discleimăr: nu am şi nici nu intenţionez să am în viitorul apropiat o multifuncţională “home-use” - ca atare anumite informaţii din acest post pot fi interpretate diferit…
am citit şi eu p-aici şi văd că nimeni nu şi-a pus problema unei multifuncţionale inkjet cu cartuşe separate. Şi astea pot fi reîncărcate ca şi celelalte, ideea e că îl reîncarci doar pe cel pe care l-ai consumat.
Poate că vara asta ai fost în vacanţă în Cuba şi ai făcut jdemii de poze cu asfinţituri (roşu=majenta şî ielău…) şi le vei printa deci consuma doar p-alea…
Da, e adevărat că poţi reîncărca şi cartuşul tri-color însă nu ştiu dacă a-l scoate de cîteva ori mai des e chiar ok.
Altă observaţie ar fi că nu s-a menţionat numele Epson. (trec pe la casierie? ...)
Cîteva considerente bazate pe experienţa personală: acum mulţi ani, o imprimantă inkjet costa mult (200-300 DM - da, mă refer la deutsche mark!) şi consumabilele erau la nivelul a 12DM -negru şi 22-24DM cel color.
Vă las pe voi să faceţi socoteala în iepuroi.
Acum, toţi producători au ieftinit imprimantele şi au scumpit LA GREU consumabilele. Pentru că acolo e caşcavalu’...
Deci nu vă mai uitaţi la preţul imprimantei pt că el e nesemnificativ raportat la cît timp veţi ţine acea imprimantă (raţiuni economice sau sentimentale - toţi ne ataşăm cumva de obiecte..)
Revenind, eu aş merge pe un Epson
preţul de achiziţie e exterm de decent (sub 100€) iar cel al consumabilelor (luate separat, făcută suma celor color) e cam la fel cu renumitele HP / Canon.
Suport? poza zice mai multe… (nu cred că asta e ceea ce i s-ar potrivi lui altero avînd în vedere necesităţile lui , însă cred că se găseşte ceva şi pt cei cu asemenea nevoi)
A, şi ar mai fi un aspect demn de semnalat:
Epson ştie să facă şi scannere deştepte (nu mulţi se pot lăuda cu scannere flatbed NE-profesionale, accesibile ca preţ, cu 4,0 DMax… bine, asta nu înseamnă că multifuncţionalele astea beneficiază de acceaşi tehnologie, dar orişicît…)