6 din 6
6
Ce parere aveti de Blackberry Storm? VS. Iphone
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

Mai este si vorba despre tastatura ... eu zic ca scrii mai usor pe un bold decat pe iphone.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.11.09

Am vazut modelul BlackBerry….....este un telefon bun in comparatie cu alte telefoane, dar dupa parerea mea.
NICI un telefon nu va intrece IPHONE-ul…......Dupa mn IPHONE-ul e foarte bun…..
Sunt diferente la acest telefon (blackbarry) fata de Iphone wink
Atasez un .

[ Modificat: 06 Decembrie 2009 09:37 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

Repet, a compara la nivel de terminale un iphone cu orice BB e o prostie.
BB e o solutie dedicata unui anumit tip de user. Corporate.

Ca sa intram putin in detalii, exista doua mari tipuri de arhitectura client/server pt. e-mailul corporate:

- MS Exchange
- Lotus Notes/ Domino

Daca faci parte din tabara MS Exchange, cam orice telefon de pe piata cu functii business poate sincroniza contul de e-mail pe mobil. Conditia e sa aiba suport Exchange si la ora actuala mai toate au (inclusiv iPhone odata cu FW 2.0)
Daca faci parte din tabara Lotus Notes, nu exista alta solutie de conectare la serverele Domino decat BB. Asta este motivul principal pt care BB are o piata masiva in US si in general in partea de corporate. Asta, cuplat cu functiile de securitate si administrare centralizata a conturilor de mail.

Pt 2009 (si cam in ultimii 10 ani), toate marile corporatii din top 10 au solutia bazata pe Domino. MS exchange vine puternic in urma de cativa ani dar costurile de implementare sunt mai mari ca la Domino. ASa ca, pana in momentul cand cineva va veni cu o solutie de conectare la servere LN Domino, alta decat BB, partea de business ii apartine inca lui BB in fata iPhone-ului.

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

n-am comparat nimc
am pus doar un link către un top 10 VANZARI…

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu ma refeream la tine, dacule, ci la subiectul threadului.
De fapt, prostia a facut-o tot BB, prin seria Storm. A incercat sa muste din piata iPhone, Palm Pre etc si n-are nici o sansa. BB trebuia sa ramana la ce stie mai bine sa faca: terminale business, cu tastatura fizica, pt. useri de sisteme mail client/server, in special Domino.
Seria Storm nu prea ajunge nici la genunchii lui iPhone ca terminale multimedia, la fel cum nici iPhone nu ajunge la genunchii lui BB ca terminal business.

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 02.10.08

Am avut Bold si am fost super multumit de el ( cel mai bun telefon cu full qwerty ). Am avut apoi Storm, intradevar dragut telefon, insa cel mai bun telefon cu touch screen ramane iPhone-ul.

Semnătură 

appleabuser

iMac - MacBook Air - iPhone 4 - iPad 2 3G

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Cred ca Woland a punctat foarte diferentele majore intre BB si iphone. BB = piata business; iphone = restu! Insa, daca ne referim strict la Storm si iPhone eu zic ca diferenta o face touch-screen-ul.
De altfel e diferenta majora intre iphone si restul wannabes de pe piata telefoanelor cu touch. Nu sunt mare elecronist si cititor de wikiedia, dae e clar ca touch-ul aifounului e diferit de celelalte. M-am jucat cu pda-uri (am un gps mio) si cu alte telefoane (in secial un nokia 5800) si e clar ca nu se compara cu iphoneul la acest capitol.
Alegerea BB-Apple e subiectiva, la fel ca oricare alta alegere. Fie ca ai nevoie de functiile business , fie ca vrei experianta apple, totul tine de utilizator. Insa am vazut multe comparatii si review-uri pe net, iar touch-ul de pe BB storm e la fel de praf ca restul!

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.08.08

Salut,

Comparam prune cu meteoriti smile
Ca si developer si utilizator de Windows Mobile, BlackBerry, iPhone, Symbian, etc, parerea mea este:

Folosesc un BlackBerry 8900 pe post de “scula”. Am mereu email-ul la indemana si pot comunica foarte usor cu el.
Compresia de date este FOARTE UTILA in roaming.
Primul “soc” a fost sa vad ca am cost suplimentar de date in roaming, 0.5 RON, timp de 16 ore petrecute in Ungaria.
Am si folosit email in acest timp.
Am fost iesit recent din tara 3 zile intregi, si am consumat 3Mb de date, trimitand poze atasate la prieteni si folosind email-ul la greu toata ziua.
Am mai folosit si soft-ul de navigatie inclus, destul de mult.
Am mai si postat pe Twitter, folosit BB PIN messenger, etc.
Asta nu puteam face pe orice alt telefon cu asemenea costuri.

Anul acesta am petrecut aproape 30 de zile in afara tarii, folosit BB-ul la greu pentru comunicare.
In total am consumat vre-o 50 de Mb in roaming, pe BB.
Facand aceleasi lucruri pe un alt telefon, consumam lejer 200-300 de Mb.
Spun asta din experienta. Am folosit Windows Mobile, Symbian, etc in roaming.
Anul acesta am economisit minim 800 de Euro in costuri de roaming.

Am si un iPod touch dragut.
Este super prin casa. Pot lectura lejer Wikipedia pe el, stau pe internet, messenger, etc.
Prin casa, ii conectat mereu la internet si il folosesc zilnic. Este superb si foarte util.
Ma pot distra si face o groaza de chestii atat utile cat si placute.

Am si un SPV M3100 cu Windows Mobile 6.1
Fac si cu ala diverse.

In rest, un laptop cu Vista si un Mac Mini pe care le folosesc mereu.

Concluzia este una simpla.
Intreaba-te ce vrei sa faci cu un dispozitiv, si cumpara-l pe cel adecvat. Ceva ce este bun pentru mine, nu este bun si pentru altcineva.

Evident, daca iti permiti sa detii mai multe dispozitive, totul este chiar perfect.

6 din 6
6