2 din 2
2
iMac G4 - Merita???
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Danielb - 02 Noiembrie 2008 05:14 PM

[...]
Si inca o chestie. Cand bootez inainte sa fie afisat marul si rotita aia care indica activitatea hardului, imi apare un folder mic cu un semn de intrebare pe ecran, semnul mic de intrebare urmand sa se transforme in icoana finderului. Ar trebui sa imi fac griji?
[...].

Semnul de întrebare apare cînd mașina tot caută și, posibil, nu găsește disc de boot, intern sau extern.
Problemele nu pot fi legate de update ci, mai degrabă, de niscai giumbușlucuri d-ale tale cu sistemele de boot. Du-te la System Preferences/Startup disk și alege în mod expres discul tău de boot. Vezi dacă mai face. Dacă tot face, ori sistemul are ceva ori discul intern se apropie de obștescul sfîrșit. Cîți ani are discul?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Tallinn, Estonia
Macuser din: 11.09.08

Multumesc frumos dacuBurebista si Cattus. Ambele probleme s-au rezolvat. Discul nu stiu sigur cati ani are , dar stiu ca a fost upgradat. Cel de 80Gb a fost schimbat cu unul de 120. Persoana de la care am luat iMac-ul mi l-a dat si pe cel vechi smile.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
Rank
Newbie
Din: Buftea
Macuser din: 21.08.08
Danielb - 29 Octombrie 2008 10:37 PM

Salut tuturor!
As avea ocazia sa cumpar un iMac G4 - “Lampa” de 17” ,800Mhz la un pret bun.
Computerul ar urma sa fie folosit in aplicatii in principiu nepretentioase (web, messenger, email, filme, poze, muzica, office etc.).  Sistemul vine cu Mac OS Tiger preinstalat(10.4.1 am impresia).
Problema e ca e un model destul de vechi si n-as vrea sa vin cu el acasa si sa am surpriza ca nu pot sa incarc nici macar paginile de net. Credeti ca as putea sa imi fac treaba cu el sau ar fi o investitie inutila?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Uite varianta pt tine un POWERPC G4 cu ver de Tiger 10.4.11 la 2 GB pe ram la un pret ok.astept raspuns…...

[ Modificat: 02 Noiembrie 2008 11:15 PM de Administrator ]
 Semnătură 

MacBook Pro 15” 2.4GHz /2GB/250GB/GeForce 9600M GT/SD
iMac 20” 2.66/ 2G/320/ SD-IEA
Iphone 3G 16GB Black

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
flavio - 02 Noiembrie 2008 09:46 PM
Danielb - 29 Octombrie 2008 10:37 PM

Salut tuturor!
As avea ocazia sa cumpar un iMac G4 - “Lampa” de 17” ,800Mhz la un pret bun.
Computerul ar urma sa fie folosit in aplicatii in principiu nepretentioase (web, messenger, email, filme, poze, muzica, office etc.).  Sistemul vine cu Mac OS Tiger preinstalat(10.4.1 am impresia).
Problema e ca e un model destul de vechi si n-as vrea sa vin cu el acasa si sa am surpriza ca nu pot sa incarc nici macar paginile de net. Credeti ca as putea sa imi fac treaba cu el sau ar fi o investitie inutila?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Uite varianta pt tine un POWERPC G4 cu ver de Tiger 10.4.11 la 2 GB pe ram la un pret ok.astept raspuns…...

Mersi pentru oferta dar momentan nu sunt in cautare de alt sistem.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Danielb - 02 Noiembrie 2008 08:09 PM

Multumesc frumos dacuBurebista si Cattus. Ambele probleme s-au rezolvat. Discul nu stiu sigur cati ani are , dar stiu ca a fost upgradat. Cel de 80Gb a fost schimbat cu unul de 120. Persoana de la care am luat iMac-ul mi l-a dat si pe cel vechi smile.

Păi spune cum s-a rezolvat, să știm și noi ce a avut. Ce i-ai făcut că acuma nu mai are ? la boot.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member

I-am dat fcsk -fy si a umblat la Volume Information. Nu stiu exact ce inseamna chestia asta, am sa ma documentez. Acum booteaza normal si a disparut si folderul ala de la inceput.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cauta si ‘applejack’ pe forum
poate o sa-ti fie de folos

2 din 2
2

‹‹ Maximum RAM      MacBook si display extern ››