Ce sa se intample.. s-a indeplinit visul lui Chris Rock. Bine, ca tot nu o sa fie multumit, next o sa vrea un afro-american (sau cum se zice, ca sa nu zic ‘negru’) din ghetou..
Oricum se pare ca cea mai potrivita persoana pt. a fi presedinte este un actor (cum s-a mai si intamplat). Se faca frumos, sa dea mana cu lumea.. ca doar nu si-o inchipui cineva ca Bush chiar a condus America..
Cred ca un titlu mai potrivit pentru topic ar fi fost “Challenge has come to America”. O sa vedem acum cum va influenta chestia asta politica internationala.
...dimineață, o tută de la tv, intreba niște dătători cu părerea: “ce credeți, o să vină Obama în România?”...
O anume politică de simpatie pt România au avut, în ultimele decenii, doar republicanii. Democrații niciodată. Nu întîmplător, România a intrat în NATO pe un mandat republican, nu democrat.
Eu nu cred că democrații vor avea, de data asta, un program mai flexibil pt noi și, ca atare, nu mă interesează prea mult cine va fi președinte, indiferent de culoarea lui. Pt America, mi se pare un pas extraordinar spre mileniul 3 acest Obama și, cine știe, poate va fi un președinte foarte bun și pt restul lumii.
sunt tare curios ce se va intimpla cu acest experiment…
pai sa aiba o oaie neagra pe care sa dea vina de toate cate lucrurile care se intampla negativ, recesiune and stuff si apoi o sa vina rebulicanii sa zica: “vedeti ce s a intamplat cu un presedinte de culoare la casa alba?” si toata lumea o sa le dea dreaptate
acesta chestiune este mereu luata in calcul, nu se pune!
justificarea la problemele din fosta administratie a fost consumul excesiv de alcool in tinerete si coeficientul IQ scazut!
justificari pentru o criza de ineficienta sau de neimplinirea unor asteptari, exista inca dinainte de-a se instala presedinte.
america n-a fost pregatita pentru un presedinte femeie dar este pentru un mulatru - un pic mai alb decit robert redford dupa spusele unora!
se stie ca americanii au un procent foarte mare de rasisti si xenofobi, dar se pare ca numarul misoginilor a fost covirsitor.
cred ca este un experiment social, in acelasi timp o miscare curajoasa de rebranding. era nevoie de ceva nou si, implicit, de un adversar aparent potent, perdant de facto.
a fost asa de la bun inceput, balamucul a fost doar pentru a oferi credibilitate luptei.
(exact ca in box, faci vedeta pe un oarecare aducindu-i numai adversari care pierd sigur, apoi dai vina pe o problema de forma daca mai pierde cu unul adevarat care n-a putut fi cumparat…)
tot ce am scris mai sus este tratat intr-o maniera simplista, treaba este mult mai adinca…
se stie ca americanii au un procent foarte mare de rasisti si xenofobi, dar se pare ca numarul misoginilor a fost covirsitor.
Poate că-i așa, dar dacă spun că Hillary e “o vacă” (doar de dragul exemplului), nu înseamnă că spun același lucru despre toate femeile. Știu cum aleg oamenii și știu ce bază se poate pune pe judecata majorității, dar poate că în cazul de față respingerea soției lui Bill a reprezentat mai degrabă un vot pro-eficiență decât anti-femei.
hillary nu era in carti!
a facut doar figuratie… dar a fost un semnal ca democratii vor schimbare: ori un negru, ori o muiere!
caine, n-a avut nici o sansa pentru a fost creata impresia ca reprezinta generatia veche… si asa a fost perceput.
dupa toata prestatia lui electorala, imi pare ca se resmnase cu aceasta.
toate murdariile aruncate spre obama nu au facut decit sa-i creeze acestuia o legitimitate. daca acele chestii, adevarate bombe de presa, ar fi aparut dupa alegeri??? asa…
bahhh! cel mai eficient sistem de adverising nu are sa nu-si cunoasca piata!