3 din 3
3
Multifunctionala pe Mac
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 26.11.06

La volum mare eu folosesc spre exemplu un HP Laserjet M2727 NF (e o multiginct. cu Fax. Copiere fata verso. Scaner color si viteza superba)  sunt foarte multumit de el si are o autonoimie de 3000-4000 de pagini. Are full suport Mac.
In alta ordine de idei pentru poze color pe hirtie glossy folosesc un Canon.  Consum relativ mic de ink. capacitate medie la volumul de ink. rapiditate mare calitate super Canon Buble Jet i990.

Semnătură 

Un mar pe zi te scapa de…virusi!... tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

Eu folosesc acasă un HP Deskjet F300. Merge foarte bine pe USB totul, inclusiv scanarea, pe Airport merge doar imprimare alb-negru. La serviciu am un Xerox WorkCenter 7335, care e laser, merge impecabil în tot felul de feluri imaginabile şi pe Win şi pe Mac.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timişoara
Macuser din: 14.09.07

Si eu am Canon MP150, un cartus m-a tinut un an cu vreo 20 de reincarcari. La color nu m-am chinuit sa vad daca se poate reincarca.
Driverele de MacOS au venit direct pe CD si merg ok. Scanarile le fac cu utilitarul de Mac sau cu Adobe.
Oricum cartusul se usuca doar daca nu-l folosesti mult timp. Mie tipul care imi incarca imprimanta laser mi-a recomandat ca la o saptamana sa printez o pagina ca sa nu se usuce.

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Aduc în față acest thread.

Cine mai are multifuncționale laser color îi rog să-mi zică și mie ce și cum că vreau să-mi iau și eu așa ceva. Eu printez doar de câteva ori pe an și atuncea mult așa că inkjet-ul iese din ecuație că nu am chef să stau cu frica uscării cartușelor.

Ce părere aveți de Samsung-uri ? Se pot reumple tonerele de color ?

Mulțumesc.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 24 Ianuarie 2009 02:13 AM

Aduc în față acest thread.

Cine mai are multifuncționale laser color îi rog să-mi zică și mie ce și cum că vreau să-mi iau și eu așa ceva. Eu printez doar de câteva ori pe an și atuncea mult așa că inkjet-ul iese din ecuație că nu am chef să stau cu frica uscării cartușelor.

Ce părere aveți de Samsung-uri ? Se pot reumple tonerele de color ?

Mulțumesc.

Dacă te gîndești la Samsungul color aflat acum în promoție pe la diverse magazine (eu l-am vîzut la Producton), ia-ți gîndul. du-te la Producton (eu merg la cel din Rosetti, e cel mai în drum, mai ai pe la Obor și prin alte unghiuri ale Capitalei) și întreabă-i care ar fi imprimanta laser color ideală pt casă, așa fel încît să se reîncarce. Ceva uzual costă pe la 800-900 lei.
Nu trebuie să-ți fie teamă că se usucă dacă nu e folosit decît rar. Se usucă doar cînd stă mult la aer, fără protecție de plastic, în aparat toate au un capac anti-uscare. Eu zic că nu merită ceva cu laser dacă o folosești așa de rar și de puțin.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

HPul meu PSC 750 cred ca si-a dat seama ca nu mai vrea.
Asa ca sunt si eu in cautarea unei multifunctionale. Vreau sa stie cat de cat si foto, față-verso, CD-DVD. Am inceput sa caut, si am gasit Canon PIXMA MP980. Cam scumpuță insă. Mai sap.

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
altero - 21 Februarie 2009 01:17 AM

HPul meu PSC 750 cred ca si-a dat seama ca nu mai vrea.
Asa ca sunt si eu in cautarea unei multifunctionale. Vreau sa stie cat de cat si foto, față-verso, CD-DVD. Am inceput sa caut, si am gasit Canon PIXMA MP980. Cam scumpuță insă. Mai sap.

Prețurile astea or fi relative, dar – teoretic – reflectă ce știu să facă. Și eu m-aș orienta spre Canon, firmă care cîrdășește cu Apple de ani buni. A venit la mine un amic cu așa ceva, să i-l setez (a adus cu el un PowerMac G4 trimis de Alex de la Cluj!), mergea frumos. Nu mai țin minte ce tip era, era acum circa doi ani (cred). Cică multi astea nu ar fi bune etc., dar Canonu ăla se comporta minunat. Nu știu ce mai face acuma…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

discleimăr: nu am şi nici nu intenţionez să am în viitorul apropiat o multifuncţională “home-use” - ca atare anumite informaţii din acest post pot fi interpretate diferit…

am citit şi eu p-aici şi văd că nimeni nu şi-a pus problema unei multifuncţionale inkjet cu cartuşe separate. Şi astea pot fi reîncărcate ca şi celelalte, ideea e că îl reîncarci doar pe cel pe care l-ai consumat.
Poate că vara asta ai fost în vacanţă în Cuba şi ai făcut jdemii de poze cu asfinţituri (roşu=majenta şî ielău…) şi le vei printa deci consuma doar p-alea…
Da, e adevărat că poţi reîncărca şi cartuşul tri-color însă nu ştiu dacă a-l scoate de cîteva ori mai des e chiar ok.
Altă observaţie ar fi că nu s-a menţionat numele Epson. (trec pe la casierie? ...)
Cîteva considerente bazate pe experienţa personală: acum mulţi ani, o imprimantă inkjet costa mult (200-300 DM - da, mă refer la deutsche mark!) şi consumabilele erau la nivelul a 12DM -negru şi 22-24DM cel color.
Vă las pe voi să faceţi socoteala în iepuroi.
Acum, toţi producători au ieftinit imprimantele şi au scumpit LA GREU consumabilele. Pentru că acolo e caşcavalu’...
Deci nu vă mai uitaţi la preţul imprimantei pt că el e nesemnificativ raportat la cît timp veţi ţine acea imprimantă (raţiuni economice sau sentimentale - toţi ne ataşăm cumva de obiecte..)

Revenind, eu aş merge pe un Epson
preţul de achiziţie e exterm de decent (sub 100€) iar cel al consumabilelor (luate separat, făcută suma celor color) e cam la fel cu renumitele HP / Canon.
Suport? poza zice mai multe… (nu cred că asta e ceea ce i s-ar potrivi lui altero avînd în vedere necesităţile lui , însă cred că se găseşte ceva şi pt cei cu asemenea nevoi)
A, şi ar mai fi un aspect demn de semnalat:
Epson ştie să facă şi scannere deştepte (nu mulţi se pot lăuda cu scannere flatbed NE-profesionale, accesibile ca preţ, cu 4,0 DMax… bine, asta nu înseamnă că multifuncţionalele astea beneficiază de acceaşi tehnologie, dar orişicît…)

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

3 din 3
3