1 din 7
1
Intrebare de principiu - Puncte slabe OS X
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 11.01.08

Stim cu totii mai mult sau mai putin care sint punctele forte ale Mac Os X (in comparatii sau individual).

dar… care sint punctele lui slabe?

[edit titlu]

[ Modificat: 06 Noiembrie 2008 06:44 AM de Administrator ]
 Semnătură 

S⃣

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Da’ ce-ți veni? smile

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

Exact. Dati-i la gioale! Cele mai mari probleme intra in sondaj sa le votam si noi…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Incep eu…

Mai intai felicitari initiatorului discutiei… foarte buna initiativa, nu se discutase deloc intr-un topic dedicat defectele OS X.

OS X sucks pentru ca din cand in cand am niste prieteni care vor sa-si cumpere un calculator. Si ma intreaba ce sa-si ia. Evident, ei deja au hotarat ca-si iau HP sau Sony sau mai stiu eu ce… Cand ma vad cat de multumit sunt de Mac-ul meu incearca din rasputeri sa ma faca sa le spun argumente care sa le flateze orgoliul si sa le demonstreze ca au facut deja o alegere buna. Si le zic ca uite ai nevoie de licenta de emulare si licenta de windows ca sa rulezi Yahoo Messenger-ul de PC, si nu exista outlook si nici Internet Explorer pe OS X, si probabil va trebui sa inveti cate ceva despre noul sistem chiar si din mers, si n-ai timp nu? Poate mai bine ar fi sa iti iei un PC… OS X sucks, cum va ziceam.

Al doilea defect e ca e dulce, sau amar, nu stiu, dar atrage furnici. Am vreo 10-15 in casa, nu stiu pe unde intra dar le-am dat cu praf pe la colturi si vad ca mai mor, dar din toata casa aleg sa se aciuasca intre tastele de la MBP si MBA… te trezesti dimineata, bei o cafea/ceai si te asezi cu laptopu pe genunchi pe canapea si hop 1-2 furnici din tastatura. Sau iti iei macul la munca, si-l scoti din Tucano pe masa la sedinta si hop furnica pe blatul de sticla, pâș pâș agale la vale… Sunt mici de tot, am incercat sa le pozez dar sunt aproape transparente, prietenoase si greu de ucis, le strivesc cu degetul si ele tot merg… OS X sucks, pana si furnicilor le place.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Pe mine mă enervează partea de Virtual Memory care alocă fișiere de swap în loc să folosească o partiție dedicată. Nu zic să fie așa default dar măcar să fie o opțiune.
Mă enernvează că face caching la tot & toate și de asta alocă TONE de memorie & swap.
Mă enervează că cu fiecare versiune nouă mai strică ceva din partea de UNIX și nu se obosesc să actualizeze paginile de manual iar când o fac sunt bune de nimic.
Mă enervează implementarea proastă de X11.
Mă enervează că nu pot să îi schimb window manager-ul. Eu vreau bulinele în dreapta, să pot face resize la ferestre din orice margine, să fie bara de titlu mai subțire iar culoarea implicită a tuturor ferestrelor de Finder să nu mai fie alb ci un gri 75%.
Mă enervează că de cănd au trecut la Intel nu mai poți re-compila sistemul de operare din surse deoarece sunt descompletate.
Mă enervează că în 10.5 nu mai poți vedea automat share-urile NFS din Finder.

... da’ când mă gândesc la Windows unde nu poți face MULT mai multe, îmi trec toți nervii pe OSX smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt, Cluj-Napoca
Macuser din: 03.10.06

nu-mi place la OS X faptul ca nu poate fi instalat (legal) decat pe hardware apple mad

Semnătură 

There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don’t

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Nu-mi place OS X pentru ca - lucru sesizat de cunostiinte ce folosesc Windows - nu vrea, dom’le, sa aiba Explorer in loc de Finder, n-are bara de meniu jos si, pur si simplu, n-are, per total, “logica” unui sistem de operare Microsoft… Cum adica? - asta sa vedem cat de greu ii vine romanului sa “think different”

Acum serios: cred ca singurul lucru care nu-mi place, ce mi-a venit in cap pe loc, este ca nu pot sa dau click dreapta pe un .pages, de exemplu, si sa am acolo “send by mail”... Stiu de faza cu Services (unde exista optiunea in cauza) dar drumul pana acolo mi se pare cam lung, mai ales ca OS X exceleaza la shortcut-uri. Sau trebuie sa-mi urmez sfatul si sa gandesc diferit?! raspberry

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
szlaeyer - 06 Noiembrie 2008 03:06 PM

Acum serios: cred ca singurul lucru care nu-mi place, ce mi-a venit in cap pe loc, este ca nu pot sa dau click dreapta pe un .pages, de exemplu, si sa am acolo “send by mail”... Stiu de faza cu Services (unde exista optiunea in cauza) dar drumul pana acolo mi se pare cam lung, mai ales ca OS X exceleaza la shortcut-uri. Sau trebuie sa-mi urmez sfatul si sa gandesc diferit?! raspberry

Drag & drop fișierul respectiv pe iconița Mail este mai rapid decât clic dreapta etc. etc.

