Stie cineva, cumva, ‘fr-un programash, programel, program, aplicatie, orice cu care sa administrez de la distanta un Mac de pe alt Mac? Ceva gen Radmin pe PC… daca ar exista si o varianta de administrare a Mac-ului de pe un PC, ar fi superb.
eu folosesc 2.2 dar din pacate conexiunea cu cel de acasa nu este la parametri… platesc 512 si primesc 200 si ceva…
si din cauza asta are lag destul de mare
ntz… vroiam ceva free… pai ce sunt dus cu capu’ sa dau sute de verzisori ca sa nu schimb montiru’ de la PC la Mac? ma bine raman la plimbat cablu de la monitor pe sub birou… multzam fain, da’ pas
Interesant ce spuneti aici puteti dezvolta subiectul cu amanunte pana la capat?
Sunt ff interesat dar in materie de retele sunt KO, asa ca va rog daca se poate o descriere pas cu pas ptr. novici!!!!?
@Steji: înțeleg că ai un PC + monitor și un Mac pe care vrei să folosești același monitor. Asta înseamnă că le ai în rețeaua locală p-amândouă, deci nu ai de ce să-ți faci probleme din cauza vitezei, o să meargă 99% ca și cum ai lucra direct pe calculatorul respectiv. De asemenea, presupun că vrei GUI, deci într-adevăr VNC este soluția (și eu folosesc un setup similar pentru LAN, tot din lene, doar că invers: VNC server - free edition rulează pe PC și pe Mac am Chicken of the VNC). Dezavantajele sunt următoarele:
- dacă mașina pe care te legi (cea pe care rulează serverul VNC) are rezoluție mai mare decât mașina de la care te conectezi, o să-ți apară scrollbars (sucks badly)
- am zis 99%, deci uneori cursorul remote rămâne în urma celui local (poate fi mai mult sau mai puțin enervant, după preferințe)
- nu ai throughput-ul unei conexiuni locale, deci NU, n-o să poți să te joci prin VNC
Soluția mai elegantă este un switch KVM, care e în esență o cutie cu mufe de intrare pentru 1 mouse + 1 tastatură + 1 monitor, și ieșiri pentru 2..16 calculatoare (legi cablurile de la KVM la unitățile calculatoarelor). Pe KVM ai un comutator cu care selectezi calculatorul pe care vrei să lucrezi, și aia e.
@hansa37: documentul ăsta s-ar putea să te ajute, inițial. Cum adică vrei să le “legi” ? poți să le legi și cu o bucată de sfoară, dar presupun că nu asta vrei. SSH îți permite să te conectezi la Mac de oriunde, cu user + parolă, și ca bonus conexiunea e criptată; însă, ești restricționat la comenzile pe care le ai în Terminal (nu ai interfață grafică la distanță, pentru asta îți trebuie VNC, care VNC din câte știu eu nu e disponibil pe mobil).
Mersi Vaxxi! Stiam de KVM, da’ nu am de ce sa investesc intr-unul doar ca sa controlez 2 calc. Ideea e ca am un G4 care-i gateway si server si vreau sa-l administrez de pe un G5. Nu prea le am cu terminalu’, asha ca urmaresc o solutie GUI. O sa incerc VNC. Multumesc inca o data.