 2012 i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

apple remote desktop
http://www.apple.com/remotedesktop/

eu folosesc 2.2 dar din pacate conexiunea cu cel de acasa nu este la parametri… platesc 512 si primesc 200 si ceva…
si din cauza asta are lag destul de mare

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

apple remote desktop   /// 

timbuktu pro   //  osx vnc   =  astea merg si dupa pc

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ntz… vroiam ceva free… pai ce sunt dus cu capu’ sa dau sute de verzisori ca sa nu schimb montiru’ de la PC la Mac? ma bine raman la plimbat cablu de la monitor pe sub birou… multzam fain, da’ pas

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.11.05

VNC OSX este free:)

Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Apple Remote Desktop 3 smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Real men use ssh grin deschizi Terminal, “sudo sshd start” și sănătate, merge administrat de pe orice sistem (inclusiv de pe telefonul mobil, cu PuttyS60).

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 12.11.05

Interesant ce spuneti aici puteti dezvolta subiectul cu amanunte pana la capat?
Sunt ff interesat dar in materie de retele sunt KO, asa ca va rog daca se poate o descriere pas cu pas ptr. novici!!!!?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

pentru a afla raspunsul, trebuie sa stii enuntul!

ce vrei sa faci?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 12.11.05

Corect!, sa leg doua comp. resp mac-mac,mac-pc prin ssh. Am inteles de la VAXXI ca merge si prin mobil !

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

da, merge la vaxxi /  dar trebuie sa stii si ce stie el, legat de unix si comenzile pe care sa le scrii in terminal….wink

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

@Steji: înțeleg că ai un PC + monitor și un Mac pe care vrei să folosești același monitor. Asta înseamnă că le ai în rețeaua locală p-amândouă, deci nu ai de ce să-ți faci probleme din cauza vitezei, o să meargă 99% ca și cum ai lucra direct pe calculatorul respectiv. De asemenea, presupun că vrei GUI, deci într-adevăr VNC este soluția (și eu folosesc un setup similar pentru LAN, tot din lene, doar că invers: VNC server - free edition rulează pe PC și pe Mac am Chicken of the VNC). Dezavantajele sunt următoarele:

- dacă mașina pe care te legi (cea pe care rulează serverul VNC) are rezoluție mai mare decât mașina de la care te conectezi, o să-ți apară scrollbars (sucks badly)
- am zis 99%, deci uneori cursorul remote rămâne în urma celui local (poate fi mai mult sau mai puțin enervant, după preferințe)
- nu ai throughput-ul unei conexiuni locale, deci NU, n-o să poți să te joci prin VNC grin

Soluția mai elegantă este un switch KVM, care e în esență o cutie cu mufe de intrare pentru 1 mouse + 1 tastatură + 1 monitor, și ieșiri pentru 2..16 calculatoare (legi cablurile de la KVM la unitățile calculatoarelor). Pe KVM ai un comutator cu care selectezi calculatorul pe care vrei să lucrezi, și aia e.

@hansa37: documentul ăsta s-ar putea să te ajute, inițial. Cum adică vrei să le “legi” ? poți să le legi și cu o bucată de sfoară, dar presupun că nu asta vrei. SSH îți permite să te conectezi la Mac de oriunde, cu user + parolă, și ca bonus conexiunea e criptată; însă, ești restricționat la comenzile pe care le ai în Terminal (nu ai interfață grafică la distanță, pentru asta îți trebuie VNC, care VNC din câte știu eu nu e disponibil pe mobil).

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mersi Vaxxi! Stiam de KVM, da’ nu am de ce sa investesc intr-unul doar ca sa controlez 2 calc. Ideea e ca am un G4 care-i gateway si server si vreau sa-l administrez de pe un G5. Nu prea le am cu terminalu’, asha ca urmaresc o solutie GUI. O sa incerc VNC. Multumesc inca o data.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05
gothy - 12 Aprilie 2006 05:56 PM

VNC OSX este free:)

eu am inceract si mi-a dat peste cap sistemul. nu mai era de gasit sectiunea sharing din system preference. a disparut pur si simplu.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tocmai am instalat VNC-ul si merge… daca, Doamne fereste!, se intampla ceva, va dau de stire!

Semnătură 

‹‹ Sticky Windows      Widget-uri. ››