Maximum RAM
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 29.10.08

Salut useri-mac,
Am o nelamurie, cand in caracteristicile mac/ului este scris: “RAM slots: 2,  maximus RAM: 2 GB” se refera la cat ram suporta pe un slot sau pe ambele?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Si inca ceva, cum se poate afla cate cicluri de incarcare are bateria.?

Semnătură 

Multumesc la toti cei care ma suporta, nu tre sa uitam ca toti am fost incepatori. smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pe ambele, la momentul producerii acelui Mac. Adica, s-ar putea ca acum sa poti pune mai mult RAM pe el.
coconutBattery (versiontracker.com); dar pe Leopard mie nu mi se mai pare ca da rezultare corecte.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ce mac ai? Numai asa iti putem spune ce si cum…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Incepator - 29 Octombrie 2008 06:02 AM

Salut useri-mac,
Am o nelamurie, cand in caracteristicile mac/ului este scris: “RAM slots: 2,  maximus RAM: 2 GB” se refera la cat ram suporta pe un slot sau pe ambele?

- Du-te pe un site precum http://www.versiontracker.com
- Caută și apoi descarcă Mactracker.
- Îl deschizi și apoi identifici ce model de mac ai
- Citești despre el și la al doilea buton ai cîtă memorie suportă, inclusiv precizarea ce zice Apple și cît suportă de fapt.
Reține că, dacă zice că merg 3 GB, pui 2 x 2, dr va vedea numai 3,3 GB.

Uite poza, de exemplu.

P.S. Despre bateriei ai datele le merișor sus stînga, About this mac/more info sau, dacă nu ajunge, descarci coconut Battery și ai un grafic despre starea ei.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
iaru - 30 Octombrie 2008 12:42 AM

Ce mac ai? Numai asa iti putem spune ce si cum…

Model Identifier:  MacBookPro2,2
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.16 GHz
Bus Speed 667 MHz
Am pe el 4 GB de ram acum m-am uitat dupa serie si spune ca are slot: 2 si (RECTIFIC) max ram 3 giga nu stiu unde m-am uitat ieri si am vazut max 2 GB acum nu stiu daca eu am 4 GB pe el si el suporta doar 3 GB, 1 Gb ar trebui sa fie in plus nefolositor nu?.

Semnătură 

Multumesc la toti cei care ma suporta, nu tre sa uitam ca toti am fost incepatori. smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, nu e nefolositor. Memoriile imperecheate de aceeasi capacitate au un plus de viteza. Maximum, ai dreptate, e asa: 2+1 GB.
Dar sistemul POATE sa spuna cita memorie are pe el, fara s-o foloseasca pe toata! Deci poate sa vada 4, dar nu citeste decit 3.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 30 Octombrie 2008 01:09 AM

Salut useri-mac,

- Citești despre el și la al doilea buton ai cîtă memorie suportă, inclusiv precizarea ce zice Apple și cît suportă de fapt.

Uite poza, de exemplu.

P.S. Despre bateriei ai datele le merișor sus stînga, About this mac/more info sau, dacă nu ajunge, descarci coconut Battery și ai un grafic despre starea ei.

Multumesc pentru raspunsuri.
Mai am o problema nu stiu cum sa dezarhivez programele, eu am descarcat UnRarx dar nu stiu cum sa il instalez l-am tras eu in apllications dar vad ca nu face nimic, se instaleaza intr-un alt mod sau tre sa caut un alt program pentru dezarhivare?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Asa se instaleaza.
Da dublu-click pe o arhiva rar si o sa mearga.

Cand spui “sa dezarhivez programe” la ce te referi? .dmg, .zip? Are sistemul tot ce-i trebuie, da dublu-click pe ele.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Incepator - 30 Octombrie 2008 01:37 AM
Cattus Thraex - 30 Octombrie 2008 01:09 AM

Salut useri-mac,

Uite poza, de exemplu.

Multumesc pentru raspunsuri.
Mai am o problema nu stiu cum sa dezarhivez programele, eu am descarcat UnRarx dar nu stiu cum sa il instalez l-am tras eu in apllications dar vad ca nu face nimic, se instaleaza intr-un alt mod sau tre sa caut un alt program pentru dezarhivare?

Nu trebuie să descarci nimic, decît dacă ai arhive rar venite din windows. Sistemul are zip/unzip nativ, dublu clic și gata. Fișierele dmg sînt imagini (disk image) și, la dublu clic, se saltă pe ecran, de unde fie tragi aplicația undeva pe disc, oriunde, fie instalezi prin dublu clic iar.
Decaă vrei un dezarhivator trainic, încearcă Unarchiver, iar CleanArchiver face și el treabă bună, dar numai pt cîteva formate.
Dacă vrei

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
altero - 30 Octombrie 2008 01:48 AM

Asa se instaleaza.

Cand spui “sa dezarhivez programe” la ce te referi? .dmg, .zip? Are sistemul tot ce-i trebuie, da dublu-click pe ele.

Am dat dar nu se intampla nimic, eu stiu ca ce am downloadat este arhivat in rar, dar imi arata ca un folder alb nici nu imi permite sa dau click pe el dar in informatii imi spune de cati mega este arhiva.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Incepator - 30 Octombrie 2008 02:05 AM
altero - 30 Octombrie 2008 01:48 AM

Asa se instaleaza.

Am dat dar nu se intampla nimic, eu stiu ca ce am downloadat este arhivat in rar, dar imi arata ca un folder alb nici nu imi permite sa dau click pe el dar in informatii imi spune de cati mega este arhiva.

Dacă ai o arhivă .rar, atunci trebuie un rar de mac, de ex.

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/29680

Semnătură