Pe moment îmi vin în minte două chestii care nu-mi plac:
- Nu-mi place că nu pot descărca de la ATI sau NVidia drivere noi pentru plăcile grafice. Apple le updatează odată pe an în cel mai bun caz, iar asta bănuiesc că se întâmplă numai pentru plăcile noi. Alea mai vechi… ciuciu.
- După atâția ani de Mac OS X, Apple nu a fost în stare să facă un Finder care să funcționeze 100% corect și predictibil. Mă refer în special la micile probleme legate de networking și shares.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Si iar am invatat ceva, multumesc. wink

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Nu-mi place ca:

1) Este un microkernel iar fork() este extrem de costisitor. De asemenea context switchingul este extrem de costisitor.
2) Implementarea NFS e cam praf. Bine, si in Linux e cam praf, si in BSD e cam praf. Numai in Solaris e asa cum trebuie sa fie (de asteptat, doar SUN a facut NFS).
3) Nu-mi place dockul ala. Nu ma intelegeti gresit—Interfata Mac OS X e cea mai buna din cate exista, dar as prefera sa pot pune dockul ala intr-un colt si sa creasca intr-o singura directie. Adica ca pe Mac OS 9.
4) Implementarea X11 e doar cu putin mai buna decat Xming pe Windows. Mai exact, X11 este un cetatean de mana a 2a in lumea Mac OS X, si asta nu prea imi place. Nu e greu sa-l integrezi calumea in sistem si sa-l faci sa “se simta” ca si Cocoa sau Carbon, dar nu se ocupa nimeni.
5) Nu-mi place ca nu va exista Carbon pe 64 bit.
6) Desi Darwin e Open Source, legatura dintre Darwin si Mac OS X parca devine tot mai mica. Mai exact as vrea sa-mi pot compila eu partea Open Source din Mac OS X cand si cum vreau. De la trecerea PPC->Intel nu se mai poate asa ceva.
7) Nu-mi place ca Apple a renuntat la arhitectura PowerPC. POWER6, disponibil astazi este cu mult mai tare decat orice procesor Intel. Arhitectura POWER este infinit superioara arhitecturii IA-32e. Evident, nu poti pune POWER6 pe laptop, ca termini bateria in jumatate de ora si ia foc, dar cred ca ar fi fost o idee buna sa faci laptopuri IA-32e si Mac Pro sa fie in continuare PPC.

Poate imi vin si alte idei smile.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
_radu_ - 06 Noiembrie 2008 09:51 AM

nu-mi place la OS X faptul ca nu poate fi instalat (legal) decat pe hardware apple mad

Off-topic, pe mine mă enervează că motoarele diviziei M de la BMW sau ale AMG nu pot fi montate și pe Kia sau pe Tata Motors.

On-topic, mă enervează doar viteza de melc cu care Apple updatează anumite găuri de securitate: trebuie să treacă timp și unii să se scandalizeze și să publice modul de exploatare a acelor găuri pentru ca Apple să scoată update-ul uneori… Altceva nu-mi vine momentan în minte.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.06.07

stiu eu stiu eu, ma enerveaza, de fapt a inceput sa ma enerveze si pe mine dupa ce un amic mi-a bagat in ochi faptul ca finder-ul nu are camp de adresa .....
adica, chestia asta mi se pare chiar utila, sunt la servici si vreau sa-i trimit colegului link-ul de pe undeva din retea, si apuca-te si scrie tata ...... dar vorba aia, lucrul manual .....

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 31.03.08
CANARIS - 06 Noiembrie 2008 05:09 PM
_radu_ - 06 Noiembrie 2008 09:51 AM

Off-topic, pe mine mă enervează că motoarele diviziei M de la BMW sau ale AMG nu pot fi montate și pe Kia sau pe Tata Motors.

On-topic, mă enervează doar viteza de melc cu care Apple updatează anumite găuri de securitate: trebuie să treacă timp și unii să se scandalizeze și să publice modul de exploatare a acelor găuri pentru ca Apple să scoată update-ul uneori… Altceva nu-mi vine momentan în minte.

MOTOR=HARDWARE
OS X=SOFTWARE

daca te referi la motor ca fiind partea software: se tinde ca pe viitor motoarele (Microcontrolerele) sa ruleze un “sistem de operare” comun (versiunea Y de software sa mearga si pe Mercedes si pe Dacia)

on topic:

Nu gasesc meniul de refresh (in windows era click dreapta pe desktop -> refresh).

Chiar mă obișnuisem în windows să țin apăsat F2 pentru “rename” la fișiere sau click 2 și apoi rename.

Ca să aflii adresa:
- deschizi Terminal
- drag & drop la fișier
- copy & paste

[ Modificat: 06 Noiembrie 2008 05:52 PM de anonimus ]
 Semnătură 

Să vrei, să știi, dar să nu poți.
Să poți, să vrei, dar să nu știi.
Să știi, să poți, dar să nu vrei.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
gutuie - 06 Noiembrie 2008 05:30 PM

stiu eu stiu eu, ma enerveaza, de fapt a inceput sa ma enerveze si pe mine dupa ce un amic mi-a bagat in ochi faptul ca finder-ul nu are camp de adresa .....
adica, chestia asta mi se pare chiar utila, sunt la servici si vreau sa-i trimit colegului link-ul de pe undeva din retea, si apuca-te si scrie tata ...... dar vorba aia, lucrul manual .....

e un plugin care preia path-u unei file

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Victor Sandu - 06 Noiembrie 2008 05:50 PM

Chiar mă obișnuisem în windows să țin apăsat F2 pentru “rename” la fișiere sau click 2 și apoi rename.

Dar de Rename în Mac OS X folosind tasta Enter știi, da?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.11.08

Salut,
1. Deranjeaza ca: NU fac Update-uri de securitate (sunt destule Exploit-uri gasite de cei de la Secunia), mai multe detalii:
    http://secunia.com/binary_analysis/?search=apple&x=21&y=12
2. Deranjeaza ca: NU raspund la Bug-uri / Crash-uri / Request-uri puse la ei pe site:
    http://bugreport.apple.com/

1 din 7
1