USB 2.0 pe un Powermac G4 sau hard extern pe firewire. Dar cum?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.06

Buna ziua.

Am un Powermac G4 Quicksilver mai vechi, la 867 Mhz, care are toate porturile USB pe USB 1.1. Sint curios daca este posibil sa infig o placa PCI ca asta (http://www.mega-byte.ro/index.php?main_page=product_info&products_id=1458) care sa ma lase sa folosesc porturile la viteza de USB 2.0. O fi compatibila cu macul? Oare exista alta disponibila in Romania care sa faca asta?

In cazul in care varianta de mai sus nu va functiona trebuie sa reusesc cumva sa fac conexiunea dintre mac-ul meu si un hard de pc de 200 GB, SATA, formatat NTFS, plin ochi de informatie. De citeva saptamini caut o carcasa de hard disk extern de 3.5 care sa suporte transferul firewire. Am gasit citeva dar toate permit doar transfer USB (1.1 si 2.0 dar stiti deja ca 2.0 nu pot folosi:)).

Ma puteti ajuta cu vreo informatie?
Va multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

datele de pe hardul ala le poti folosi pe mac?  nu e mai simplu sa gasesti un pc si sa faci transferul intre 2 masini?

sau sa cauti un controler sata

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Am sa caut un controller SATA compatibil cu mac-ul.

Datele de pe hardul NTFS sint in mare parte muzica si filme. Cum G4 are doar un hard IDE de 80, as fi preferat sa-l folosesc in continuare pe cel SATA de 200.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai si nu mai bine scrii filmele alea pe dvd?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

cauta un controller sata, mai bine si asigura-te ca are drivere pentru OS X

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

eu am un G4 FW800 la 1Ghz. Am o placa ATEN de USB2.0 merge perfect… e doar o idee mai scumpa…
daca vrei te trimit sa cumperi de la cine am luat-o eu.. (eu am luat 2 modele le-am probat pe amindoua si pe urma am platit factura cu modelul ales…deh asa e intre prieteni…)
numai unele sint compatibile (e vorba de chipset…)
e cea mai ieftina varianta asta si cu carcasa externa pt ca ai si mobilitate asigurata…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Sa scriu 200 de gb pe dvd-uri ar insemna sa pierd foarte mult timp. In plus, prefer sa am informatia in virful mausului decit sa rascolesc in rafturile de cd-uri. Ca sa nu mai zic ca G4 are (deocamdata) un amarit de cd-wr SONY :D

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

@ MaC

Ti-as ramine indatorat daca mi-ai spune unde as gasi un adaptor din ala USB 2.0 compatibil. Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uite aici, la MacGallery (si mai mult ca sigur si in alta parte), au carcase cu ambele interfete (IEEE 1394 = FireWire 400)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Uite linkul catre model:
http://www.aten.com/products/productItem.php?pcid=20050107104554001&psid=20050117103356002&pid=2005022316561005&layerid=subClass4

daca nu merge, atunci alegi de la USB / PCI Cards modelul IC-250U

am atasat si cum il vede sistemul

daca esti din Buc. putem face o proba, scot placa si o punem in calc. tau sa vedem ca e compatibila (eu zic ca nu este absolut nici o problema dar mai stii??...)

Pt. date de unde sa o cumperi vorbim pe pm…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie

Multumesc mult, MaC. Iti datorez cel putin o bere:)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

bravo..

ai rezolvat unde te-am trimis?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.03.07

ca sa nu mai deschid alt topic..
vreau sa mi pun un controler sata pe un mac mdd 2x867, stiu ca SeriTek ul merge pe mac numai ca eu nu am gasit nicaieri prin Bucuresti/Romania si nu am card care sa mi cumpar din state.. intrebarea e are cineva un controler sata pus de un mac mdd? si daca da ce model si de unde as putea sa cumpar?
multumesc,
ursulakis

Semnătură 

•touch•